September 28, 2011

Rendang Kambing lah beb!!!

Itu diaa...setelah sekian lamanya gambar ini mama perap...
sib baik belum lagi jadi pekasam...
tapi dah consider hampir-hampir jugaklah ni koooot...

Ini adalah aktiviti keluarga belah ayah 3 hari sebelum syawal tempoh hari...
Dan ini adalah aktiviti tahunan kot...
Mama pun x berapa sure sbb this is first time joining this event...
Maklumlah...kalau ayah x der...
makanya mama dok diam2 jelah kat Kelana Jaya...
Sebab lebih baik mendiamkan diri je..
Karang banyak cakap susah plak...jadi diam2 jelah...
Tapi tahun ni ayah ada...and terus terang mama cakapkan...
Yang jemput kami adalah Mak Lang Ju...
TQ mak lang for inviting us and also reminding us on the event...
Tahun lepas x join sbb ayah need to go back to Ganu on Saturday dah...
Sbb Sunday Ganu adalah hari bekerja...
Jadinya...tanpa ayah disisi ketika itu...
Adalah sangat sukar mama nak bergerak....

Alahai...x mo cakap bebanyak sangatlah kan...
Let's picture share the happiness we had during this Gotong-Royong of making rendang kambing...this kambing is specially imported from atuk's ladang at Bentong sana...
Syukur Rizqullah ada tok nyang yang ada ladang kambing...
Leh gak dapat makan kambing during raya...
Buuurrrppp...(opsss...)

And now...let's picture send you the spirit and happiness that we had during last Ramadhan...


Hasil dari ladang...
This pisang is to do cekodok pisang for buka puasa...

Rizqullah and Tok Nyang...
The President of this event is Tok Nyang...

Kacau Rendang sambil bergosip...
This is the best part actually...

Rizqullah is asking around about the rendang...

Beside making rendang..
Bersihkan rumah also one of the event...

Mama with my little 'girl'...
Comelkan Sulha???
The star of the day...she's so cheecky...

Mama and ayah take turn to kacauing the rendang...
Time ni semua dah hilang...
I know,it's 2 something already and it's hot...

This is what other people doing...
Buying necklace and doing some other works...
Tapi best...sbb time ni leh buat business...

After the rendang is done...
It's waiting time for buka puasa...
Meanwhile menanti buka puasa..
Ini 2 budak kicik sibuk melayan 'UpinIpin' series...

Dah berbuka puasa...
It's time to solat...
Masa ni mama x leh nak solat...
Sbb somebody kena perhatikan ini budak kicik...
While everybody is perform prayer...
Rizqullah enjoying playing 'kuda' at living hall...

Ini adalah antara aktiviti kami sekeluarga sebelum syawal tempoh hari...memang penuh je agenda setiap minggu kami...even hujung minggu ni pun sangat sibuk...entah ada masa ke tidak nak update blog ni...apapun...it's was fun doing this activity with others...walaupun penat tapi sangat berbaloi...sbb this is only the time that we really spend with each other...


Insyaallah next year jika ada kesempatan and ayah is here during Ramadhan..we'll be joing lagi kalau ada event camni...apapun,it's was fun and happy doing this...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!

1 comments:

Khairil said...

huhu..nak rasa rendang kambing juga..tak pernah try pun...

 
Real Time Web Analytics