August 29, 2011

Zakat...dah selesai ke??

Lagi beberapa hari jeeeeee lagi ni raya akan menjelma...
Dah selesai ke bayar zakat fitrah???


Kami...ayah dah siap2 bayar on last 13th August 2011...3 hari pas ayah turun kapal...
Ayah turun kapal je tempoh hari...
Terus cergas dan pantas shopping tuk raya...
Hahaha...betullah,bila kepulangan si dia...
Barulah mama semangat nak raya...
Adduuuhhh...kesian Rizqullah camni,mama akan moody time raya kalau ayah x der...
Ish...dush,dush,dush...mama Rizqullah...tolong bersemangat nanti ya...
Next year is your turn ayah tak raya bersama with us...
So,please chill out mama Rizqullah yerr..this year pulun cukup2 dulu...
Enjoy selagi boleh...next year punya hal...pikir next year...


So,pada sesiapa yang belum lagi bayar zakat fitrah...
Ayuhhh!!bangun cergaskan diri gi mana2 kaunter zakat...
Di mana2 pun ada sekarang ni tuk bayar zakat...
So,x der alasan yerr....


Dan alhamdulillah...ayah hari tu dah siap dan sudah pun bayar zakat kat Kompleks PKNS Shah Alam...kan di mana2 pun boleh bayar zakat dah sekarang ni...

Ayah amik akad tuk bayar zakat...
Seee...kat mana2 shopping mall pun dah ada disediakan kaunter2 untuk membayar zakat camni...
So...tak der alasan lagi yerrr...
Nak bayar lambat2...
Lagipun Membayar zakat kan adalah rukun Islam yang ke-4....

First time mama tengok ayah bayar zakat depan mata...
Ayah bayar tuk mama,Rizqullah dan ayah...
Tuk Selangor..Harga Zakat Fitrah bagi seorang adalah RM 7.00...

Pas habis akad dan serah duit...
Kita baca doa tanda kesyukuran mampu bayar zakat dan mampu menunaikan rukun Islam yang ke-4...
**Ayah cakap kalau dia atas kapal biasanya dorang leh bayar bila masuk Bintulu...So,don't worry ayah bilang..dia akan bayarkan tuk mama dan Rizqullah...**

Rizqullah tengah perhati dan belajar dengan ayah camne nak laksanakan rukun Islam yang ke-4...
Belajar ya sayang...lepas ni Rizqullah leh take over bila ayah sailing...
Bayarkan zakat tuk kita sekeluarga...

Okay...just a short one je untuk hari ni...badan dah penat giler ni coz siang tadi mama dan ayah sibuk with gotong royong at Klang masak rendang daging lembu dan rendang kambing..serius sudah terasa bahangnya raya nih...perrrggghh!!!meriah sangat tadi sbb ramai sangat yang membantu...hahaha...paling seronok definately bab usik-mengusik...

Adooooii...ada yang sudah tanya bila Rizqullah nak dapat adik...dan jawapan standard mama Rizqullah is...bila we have our own house nanti..insyaallah...

Okaylah...dah cukup dulu...till my next update...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day!!!

**Psssst...satu hari lagi je ni nak beraya dah...**

2 comments:

Ena Mazly said...

capt dah bayar kat atas kapal last week....

Mama Rizqullah said...

Kak Ena,

Itulah,hubby saya cakap dia leh bayarkan zakat eventhough atas kapal pun...so,dia kata don't worry...

 
Real Time Web Analytics