August 24, 2011

Weekend together...when I realize you are BIG now...

**Entry giler lama tertunggak nih...Harap faham ya,mama Rizqullah agak kesibukan sikit due to raya eve dan jugak kerja kat opis pun melambaks...selain jalan2 sana sini with my mini familia...**


This is actually what happened on the last weekend Rizqullah and mama together-gether coz pastu ayah pun dah balik and bersama kami...so,selepas weekend yang ini...adalah weekend bertiga-tigaan pula....lagi syoook okay sbb setiap weekend adalah family day...yang mana mama dan Rizqullah akan jalan2 sini sana with ayah...even gi opis mama pun bertiga tauuu...**maklumlah,this lately mama Rizqullah over rajin nak gi opis malam2...standby maaa...kenalah datang opis kannn...**


Apapun,walaupun ada ayah di sisi..mama tak paham apahallaaaahh...anak teruna mama sorang ni nak jugak berlengas bawah ketiak mama...lagi2 bila mama baru balik kerja...mak aaaiii...sangat mencabar naluri keibuan tau...kadang2 rasa nak marah pun ada sbb kita baru balik kerja dia dah sibuk nak duduk2 atas riba,nak huglah,nak kiss lah...huhuhu...itu baru lebih 10 jam x jumpa mama...kalau berbulan2 x jumpa mama camnelah anak teruna mama ni yer....sekarang baru mama tahu kenapa anak lelaki suka sangat bawah ketiak mak dia...harummmmm...muahahahaha...


Okaylah...mama nak share sikit apa aktiviti terakhir mama dan Rizqullah during weekend sebelum ayah balik dari pelayaran...
**Seeing back all this little boy picture collection...mama jus realize that he's grown up so fast...kejap je masa berlalu dan kini usia Rizqullah dah nak masuk 2 tahun...pantas sungguh waktu berlalu...lagi2 sekarang dah petah bercakap...lagilah mama rasa he's grown up already...walaupun badan x berapa membesar,tapi emosi dan akal dia grow up so fast...**

Sekarang dah pandai demand dan pilih apa yang dia suka dan tidak...
Showing that he know what's he wanted the best for himself...
Tanda2 dah ready nak jadi abang...

 Rizqullah pun dah pandai nak pakai selipar instead of shoes...
Bila mama tanya kenapa...
Rizqullah will answer.."Nas"..which means pakai kasut "Kaki dia panas"...

 When you are serious like this my baby...
You really look like arwah angku...
Dah lah suka duduk kat kerusi favourite arwah....
Aduuuh...you really the mirror of arwah...

 But...when you are happy..
You look like mama...
With the naughty face and meaningfull smiless...

 Pantang nampak benda baru sekarang ni...
Dia punya je tau...
Bukan orang lain punya...huhuhu...

 Bila weekend camni...
Inilah kerja anak mama ni...
mengejar kucing2 belaan kat umah....
Kucing2 plak dah tahu...
Kalau bunyi je tapak kaki Rizqullah memasing dah ready nak angkat bontot...
Hahahaha....takut kucing2 seme ngan Rizqullah...

 Kucing2 yang selalu menjadi mangsa kejar Rizqullah....
Hehehehe....

 Daaannn...bila dah penat main kejar2 kat luar...
Masuk dalam...ada je benda yang dia minta...
Jadi mama layankan jelah....

This is some of our weekend activity...during ayah atas kapal,memang mama jarang sikit bawak Rizqullah gi shopping mall...satu sebab keselamatan dan satu lagi sbb x mo Rizqullah boring..maklumlah,kalau selalu sangat gi shopping mall...lama2 budak2 pun jadi bosan kannn...so,selalu bila ayah x der..mama akan stay kat umah je with Rizqullah...belajar mengira ke,belajar ABC ke...atau swimming kat pool kecik kami...

Apapun,weekend is the quality time for mama dan Rizqullah sbb time weekend je mama jadi mama sepenuh masa...hari lain mama amik shift malam je jadi mama to Rizqullah...

Dah..cukup dulu entry tuk kali ini...mama nak sambung kejap buat kerja opis...hari ni mama MC due to ABC dan jugak migrain...huhuhu...apapun,tadi call opis tanya keadaan di sana...huhuhu...kesian plak mama dengar sbb x der siapa pun yang free...masing2 penuh dengan task masing...mama plak ada 2 project tgh on going...

Apapun,this is only small challenge...semoga semuanya berjalan lancarlah nanti...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice and beautiful day!!!

2 comments:

Salina@IbuAqil said...

Memang mas, kejap je depa dah besarkan.. Sekarang ni dah macam2 akalnya.. Aqil dah pandai merajuk bila kena marah.. Ngade2!!!!

PurpLe LoVeR said...

wahhh happinyer rizkullah........


main kejar meow.......auntie tumpang happy juga....

 
Real Time Web Analytics