September 26, 2011

Buka Puasa @ Gardens,MidValley

Firstly,thank you so much to ayah coz banjer makan makanan best2 je sejak ayah balik...huhuhu...mama pun dah naik bam,bam ni...penat tau puasa sebulan...tapi x sampai sebulan badan dah naik balik...hmmm...penangan bulan syawal kann...macam x penah jumpa makanan...huhuhu...tapi ini bukanlah kisah pasal bulan syawal...kisah ini dah lama mama simpan,asyik tak berkesempatan je nak menaip entry di sini...huhuhu...


Sibuk bangat je this lately dengan bermacam-macam aktiviti seharian..mama pun dah rasa banyak benda terabai due to kesibukan yang melampau..huhuhu...apapun,kalau ada tempat makan best yang mama rasa sesuai sekali-sekala nak pergi with family mahupun bersama yang tersayang....mama will share it here,supaya semua pun leh rasa apa yg istimewanya tempat2 ini...sharing is caring kannn...


Tapi pada yang dah pergi plak...kalau terasa nak gi tempat ni sekali sekali...tak salah rasanya pergi ke sana kembali...Okaylah...x mo cakap banyaklah dalam entry ini...jom tengok apa yang sempat mama captured during our impromptu buka puasa at Garden,Mid Valley on last Ramadhan...
**Harap maaf,kualiti gambar sangat2 teruk sbb mama amik pakai camera handphone je...biasalah,bukan selalu pun bawak DSLR...**

Kami berbuka  puasa di sini...

Rizqullah is choosing his menu...
Macam dia plak yang puasa...
Hishhh...sabar jelah ngan anak kesayangan kami nih...



 Some nice deco in the restaurant...

 Ayam goreng untuk Rizqullah...
Since ini adalah makana favourite dia sekarang ni...
mama dan ayah pasrah je...

 Nasi goreng errrrmmm...
Alamak...lupa plak nama menu nih...
 Leh tahan sedap tau nasi goreng ni....

 Air errr...
Lupa jugak dah nama dia...
Tapi sangat sedap...

 Salmon ceaser Salad...
Ini pun sedap jugak...
Nyuummmmy,....teringin plak nak makan lagi ceaser Salad nih...

 Marinara spaghetti...
Menu pilihan mama untuk berbuka puasa...

 Antara juadah yang ada di meja kami....
Semua pun sedap...
Syoooook sangat datang sini...

Mama and Rizqullah...
Rizqullah dah sedap menyentap ayam goreng...
Tengok tu muka dia...
Heavennya dapat ayam goreng...

Ini adalah antara venue buka puasa kami di Ramadhan yang lepas...terus terang mama cakapkan bahawa the food is fantastic..bukan sahaja the presentation was nice,tapi rasa pun marvellous...memang berbaloi-baloi dengan harganyalah...hehehe...

Pada sesiapa yang rasa nak cuba makanan kat sini..mama Rizqullah recommended sangat-sangat...kalau rasa nak bawak pakwe or makwe makan sedap2...leh bawak kat sini yer...kat mana outletnya???ada kat Mid Valley and One Utama...ada few places gak lagi...tapi mama tak ingat...

Okay...dah cukup dulu tuk kali ini...till next sharing info...salam sayang dari kami sekeluarga...

Have a nice Monday!!!

4 comments:

Aida Azryn said...

whoa! ayam goreng! <3.<3

naniklang said...

rizqullah mcm upin ipin suka mkn ayam goreng..hehe

Mama Rizqullah said...

Aida,

Yezzaa...ayam goreng yang cumilss...

Mama Rizqullah said...

Nani,

Bukan macam...memang sebji UpinIpin dah anak aku ni...masa makanan sampai kat meja pun.."Uuuuu..sedapnya..."

Kengkadang tu buat kitaorg gelak je...

 
Real Time Web Analytics