September 1, 2011

Matta Fair...The Exploration....

Mode : Happy nak holiday bersama keluarga tercinta...


Date : 12th August 2011
Place : PWTC,Kuala Lumpur


Haaa...ini lagi satu entry yang sangat-sangat-sangat lama tertuggak...orang dah raya barulah nak kuar entry ni...haiiiih,aparaah mama Rizqullah ni...semua pun cerita dah nak basi citer kat sini...(ahaaa..ada mama Rizqullah kesah,janji i tetap update kat sini...buat tatapan anakandaku nanti...)


This is our family activity hari tu during Matta Fair 2011 event...bila ada Matta Fair camni,harus peluang yang ada ini digunakan sebaik mungkin sbb time ni lah dapat beli pakej percutian yang berbaloi...erm,agak berbaloi to be exact...sbb during this Matta Fair dapat lihat banyak resort doing promotion on their resorts...


Since Matta Fair was held on last 12th - 14th August 2011,kami sekeluarga tak melepaskan peluang tuk beli some reasonable holiday package untuk kami sekeluarga...maklumlah,kami nak kena berjimat-cermat coz during ayah cuti ni gaji tatak2 masa worrrr... 


Alahaiii...x yah cakap banyaklah yerrr...as usual,let's picture tell the story to you....

We were here...
Putra World Trade Centre,Kuala Lumpur...
Kami berada di sini seawal 6 PM,sbb mama baru habis kerja...
Since camtu we decide to break fast kat PWTC....

 Rizqullah and ayah having deserts together...
Ayah x mo share ngan Rizqullah....

 And guess what???
This little charming boy tahu plak yang ayah ada aiskrim...
Tak habis2 cakap...
"Nak Ice-cream...ayah,lah nak..."
So cute je sekarang ni dah pandai cakap...
**Pandai anak mama...belum 2 tahun dah pandai cakap banyak..dah besar nanti jadi DJ radio sbb cakap macam LRT...**

 Sluuurrrpppp....
Sedapnya Ice-cream...
Lagi makan2 kat PWTC kan...
Lagi sedaplah....

 Hunger for more Ice-cream...
Eager sangat bila ayah tak bagi kat dia...

 Itu dia...sampai comot2 makan ice-cream...

And this is some holiday yang sempat kami rembat....

A'Famosa Resorts Malaysia package...
We took 3 day 2 night kat sini...

Inilah package yang diberikan oleh A'famosa resort...
Berbaloi-baloi..for 3 days 2 night stay kami...
Plus cowboy town,safari world and 4D theatre...
Total is only RM 244...

Dan ini plak adalah package ticketing mereka..
Just a note...kena amik atleast one visit to safari ke,cowboy town ke tau...
Kalau amik package stay...tapi mmg sangat murahlah package yang di tawarkan...

Ini adalah yang sempat kami rembat...there's another visit to Aquaria dan jugak dapat free voucher stay at Swiss Garden hotel...memang berbaloi-baloilah gi Matta Fair kali ini...dan lagi berbaloi-baloi bila ayah spend few ringgit to join a vacation club which give us a free stay of 7 days atleast every year without paying anything...(sekarang ni kenalah bayar dulu,pas habis 6 tahun...just bayar maintenance fee je...sangat berbaloi-baloi...and paling best is,now we have places to stay kalau nak jalan2 ke Australia,London and etc...)

Suka sangat...Rizqullah and mama pun ada tempat nak lepak pasni sbb we kinda join the club kat situ and mama's can bring other people jugak to use the facility kat situ...suka2..

Okaylah...enough for this time,rasanya cukup dulu this little update on our vacation plan during the Matta Fair...nampaknya kali ini just pusing2 sampai pening dalam Malaysia jelah...since awal tahun mama dan ayah dah bawak Rizqullah ke Singapore...jadinya kali ayah kata kita pusing2 Malaysia je...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice day!!!

Pssstt...nak entry pasal raya???hehehe...nanti ek mama update..biasalahkan,dah habis raya nanti barulah kuar entry raya ni...ekekek...apapun,selamat hari raya buat semua dan selamat menjamu selera...

1 comments:

abah khalisha said...

Abah ada pergi juga MATTA Fair hari tu, dah cadang-cadang nak juga pergi A-Famosa tu.hehehhe..tapi tak jadi ambik.Murah betulkan..
Pesanan buat Superman Raya

 
Real Time Web Analytics