September 5, 2011

Cat lover ke Cat bullies???

Ohohoho...pantang betul dak kecik ni kalau nampak kucing...excited habis Rizqullah kalau ada kucing depan mata dia...pastu mulut mesti tak habis dok panggil kucing tu..."eoooww,eeoooww..."..seme kucing pun Rizqullah declare nama dia "Eeeoowww.."..hahaha...


Apapun,mama suka bila tengok kucing2 kat umah sentiasa in 'standby mode' bila Rizqullah keluar umah..seme ready nak lari je bila dengar tapak kaki Rizqullah,pastu muka cuak je...so,cute je kucing2 tu seme...apapun,dorang seme tau Rizqullah suka kejar dorang sbb geram...hehehe...


Dan bila gi rumah orang yang ada kucing the first thing yang dia terjah ialah...Meeoooww!!!..sampaikan nak salam tuan rumah pun Rizqullah leh abaikan...


Alahai...tak mo cakap banyaklah...jom tengok aksi anak teruna saya yang sibuk melayan kucing bernama "Cupcake" ini...

Rizqullah: Hi,Cupcake...nama saya Rizqullah..

Awak dodok sini baik2 yer...
**Nampak muka kucing tu stress je...tak sampai seminit,Rizqullah mesti pit stop nak belai dia...Cupcake plak baru letakkan kepala...**

Dah di main plak hidung kucing tu...
Menyempat je tangan dak kecik kesayangan mama nih....
Nak kena babap tangan tu yerrr...

Hmmm....tgh pikir nak buat apa tu sayang???
Cupcake tengah get ready je nak gigit tangan Rizqullah...
Hahaha...

Ini adalah antara kucing yang terpaksa pasrah dan menyerah diri pada Rizqullah...yang lain2 seme dah cha-alif-but...Rizqullah cam mama...cat lover,tapi at the same time kadang2 jadi gak cat bullies...seronok main2 ngan kucing ni...release tension...sib baik ayah pun catlover jugak...ayah pun dah bagi green light nak bela kucing sendiri bila kami ada rumah sendiri nanti...tapi kalau tinggal kat kondo mungkin terpaksalah mama menguburkan impian tersebut...ataupun terpaksalah kucing tu stay kat umah Uci...

Hmm...just a simple entry je tuk kali ini...bukan apa,this lately memang mood berbelog sangat2 ke laut...bukan sbb orang laut saya berada di laut...tapi activity kami sekeluarga yang sentiasa penuh...ada je benda yang nak dilakukan bersama...dan dikala ini juga kami sibuk bertemu dengan sedara-mara yang berbulan tak jumpa...traffic pun nan hado je ke blog ini...tak perlah,no problemo pun...i bukan nak popular pun..just mengisi masa lapang bercerita tentang kami sekeluarga buat tatapan anakanda di kemudian hari...

Satu diari maya yang menceritakan tentang camne ayah dan mama dia membesarkan dia dan adik2nya...

Okaylah...rasanya cukup dulu this entry..insyaallah akan sambung dengan cerita lain lagi...apapun,mama sayang Rizqullah sangat2...you were my cute little rascal...apapun yang Rizqullah buat,walaupun kadang2 buat mama geram...tapi dalam diam,mama akan tersenyum mengingatkan keletahmu anakku...

Till my next entry,salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day...

0 comments:

 
Real Time Web Analytics