September 3, 2011

Shopping Raya (Part 1)

Addooiii....orang dah raya...
mama baru sibuk nak kuar entry shopping baju raya...
Ish...ish...ketinggalan LRT sungguh mama Rizqullah ni kannn....
Bukan apa yang ibu-ibu dan bapak-bapak sekalian...
Kami sekeluarga sangat sibuk dan capek...
Ada sahaja aktiviti sekeluarga yang dibuat....
Makanya...mama Rizqullah enggak punya masa mau mengedit dan menaip di sini...
Jika menaip pun...hanya entry2 ringkas saja....


On last 13th August 2011,iaitu 3 hari lepas ayah balik..mama pun tetiba cergas nak bershopping...maklumlah ayah dah balik,jadi harus semangat beraya pun naik mencanak-canak...bak kata pepatah mama Rizqullah sendiri,belahan jiwa dah pulang,semangat nan luntur pun kembali semula...


Kami tak shopping jauh mana pun,just kat Shah Alam je...maklumlah ada banyak shopping mall yang ada booth kecik jual bermacam-macam kelengkapan untuk beraya...dari baju raya,songkok raya,kasut raya,brooch raya,sampin raya hinggalah ke langsir dan karpet raya....perrrghh!!Semua serba baru tu sempena hari raya....dahsyat....dahsyat....mama plak kali ni raya beli baju baru jelah...(opsss,camlah tiap2 bulan x beli baju baru kannn...poodahcik...)..tapi entah kenapa bila time raya ni semangat plak nak beli baju raya...padahal sama je...baju baru...


Alahaiii..dah lah...mama x mo mengomel banyak sangat...jom tengok apa yang berlaku ketika umat Islam yang berpuasa sibuk membeli belah....parking jangan cakaplah...FULL okay kat SACC dan Kompleks PKNS Shah Alam...pusing 5-6 kali kami tuk cari spot...sib baik dapat gak parking kereta walaupun dekat 30 minit mencari...tak kisahlahkan...nak shopping raya punya pasal...layankan jelah....


Dan ini adalah aksi kami ketika bershopping,berlengas jadinya sbb ramai sangat orang...

Rizqullah memandang dari tingkat atas....
Sekarang ni favorite diri tepi camtu...
Sbb nak tengok bawah...so,mama dan ayah kena extra carefull bila Rizqullah nak tengok bawah camtu...kita tak tahukan...malang x berbau...tetiba plak kaki tersekat kat celah tu ke kan...wallahualam..apapun,bila anak kecil buat camni...kena extra perhatian..

Keadaan dari tingkat atas...
Banyak booth2 kecil yang menjual bermacam fesyen baju kurung,kebaya,baju melayu dan lain-lain...

Ayah termenung memikirkan $$$ yang keluar...
Ini sib baik belum ada umah sendiri...
Kalau ada...mau langsir dan karpet pun kena tukar...
Heeeeeee...

Budak tak pose...
Rizqullah sedap melantak marshmallow...

Show dan sambutan berbuka puasa bersama anak yatim di SACC Mall...
Anjuran TM....

Sementara menanti waktu berbuka...
Kami rehat2 di SACC Mall...
Yang best tu...mama leh tak perasan ada NurKhiriah...
Siap main Kiddos Ride lagi ngan anak dia...
Lalu sebelah dia and berbuka sebelah meja ngan dia...
Ish...ish...ish..see,mama Rizqullah memang tak perasan orang...
Huhuhu...

Rizqullah in Macaulay Culkin pose...


Tak caya sama???
Cuba tengok bawah ni...


Sama tak???
Walaupun tak secomel Macaulay Culkin...
Tapi tetap adorable bila Rizqullah buat camtu kat mama...

Okaylah...cukup dulu entry pasal shopping part 1 kami sekeluarga...ada lagi few series of hari raya shopping kami sekeluarga....sebab bila ayah ada je mama leh shopping camni...ada orang leh jaga Rizqullah...sambil mama gi cari barang tuk diri sendiri dan 2 lelaki kesayangan mama ni...

Insyaallah will continue with another series of jalan2 shopping kami in next entry....

Sebelum itu...pada sesiapa yang memulakan perjalanan pulang ke bandar...selamat kembali ke kota...huhuhu..serius sunyi giler KL ni bila semua pulang ke kampung masing2...

Apapun...take care and have a good rest before start your long journey...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day buat semua...

4 comments:

abah khalisha said...

thn ni abah sekeluarga x g shopping kt shah alam psl ssh nk cr parking,harga lbh kurang je kt tmpt len..tmbhn plk thn ni ibu da tempah bj dia awl2

Puan Ros @ Tadika Sinaran Intelek said...

Salam kenal dan selamat hari raya.nanti akak follow ya

Mama Rizqullah said...

Abah Khalisha,

kami terpaksa ke sana...sebab tak sanggup nak berjalan jauh tuk shopping...lagipun dah biasa di area tu...

Mama Rizqullah said...

Puan Ros,

Salam kenal jugakk...terima kasih sudi follow...

 
Real Time Web Analytics