September 16, 2011

Present for his 2nd birthday...

Hohoho...Rizqullah is already 2 years old...
Semalam merupakan hari lahir dia...

Dan alhamdulillah...
Dia ada mereka yang amat menyayangi dia...
Senantiasa memanjakan dia...
Memberikan apa sahaja yang dia pinta...

Dan semalam...Rizqullah dapat apa yang dia nak sangat2...
**Baru 2 tahun over okay nak memacam....tak padan dengan usia...**
Punyalah happy tak hengat dia bila tengok hadiah for his 2nd birthday...
Thank you so much Mak Ngah,Mak Lang,Mak Teh and Uci for the present...
He definately like it so much...

Nak tahu apa yang buat Rizqullah happy sangat-sangat-sangat semalam...
Benda yang dia memang nak sangat2 dari usia dia seawal setahun 6 bulan hari tu...
He keep asking for it okay...mentang2 dah pandai cakap sikitkan...
Minta itu ini je...

Dan inilah yang buat dia happy sangat malam tadi...


Mula-mula malu je bila semua nyanyi lagi happy birthday...
Haiiikkk!!!sejak bila plak dia malu nih??
Selalu dialah paling hyper and happy bila orang nyanyi lagi happy birthday...


Mak lang bawak Rizqullah feel the first taste...
Naik Basikal sendiri...
**Melebih tau anak I nih...baru 2 tahun dah ada basikal sendiri...
Alhamdulillah...rezeki-mu anakku...**

Itu dia...
Rizqullah dah pandai kayuh basikal...
Actually dia dah pandai kayuh basikal last month masa gi umah sedara...
Sejak tu,tak habis2 minta basikal...
What an achievement...
Setahun lebih dah pandai kayuh basikal...
Good job Rizqullah!!!

Itu dia...engineer baru in the making...
Sejam lebih okay dia menghadap basikal ni...
Tawaf keliling basikal lagilah...
Jangan sebut...berkali-kali dia pusing...
Yang paling mama tak tahan ialah...
Siap nak bawak basikal masuk bilik okay...
Nak sleep sebelah basikal...grrrr...
Inilah dia bila anak dah terlebih advance dari usia dia..
Cakap pun dah boleh tahan...
semua pun dah quite faham apa yang Rizqullah try to say...

Hmmmmm.....itu je celebration of Rizqullah birthday semalam???

Hehehe...itu jelah yang ada tuk dia semalam....sebabnya,celebration actually were postponed sikit...ni semua gara-gara mama agak moody due to memacam masalah kat opis...huuuuuuuuuu...apapun,semua yang berlaku tidak mematahkan semangat mama dalam meneruskan apa yang dirancang...anyway,this is roda-roda kehidupankan...jatuh sekali sepatutnya memberikan kita lagi semangat baru...^___^
Alahai...nanti2 jelah mama citer benda panas hati nih...
Entry hari ni nak citer pasal Rizqullah je...

Since dayang2 vogue d vass dah bagi basikal kat Rizqullah..which this is actually mama and ayah plan nak hadiahkan tuk dia...nampaknya mama terpaksa menukar hadiah lain..currently in the mind is....

Outdoor set...

Or...


Electrical motocycle...
Ini pun Rizqullah nak sesangat...

Hmmmm...currently this 2 things were in mama's mind...
Tak decide lagi which one nak belikan tuk dia...
Rezeki tuk Rizqullah semua ini...his lucky coz mama dia kerja best dan bergaji...
Elok2 plak tu harilahir dia was fall dekat2 ngan hari mama nak dapat bonus...
Memang rezeki kamulah anakku...
**Jadi bersyukur dengan apa yang mama dan ayah dapat sediakan untuk kamu tau...**

Namun...the first present yang mama dan ayah bagi tuk kali ini adalah...

**Credit to Google**

A holiday and happiness at Cyberview Lodge Resort...
Weee...we are going today...and actually kejap lagi je..
Just spending our time together and definately celebrating you my dear son...
Nanti kita main2 kat pool ya...main cepush,cepush air...

This is 1st present...2nd one will be coming soon...
Alhamdulillah...mama bersyukur sebab dapat memanjakan kamu dengan sedikit kemewahan...sesungguhnya anakku,rezeki kami untuk kamu senantiasa ada...sesuai dengan nama-mu anakku...sesungguhnya dikau adalah rezeki dari Allah swt,dan sejak kehadiranmu rezeki kita sekeluarga senantiasa murah...semoga dikau membesar jadi anak yang membanggakan mama dan ayah...berjaya dalam apa jua yang dikau lakukan...

Okay dah...nak siap2 packing for our short holiday@vacation...

Hmmm...rasa2 kalau mama Rizqullah buat birthday party Rizqullah ramai tak yang nak datang???just tanya je dulu...mana tahu kot2 impromptu je....hehehe...

Apapun,dikesempatan ini juga mama Rizqullah nak ucapkan

"Selamat Hari Malaysia" 

buat semua...

Till my next entry,salam sayang buat semua...

Have a nice and beautiful day!!

6 comments:

bonda dadif aka akish said...

whoaa...best dpt beskal..
neway...

hepi besday rizqullah....muge jadi anak yg soleh....

Shiela Latif said...

selamat hari jadi rizqullah...hehe..aunty tengok hadiah2 rizqullah kat atas..aunty pun macam nak jugak...best tu dapat holiday kat resort...nak nak...huaaaaaaa

BabyIntan said...

Happy Birthday Rizqullah!

So cute nya dia, sampai nak bawak beskal titun sekali ye :D

BabyIntan’s latest n3:
Cik Kebaya Yg Comei Omei!

Amoychanteks said...

seronok nya dapat mama mcm nieee :D
comel laa rizqullah..

zaitun @ kak tun said...

Happy Besday Rizqullah!
Semoga jadi anak yg soleh dan sentiasa mendapat perlindunganNya :D

NORLIDA said...

eppi belated besday Rizq!wah dah pandai kayuh basikal sendir yer ;)

 
Real Time Web Analytics