October 31, 2011

Checklist tuk Rizqullah ke Taska....

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10....hours je lagi nih...
Rizqullah will be start his new phase in life...
Rizqullah akan mula ke taska...
At the age of 2...Rizqullah akan ke Taska...
Dan bila Rizqullah dah mula nak ke Taska...
Dah tentu ada checklist tuk barang2 yang nak kena sediakan...


Coz he going to spend most of his time kat sini...
Taska ini merupakan sebuah learning center and also a day care jugak...
Jadinya mama rasa...it's was good for Rizqullah brain development to be here...
At least he learn something kat Taska instead of nothing kat rumah...
Yupppsss...mama punya jadual harian pun akan berubah...
Coz need to go out early to fetch Rizqullah kat Taska before ke Opis...


Hmmm...tak per,citer Taska tu nanti mama story ek..
Sebelum tu,jom tengok checklist barang2 keperluan Rizqullah ke Taska...


1. Barang Mandian (Sabun Mandi,Bedak,Losen,Minyak Telon,Minyak Rambut,Drapolene)
2. Berus Gigi dan Ubat Gigi
3. Sikat
4. Tuala Mandi
5. Beg plastik pada setiap hari untuk pakaian kotor(sib baik banyak beg laundry dari macam2 hotel...pakai yg itu sudaaahh...)
6. 3 keping diaper dan 2 pasang baju.(Hmmmm...mama akan bagi lebihlah kaann...takut apa2 jadi,siapa nak antar plak barang2 kalau x cukup..)


Hmmm..ini jelah checklist tuk barang2 harian Rizqullah ke Taska...aduhaaaii..boleh ke mama tahan nak tinggalkan dia kat Taska...kelmarin Rizqullah kena cakar ngan cousin dia pun mama dah sedih dan rasa nak geget2 je tangan anak sedara tu...inikan pulak anak org lain kaaannn....ramai yang cakap,mama kena ready seme benda tu lah...kot2 balik anak lebam sana-sini..demam dan sakit ke...hadoooii...semoga Rizqullah kuat dan dapat terima perubahan ini...opsss...mama pun sama...haiiih,mental dan hati memang kena kuat betul nih...hope everything will be fine...ameen...




Hope Rizqullah will be smiling like this everytime dia balik skool...
Lepas ni mama harap dapat dengar Rizqullah mengaji or baca A-B-C or Alif,Ba,Ta kat mama...excited jugak nak tengok perkembangan mental Rizqullah nanti...
~~❤~~


Okaylah...esok semua teka-teki ini semua akan terjawab...siapa yang akan nangis agak2nya???Rizqullah kahhh??Mama kaaahhh????


So...tunggukan jelah ek entry pasal Rizqullah ke Taska nih pada esok hari...


Till then,salam sayang dari kami sekeluarga...


Semoga hari anda hari ini ceria hendaknya...


**Mama in happy mood coz esok mama cuti..excited and berdebar2 jugak nak antar dak kecik sorang ni ke Taska...tapi at same time mama ngan ayah leh gi jalan2 berdua...window shopping tuk rumah kami...weeeee...ya-be-da-be-du...**

9 comments:

allinOne said...

Slamat bersekolah Rizq...
smoga tambah pintar n jadi kebanggaan orang tua.

Cik tikah said...

bestnya.. umur 2 tahun dah pergi belajar. love it! :)

Ummi said...

nti kat skul kene gigit adelah perkara bise..kekadang org gigit anak kite..kot nti anak kite plak buat kt anak org..banyak bersabau je la..hehehe

Mama Rizqullah said...

allinOne,

Thanks dear...mama dia yang berdebar-debar nih...hhuhuhu...

Mama Rizqullah said...

Cik Tikah,

Di zaman serba moden ni,kena pantas dan tuntas...org kata melentur buluh biar dari rebungnya...hehehe...

Terpaksa jugak dik,nak bagi dia kurang manja.

Mama Rizqullah said...

Syikin,

Itulah...kenyataan yang terpaksa ditelan nih...anak kena gigit dan cubit...huhuhu..asalkan tak kena belasah sudahlah...

Tadi cikgu pun cakap,dah nampak dah Rizqullah true colour...huhuhu...

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik

Anonymous said...

membaca seluruh blog, cukup bagus

 
Real Time Web Analytics