September 29, 2011

Firecracker (Part Two)

**Awas...entry kali ini berkemungkinan besar...diulang,berkemungkinan besar less wordsss**


Kisah ketika Syawal kian menjelma...
Aktiviti malam kami sekeluarga adalah....


**Drum Roll please...**


|


|


|


|


Apa lagi...dah tentulah aktiviti malam kami...
Adalah bermain bunga api@mercun...
Saja nak bersama-sama mewarnakan lagi malam2 terakhir Ramadhan dengan kemeriahan bunyi-bunyian mercun2 yang adalah dalam koleksi yang dibeli di bazar Ramadhan...


Syoook wor main bunga api time ni...lagi2 ada pelita keliling umah...lagi syok nak main bunga api...pasni Rizqullah akan mula merasai nak balik umah Uci bila menjelang raya...(insyaallah will be moving in to our own house soon,sekarang ni mama tgh sibuk cari deko yang nak buat at our new home..**excited**)


Mesti Rizqullah akan kuar soklan..."bila kita nak balik umah uci ni mama...nak main bunga api ngan Mak Lang,Mak Teh dan Mak Ngah..."


Alahai...that's is next year okay...this year plak,kami masih lagi di rumah KJ..mama's home sweet home...(auucch!!mama's gonna missed my own room and everything...definately the feel of living together with my siblings and mom..sobs,sobs...going to leave them soon for our new home..)


Dah...dah...jom enjoy dulu some picas yang sempat mama edit untuk ditayangkan di sini...buat tatapan anakanda mama nanti..you've a lot of people who loved you my dear son,jadi hargailah setiap apa yang mama tinggalkan di sini buat mu...



Some of the collection yang mama dan ayah beli dari Bazar Ramadhan...
Banyak sangat choice yang ada...
Tapi kami prefer beli fountain je sebab just letak dan lari jauh...
Perhatikan je bunga api keluar...
Bosan...tapi selamat...

 Rizqullah yang takut dengan bunga api...
Apalah boy mama ni...
Takut dengan bunga api...
Tapi elok gak dia takut..sekurang-kurangnya dia tahu itu adalah bahaya...

 Menyempat lagi ni posing depan fountain...

 Pelita yang menerangi keliling rumah...
Indahnya beraya di kota...

 Rizqullah konon2 berani nak main mercun and bunga api...

 Antara yang paling seronok main bunga api...
Ayah Rizqullah...
Ish..ish...ish....

 Rizqullah dah mula happy...
Syok baling2 pop-pop kat orang...
Bila orang lari or terkejut...
Punyalah happy dia gelak,,,

 I LOVE you...
Hmmm...cam tak berapa jadi je...kan...
Tapi bolehlah... 


Ini antara aktiviti kami sekeluarga beberapa hari sebelum syawal tempoh hari,seronok dapat spend masa sekeluarga begini...enjoying our days and raya together...
Dengan siapa lagi kan nak spend masa camni...


Paling best main mercun bola...satu kawasan rumah kebabom...tapi itulah,kesian anak2 kecik...even Rizqullah pun terkejut dan takut dengan bunyi mercun tu...so,sekali jelah Mak Lang bakar mercun bola..pastu dah x berani lagi...bising yang amat...


Alahaii...panjang plak mama menaip entry ni...konon nak short entry je...sekali hamikkan..panjang berjela menaip...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics