September 7, 2011

Deko bersama Rizqullah di COBA...

Haaaiii!!!!jom deko-deko bersama Rizqullah...


Ahaaaa...itu dia Rizqullah dah pandai buat DEKO plak...
Leh caya ke nih???
Dak kecik yang nak masuk 2 tahun lagi beberapa hari ni dah pandai buat deko...
Haiiihhh....pandai betulkan kalau dia terror buat deko sejak umur yang sangat muda camni...yerrr....Rizqullah memang pandai sangat dia buat deko this lately...
Tapi deko version baby 2 tahun ke bawah lah yerr...
(Sila bayangkan camne dekonya...toys sepah sana-sini....deko jugakkan tu...)
Kalau Rizqullah yang buat deko memang buat mama naik hangin satu badan....
Geram je rasanya...tapi itulah,dah anak lelaki kan...
Jadi tahap kesabaran mama harus di tahap dewa-dewi yer bila Rizqullah dah mula naik tocang...buat sepah sana sini...


Okaylah...actually entry kali ni mama nak share deko hari raya yang mama dan team mama buat ketika bulan puasa yang lepas...(am so proud okay tengok deko yang simple ini...sbb hasil kerja sama dan actually idea mama sikit...)


Dah...jom tengok camne hasil kerjasama satu team deko under supervision mama Rizqullah...huhuhu...tahun ni mama diberi tugas besar untuk menganjurkan rumah terbuka COBA(Core Banking IT department)...dan ini antara tugasan awal mama sebagai boss kicik...


Deko depan pintu masuk...
Simple je...sbb ini adalah laluan tuk bosses...jadi x leh nak penuh sangat...
Nanti kena zaaasss plak ngan setiausaha dia...
Jadi terpaksalah cari idea tuk meminumkan kesemakan depan pintu masuk ini...

Itu dia...Rizqullah dah mula buat deko....
Suka betul dia main lampu2 deko raya tu...

Yang ini pula...tergantung di atas...
Entah camne mama terpikir idea cam shopping mall ni...
Tapi seronok bila ramai yang masuk kata cantik dan nampak meriah...

Close-up sikit apa yang berselang-seli tergantung dia atas siling tu....
Oh...lupa tema kami adalah...
Warna-warni satu Malaysia...
Jadi harus ada ketupat,tanglung dan....

Dan ini adalah kerja anak teruna saya bila berkunjung ke opis mama...
Dah macam rumah plak dia buat...
Siap bersila dan bersipuh main pelita ketot tu...
Dan mama terpaksa pasrah dan rela biarkan Rizqullah main...
Sbb nak bagi diam kannnnn...kalau tak mama x leh fokus nak buat kerja...


Ini adalah antara keletah Rizqullah bila berkunjung ke opis mama...Rizqullah dan ayah teman mama buat kerja....mama kena standby tuk masukkan enhancement baru bagi system yang mama jaga...bagi mereka yang bertugas dalam bidang IT,anda mesti dah biasakan rutin hidup camni...biasalah kannn...need to be ready anytime and anywhere...dan kebetulan pulak on that day seme decoration for raya dah naik kat opis mama...


Jadinya Rizqullah pun apa lagi...happy bangatlah...dia ingat shopping complex kot....apapun,bila ayah ada je mama berani nak bawak Rizqullah jalan2 opis mama...sbb sekarang ni Rizqullah sangat2 eager nak tahu dan sentuh semua benda...karang ada plak benda orang berderai or bersepah...


Okaylah...just a simple update pasal anak kesayangan saya nih...anak kecil yang selalu mengukir senyuman di wajah saya dan suami...dialah penghuru-hara dan periuh rumahtangga kami...untuk dialah kami mencari rezeki dan bekorban segalanya...semoga dikau membesar jadi insan yang cemerlang dalam semua bidang...doa mama dan ayah untukmu sayang...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice and wonderful day!!!


**To ayah...all the best and study smart...we pray that you'll answer the question correctly and perfectly...muaaahh...muaaahh from us...
~~ Mama & Rizqullah ~~**

5 comments:

aimaniman said...

alaa cutenya rizqullah... biasa aar budak2, lebih sebok drpd emak...

cityiklan said...

Berkunjung Ke Kamu hari ni
Cantik Blog Kamu,Nak Link Exchange Dgn Saya Tak??
Lawat Saya Ya ><

http://cityiklan.blogspot.com

dill said...

comel :)

dill.

Mama Rizqullah said...

aimaniman,

Itulah..di usia camnilah seme benda pun dia nak discover...hehehe...

Mama Rizqullah said...

dill,

TQ dear..^___^

 
Real Time Web Analytics