August 25, 2011

Sneak Preview : Baju Raya???


Ehemmm...eheemmm...
Saja kali ni mama nak show-off sikit baju raya kami sekeluarga...
Hahaha...
**orang seme sibuk entry persiapan nak balik raya...mama plak sibuk nak tayang baju raya...Haiiisshh,jeles okay tengok korang seme sibuk2 mengemas bag nak balik kampung tuk beraya bersama ibu dan bapa tercinta di kampung...kami ni tiap2 hari pun dah balik kampung...huhuhu..sadisss...**


Pastu banyak gak blog2 yang mama baca citer persiapan tuk hari raya yang bakal menjelma dalam beberapa hari je lagi nih...ada yang citer pasal baju raya,kasut raya,tudung raya,perfume raya,kereta raya,gadget raya dan macam2 lagilah...tak masuk plak hantu raya ek...hehehehe...so,mama pun nak join korum jugaklah yerr...nak citer persiapan raya kami...dan dah tentu baju raya tu wajiblah ada kaaannn...


Alhamdulillah...tahun ni ayah ada lagi bersama kami tuk beraya bersama...syukur di sini sbb diberikan kesempatan ini untuk beraya...dapat cium tangan dan peluk en suami di pagi raya...selain itu dapat jugaklah ucapkan sendiri depan mata ucapan selamat hari raya...serius,sejak kawen mama tak pernah lagi beraya tanpa en suami...haiyooo,kalau kena nanti...mau haru jadinya nanti...alhamdulillah,tiap kali ayah naik kapal,doa mama yang utama adalah keselamatan dia dan jugak kami dapat beraya bersama sekeluarga...


OPssss...sudah lagi tajuk daaaa....okaylah...tanpa panjangkan citer jomlah sneak preview baju raya kami sekeluarga nanti...nama pun sneak prebiu kannnn...jadi harus sipi-sipi jelah yer mama bagi tengok...nak tengok full version tunggu jelah raya nanti....


Karang nanti dah x suprise dah bila raya...
Tapi yang penting tema tahun ini adalaaaahhh....


Biru Turquoise...
Entah kenapa tahun ni tetiba mama nak warna biru...
Tapi cam best plak kaler ni tahun ni...
Pas raya nanti nak antar baju warna pink maroon plak...
Tapi itu tuk raya tahun depan...
Camne??okay tak baju raya kami sekeluarga...
Nak full version...time raya nanti jelah ya...
Yang penting bagi mama sekarang ni tuk cari baju raya ialah...
Kain dia mesti lembut dan selesa bila dipakai nanti...
Maklumlah..kami mungkin akan pakai seharian baju tu nanti...

Dan dah tentu orang yang paling banyak baju raya adalah...
INI BUDAK


|


|


|


\/


 Siapa lagi kalu bukan Rizqullah lah kaaannn...
Setakat ni adalah 3-4 pasang dah baju raya Rizqullah...
**Owh...ini belum lagi kira baju yang beli kat Singapore hari tu...**
Nanti jelah yerrr mama sharekan apa yang sempat mama rembat tuk anak teruna mama nih...
Tapi yang pasti seme ni mama beli lepas mama dapat bonus hari tu...
Yippiee!!!orang yang paling untung adalah ini budak...
Syoookk je dia bila mama dia banyak pitis....ehehehe...


Okaylah...ini jelah dulu sneak preview persiapan raya kami...hehehe...raya kali ni mama tak membeli sangat pun...beli pun cam biasa je,tapi kali ni raya mama extra sikit sbb dapat handbag baru...hohoho..x sabar esok nak gi pickup my new Burberry...yang penting design tu mama x nampak pun ada kat PS@Petaling Street...hehehe...cam biasa,mama nak sesuatu yang diff dan unique...syukur ayah bagi green light tuk beli handbag baru...TQ sayang for the pemission...sekali sekala kann isteri u nak designer bag...hehehe...
**Psssstt,sib baikkan I tak rembat Nikon D7000...hahaha..**


Apapun,nanti2 bila ada masa sikit mama citer apa yang sempat mama shopping tuk raya ini...fuuuhh,banyak benda ni mama rembat sejak dapat mood bershopping nih...tapi yang pasti setiap apa yang mama beli dapat free give...yezzzaa,that part yang paling mama suka...free give merata je..sekarang ni dah pening bila masa nak pakai seme free give tu??hmmmmm............


Okaylah...dah cukup dulu entry pasal persiapan raya kami...ni baru sipi2 je..ada banyaaaaaakkk lagi nih mama nak SHOW OFF...**kasi canlah kann mama Rizqullah nak show off plak..**...tapi nanti jangan ada yang juling mata plak tengok ke'riak'kan mama Rizqullah...hehehe...yang pasti ini seme duit BONUS i okay...bukan susu BONUS ekk...**penat2 kerja sometimes kena gak reward diri dengan benda yang kita suka...penat2 jaga anak while hubby away,time inilah plak hubby bayar pengorbanan dan penat lelah tu dengan handbag designer baru(itupun sebijik je,sebijik pun riban yer cik kak!!!**ko hade???)...**


Ahaaa...kan dah melalut+meriak lebih mama Rizqullah nih(ish,ish,ish..amalan x baik,tapi sekali sekala syok gak buat..saja nak test tengok ada x yang emo ngan statement riak mama Rizqullah....wink...wink...)...


Till my next entry...salam sayang dan Salam Aidilfitri buat semua...


Have a nice day!!!

6 comments:

Marsha~ said...

hahahaha... tayang ar gambar best... nak jugak merasa keriakkan itu babe.. heheheheheh

Sufia Mahzan said...

Same kaler lah!

brtul tu..penat-penat keje, kenalah reward diri sendiri. :)

Mama Rizqullah said...

Kak Marsha,

Akan dibuat nanti...muahahaha...tgh rasa evil gilerr nih..mana tahan tgk memasing tayang memacam..hahaha...I pun nak jugaksss...

Mama Rizqullah said...

Sufia,

yeeayy!!ada geng biru turquoise...

Hehehe..itulah time dapat bonus nilah redeem apa2 yang patut tuk diri sendir...hehehe...

gnesop.com said...

wah.. sedondon.. :)
Sop tema ungu tahun nih... biru dah tahun lepas

mamaNoriz said...

antara deretan baju tu confirm baju mak nye lah yg paling vouge kan!

cantik arr biru ;)

 
Real Time Web Analytics