September 19, 2011

When we were together...

When we were together...
Huhuhu...bukan selalu kami sekeluarga dapat berkumpul bertiga-tigaan sebegini...
Setelah 6 bulan plus...baru lah dapat bersama bertiga semula...
Itupun tempoh yang diberi adalah sangat-sangat terhad....
Masa yang diberikan hanyalah 3 bulan lebih sikit je...
Haiiiih...nak mengeluh pun tak boleh sangat...
Coz inilah kehidupan yang mama choose selepas menerima ayah dalam hidup mama...
Dan ini jugaklah kehidupan yang terpaksa Rizqullah tempuh bersama mama...

Sabar sikit ya sayang...tak lama lagi je ayah belayar...
Once impian ayah terkabul...insyaallah,ayah will be with us 24x7...
Tiap-tiap hari ayah akan ada untuk Rizqullah,adik2 dan mama...
Tapi buat masa ni...kita berkorban sikit ya...

Dan diketika dan saat yang ada tatkala bersama ini...
Harus dan wajiblah digunakan sebaik mungkin...
Ketika inilah Rizqullah dapat perhatian 100% dari ayah...

Okaylah...some peektures ketika kami sekeluarga berjalan-jalan di taman bunga...
And the best thing is...during fasting month...
Apapun,taklah penat sangat...
Coz happy bertigaan...yang penting happy even fasting...

This is some pictures yang sempat mama edit dan tayangkan kat sini...
Yang mana mungkin akan menjadi pengubat rindu ayah nanti tatkala jauh dari kami berdua...**huhuhu...one month plus je lagi...sedihnya...**

 Layan Rizqullah breakfast tepi tasik...
Haiiihh....mama tahan lapar jelah tengok dia mamam...

Jalan2 tengok tasik kejap...

Alahaaaiii...anak ayah sungguh...
Apa je ayah buat...
Dia mesti nak 'tolong'...heeeee...

Rajinnya anak mama dan ayah ni...

Okay...siap nak tolong bawakkan tripod tu sekali...
Terharu mama tengok...

Posing entah hape-hape je nih...

When we were together...
We are happy...

Mama dan Rizqullah...
Camwhoring kejap since our photographer is back from the sea...

Ahaaa...inilah babak yang x leh blah..
Sampai ayah naik hangin ngan Rizqullah...
Haiihh..baru 3-4 hari...
Belum lagi berbulan-bulan cik abang sayang...
Biasalah...he thinks you are the competitor of seeking mama's attention...
Sebelum ni kan mama 200% beri perhatian kat dia...
Sekali bila ayah balik,kena share plak...

Ini adalah antara aktiviti outdoor pertama kami...dalam bulan puasa pun gagah jugak berjalan kat Taman Jaya ni...oh,bukan kami je...ada ramai jugak org Islam yang berjoging kat sini ketika bulan puasa...so,fasting is not an excuse kalau org kata x leh bersenam....boleh je buat,tapi hati kena cekal dan wajalah...hiks...


Kalau x baru  joging 10 langkah dah sibuk cari air,heeeeee...


Dah rasanya cukup dulu berkenaan activity outdoor kami di bulan Ramadhan yang lepas...Insyaallah,will share nice story tentang banyak perkara lagi...


Till my next bebelan and merapu-an...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!

2 comments:

Ummi said...

tinggal sebulan lebih je lagi?aduiyaiii..sekejapnye rase..

Lovely Kitchen said...

riang gembira gmbr ur kids kt header tu...cute!!!

selamat hari raya dari E-na Lovely Kitchen

 
Real Time Web Analytics