September 2, 2011

Seronoknya BerRAYA!!!

Okay...just a kinda sneak preview jelah om what happened on our raya days...
Since 3 hari je mama bercuti sempena MerdekaRaya ni...
Mama sneak preview jelah sikit...
Nak full entry pasal seronoknya BerRAYA!!!

Nanti mama tepek full version...
Dah kita recap sikit apa yang ada sepanjang 3 hari ini...
**Dalam maksud tersiratnya ialah...mama dah malas nak update entry kat sini...ekekeke...**

Raya Pertama - 30th August 2011

Dari Kelana Jaya ke Klang je....tak jauh mana pun kami pergi....maklumlah mama dan ayah Rizqullah dilahirkan dan dibesarkan di bandar...jadinya semua sedara mara pun di sini...
Beraya bersama keluarga tercinta di pagi raya...
Posing sakan je semua di pagi raya...


Orang kaya baru...
Sibuk okay dok minta "Wit aye"...

Jiran yang datang berkunjung...
Dah jadi seronok plak beraya sbb dah jadi rutin kami di sini ziarah-menziarahi satu sama lain di pagi syawal...

Lepas jiran2 pulang...mama,ayah dan Rizqullah packing barang dan bergerak ke Klang plak...beraya bersama onyang,nenek,atuk dan lain-lain...
Entah kenapa tetiba plak Rizqullah buat perangai,asyik nak melekat ngan mama je...
Grrrrr...padahal hari Ahad tu dah berjumpa pun...siap main lari keliling umah onyang lagi...

Keluarga sebelah ayah...
The MEGA family...

Rizqullah yang mengada-ngada ngan mama...
Tengok tuuu...minum susu pun stylo nakal...

We also meet Mr Garfield...
Kucing kesayangan Nek Su,berat giler kucing ni...
5.6 kg okay..dah macam dokong baby bila dokong dia...

Raya Ke-2 - 31th August 2011

Beraya ke Teluk Intan pula...kampung arwah angku,kalau dulu kecik2 mama mesti excited nak balik kampung sbb nak makan makanan sedap...especially cake dan tapai pulut buatan arwah Uci mama...sedaaaapp sampai kena tapau balik KJ...hahahaha...
 
Dan since Rizqullah sorang je anak kecil yang ada dalam family belah mama...
Dah semua pokcik2 dan mokcik2 seme kerumun dia...
Semua nak ambik peluang melayan Rizqullah...
**Untung anak mama ni kannnn...ramai yang nak berikan kasih sayang...**


Sempat lagi ni kami bergambar sekeluarga...
Family Aklan + Halimah...ni semua anak2 dan cucu2 mereka...
Semua sakan beraya bersama...
**Me so like it...dan di sini jugak mama tahu rupanya ada ramai sedara mara skodeng blog dan FB mama Rizqullah yerrr...tak perlah,I x der apa nak sorokkan...hidup hanya sekali,kalau nak berdengki-dengki tak akan kemana pun kita...so,chills okay...**

Inilah dia rumah arwah Uci mama@onyang Rizqullah...
Rumah yang di bina bersama oleh pakcik2 dan makcik2 mama...
Rumah yang mengumpulkan kami semua...
Rumah yang memberikan seribu satu memori...
Rumah yang membuktikan kasih sayang antara kami semua...

Raya Ke-3 - 1st September 2011

Ahaaa...hari raya yang ke-3 mama tak sempat nak amik gambar pun...dan sebenarnya dah malas nak bergambar dan snap gambar...nanti2 jelah mama cilok dari camera Mak Lang Zetti...entah kenapa this lately sangat2 malas nak keluarkan DSLR dan mencaptured every moment yang ada...apapun,i'm still lucky coz ada penembak baru dalam keluarga...so,mama leh amik picas2 dari camera Mak lang je...

Di hari ke-3 kami ke Ulu Kelang je...menziarah ke rumah pakcik Jamal@Angku Jamal...then drop by 2 rumah lain di sana...perrrggh!!!perut rasa cam nak meletup je sbb asyik makan dan minum non-stop...itu baru 3 rumah...kalau sambung lagi mau cirit-birit hari ni...hehehehe...


Okaylah..just a sneak preview sikit apa yang berlaku sepanjang 3 hari ini...insyaallah,full coverage nak dekat habis raya nanti mama update...maklumlah,entry tertunggak pun berkodi-kodi lagi nih nak taip...so,x mo janji bebanyak..sbb start next weekend,mama,Rizqullah dan ayah will be out of town for our family holiday...yipppiee!!!!syoooook bangat bila dapat gi holiday with my 2 beloved guys....
Tak sabar plak rasanya nak coti dan spend my quality time with them...


Dah...cukup entry hari ni...till my next entry...salam sayang buat semua...


Bagi yang dah bertugas kembali cam mama Rizqullah ini...selamat bertugas,bagi yang masih di kampung halaman nan tercinta...selamat bercuti dan beristirehat...bagi yang akan memulakan perjalanan pulang ke bandar...berhati-hati di jalan raya...semoga anda selamat sampai...


Salam Aidilfitri dari kami sekeluarga...

 
Real Time Web Analytics