September 29, 2011

Bunga Api@Tok Nyang Klang House...

Bila dah dekat2 nak raya tempoh hari...dah tentu main bunga api was one of the best and greatest event for kiddos kan...rasa lagi meriah sambutan malam raya with kiddos doing noise at outside the house...selain bunyi mercun,definately the laughing sound also is hillarious..and this is what happened when Atok Aziz cucu's and cicit's are together...


Definately the house is full with our laugh and noises...this is not everyday event that will be happened in Klang..only at certain days and also only at certain events...tapi yang pastinya,bila berkumpul camni harus terasa sangat meriah yang amat...


Dan ini merupakan sambungan dari entry yang sebelum ni...pas solat Maghrib dan Isyak...inilah dia aktiviti kanak2 ribena...yang x berapa ribena pun ada jugak...the master of everything is unkel black..hehehe..mama dan ayah just suply bunga api je...sekali-sekala balik kampung sambut raya...haruslah ada event main bunga api...baru kababooommm!!!


Dah...x mo cakap banyak...jom tgk aksi terlampau kami yang main mercun x hengat dunia...**kebabooommm!!**

"Angkatan tentera" yang ada...
Semua ini adalah kanak ribena yang teruja nak main mercun...

Main2 'BLUB' functionally kejap...
"L.O.V.E"
By Farah...

Blub function lagi...
"B.A.T.M.A.N"
By Adam(Unkel Black)

Some random picas...
Fountain...

Us...yang teruja bermain mercun dan bunga api...
Syooooook bangat bila main ramai2 camni...
Kalau setakat sorang dua...
Memang kurang meriah...

 The magician is defending attack from ??
Dah macam citer "Harry Porter" plak bila tengok gambar ni...

Okay,ini adalah antara aktiviti kami bila keluarga besar Atuk Aziz berkumpul di Klang...ada je benda yang nak dibuat dan dilakukan bersama...semangat kekeluargaan...apapun,yang penting bagi mama ialah...Rizqullah feel the feeling of raya eventhough dia dilahirkan di bandar...fuuuh,memang kalau nak compare raya bandar dan kampung..definately mama will says that raya at kampung is the best...

Tapi beraya di bandar pun tak kurang jugak...still having the fun...especially when the traffic is none...nampak sangat banyak migration dari luar bandar ke bandar kannn...that's why KL selalu jam...tapi itulah...lembah kelang ni kan mmg lubuk segala-galanya...

Jadi haruslah semuanya ke bandar tuk mencari rezeki...apapun,di KL semuanya ada...yang penting usaha dan rajin...

Alamak...membebel panjang plak mama Rizqullah....cukup dululah...insyaallah,nanti kalau berkesempatan sambung cerita lagi yerr...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day...

**Huhuhuhu...semalam mama terpaksa MC sehari semua gara-gara allergic yang maha dahsyat...kegatallan dan kemerahan satu badan due to the allergic..alhamdulillah,after one injection dari Dr,which causing mama tido hampir lebih 5 jam semalam...nampak dah makin kurang the allergic...tapi Dr pesan jangan makan udang,sotong,kerang atau apa saja yang can lead back to the allergic...dussshh,sabar jelah...apapun,still thinking..sejak bila plak ada penyakit alahan yang sangat teruk nih...**

0 comments:

 
Real Time Web Analytics