September 14, 2011

Sneak Preview : Holiday at Damai Laut...(。♥‿♥。)

**Fuuuuhhhh....fuuuuhhhh...ish,sib baik sikit je habuk kat blog ni...baru sehari dua je ni mama tak update...heeeee...traffic pun jatuh merudum-rudum...haiyooo,ni seme vacation punya pasal...dah tu masuk area tak der coverage clear kan....camnilah jadinya..**

(。♥‿♥。)

Ahaaaa...akhirnya kaaaaan...ada gak entry makan angin kami sekeluarga...setelah lama mendiamkan diri dari citer jalan2 makan angin sekeluarga...

Dan beberapa hari ini jugaklah mama tak dapat nak update apa kat sini...this is due to broadband pun entah apa jadi..tertiba x der signal...grrrr di situ yaaaa...sib baik Ipad still ada gak line,so leh gak lah update2 status kat FB..(FB jelah,tak der masa nak update panjang2 kat blog...)

So,cam biasa....bagi sneak preview jelah dulu...nak kisah dan cerita selengkapnya...macam biasa....kena tunggulah entry full...dan buat masa ni...layan dululah gegambor(rosak bahasa ente buat) yang ada nih....

Ini adalah selected collection of our family vacation for this 3 days...kebanyakkan masa kami dihabiskan dengan berehat di bilik apartment je...sbb cuaca agak tidak menceriakan...huhuhu...jerebu sana-sini..pening kepala dan sakit tekak dibuatnya...

Opsss...dah,dah...layan dulu gambar2 yang sempat diedit ini yaaa....

Me and hubby...
**Sila abaikan mama yang berisi...hati senang buah hati ada di sisi...
Huk..huk..huk..kena diet balik...deemmm...**

3 of us@Teluk Senangin...
Sekali sekala jalan2 tepi laut...
Lagi laut yang belum tercemar dengan activiti manusia...
Serius pantai ni masih lagi cantik dan as it is...

Lepas jenjalan kat Teluk Senangin...
Singgah Lumut kejap...
Niat hati nak gi Pangkor Island...
Tapi niat terpaksa dikuburkan...
Sebab mama dilanda Migrain yang maha teruk...
Ni seme sbb jerebu yang kian teruk nih...

Sempat lagi buat our family Signature...
Redz ~ Mas ~ Rizq..
My mini family...
We ♥ them so much...

Dan ini pula adalah aktiviti anak kesayangan kami..
Mengerjakan Ipad...
Hamikkan dia...celik IT sungguh anak mama nih...
Nak jadi cam mama ek??
Involved in IT...

Umbun-umbun...
Haaa..kat mana plak kami jumpa benda ni...
Nantikan full entry yerrr...
Heeee...nama pun sneak preview..
Jadi semua pun harus berteka-teki...

Ini adalah antara gambar2 yang sempat mama edit...hehehe...time mama tengah rajin jelah buat editing gambar...kalau x mau jadi pekasam jelah semua gambar2 nih...apapun,ada satu lagi short vacation dalam lagi 1-2 hari ni...weeehooo!!!totally is vacation week this week...2 hari je mama kerja tuk minggu ni...hehehe...sebab this 16th September 2011 satu  Malaysia akan bercuti...dan mama pun suka sbb on 15th September,a day before Malaysia day is Rizqullah 2nd birthday...


His turning 2 tomorrow...dussh,the time just fly like that..pejam,celik,pejam,celik..this little boy who was in my womb now already 2 years old...and in this 2 year,he had a lot of sweet memories and learning curve..he is fortunate to be born in this family...yang mana nama dia pun sangat2 sesuai dengan orangnya...Rizqullah which means rezeki from Allah swt...he is definately a rezeki for mama and ayah...


Okaylah..nak tahu apa plan mama dan ayah to celebrate this little boy birthday???is there a birthday party to celebrate his 2nd birthday??


Hmmm....will share it in other entry...till then,salam sayang buat semua...tunggukan entry selanjutnya kalau nak tahu apa plan mama dan ayah for this little boy big day...


Have a nice and beatiful day!!!

8 comments:

Marsha~ said...

bestnye rizqullah jenjalan time ayah ada ni....

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam maslina..bestnya g bercuti sekluarga...happy Rizqullah,daddy ada bersama yer!

Rizziela said...

bestnya dapat bercuti..bila la saya nak bercuti ni

aisya said...

vacation! bestnye.. btw, happy birthday rizqullah.. =)

Mama Rizqullah said...

Time ayah ada je kak Marsha kami dapat jenjalan...kalau x duduk diam2,ketat2 kat umah...

Mama Rizqullah said...

Azatie,

Time bertiga jelah waktu terbaik nak beriadah sekeluarga...selebihnya duduk menyepi kat umah jelah...huhuu

Mama Rizqullah said...

Rizziela,

Jom kita cuti2 Malaysia...hehehe...

Mama Rizqullah said...

Aisha,

Best sbb kami bertiga...kalau berdua x berapa nak best...hehehe..

 
Real Time Web Analytics