October 18, 2011

Holiday : Damai Laut,Perak(Day 1)

**Yezzaa...akhirnya berjaya jugak mama menaip and publish this entry...
Lama gilos ni peram...sib baik belum jadi cencalok lagi...**


After around 4 hour plus journey form Kelana Jaya to Damai Laut...
After few pit stop at several R&R and shops...
Akhirnya kami sampai jugak ke destinasi kami...
Alhamdulillah selamat sampai di sini dengan jayanya...
Kira laju jugakkan ayah drive...huhuhu...
Ahaaa....memang laju,ada surat saman dah sampai umah pun...


Walaupun jalan masuk ke sini agak2 mengecutkan perut mama Rizqullah...
**Huhuhu....mama Rizqullah tak biasa duduk pendalaman...dulu zaman belajar pandai duduk hutan...dah kerja ni kerek sikit nak kotor2...bajet konon2 gelilah dengan pacat bagai..padahal dulu mama Rizqullah nilah ratu main tepi parit sampai kena sound baik punya ngan arwah atuk kat kampung...basikal besar arwah atuk dan angku mama Rizqullah ni lerrr yang kerjakan...**...inilah dia bila orang dah lupa daratan kannnn...hahaha...x ler,mama Rizqullah kecut masuk sini coz...Damai Laut ini agak terpencil di pendalaman...jalan masuk dia pun agak mencabar penyakit motion sickness mama Rizqullah...


Nak gi tempat bestkan..nak jauh dari hirul pikuk bandaraya ini...haruslah duduk kat di pendalaman sikit dan ceruk sikit...line tepon ala2 nak ade dan x der je...barulah ada privasi sikit...dan inilah sbb Damai Laut adalah yang terbaik..


Okaylah...said no more...let's picture share the best memories we had at Swiss Garden Damai Laut,Perak for our family holiday last month...


Papan tanda Swiss Garden Golf Resort & Spa...
Tapi ini kat area Resort yer...
Kami tinggal di apartment je...

 Inilah dia apartment kami...
Ruang tamu dan bilik tido yang sangat luas...
Dah tentu Rizqullah lah yang paling happy coz dapat lari sana sini...

 Dapur apartment kami...
Siap pagi2 buat breakfast sendiri sambil tengok TV...
Memang heaven dan selesa....

 Rizqullah tengah borak ngan reception kotttt...
While ayah is sibuk check line Maxis okay ke tak...
Nak update FB nih...heeeeeeee...

 Antara yang menarik di sini....

 My hero kecik...
Yang sekarang ni dah memacam pandai cakap...
Haiiihh...Rizqullah buat ayah berat hati nak naik kapal...
Ayah cakap he'll missed all the time that he had with you...
Maklumlah ayah kan sekarang dah jadi Mr Mama...

 Lepak jeti tengok orang memancing ikan....
Staff2 Swiss Garden Damai Laut ni kebanyakkannya sangat peramah...

Okay...ini adalah antara yang selected picas yang mama rasa leh kot publish kat sini...sometimes some things need to be P&C lah yerrr...bukan semua leh share di sini...

Oh yerrr...lupa nak citer...percutian kami ini ditaja penginapan oleh Swiss Garden...Thank you to Swiss Garden for the apartment....sangat selesa berada di sini...yang penting,mama rasa relax berada di sini with my dua pujaan hati...ayah@Mr Hubby dan Rizqullah pun having fun staying here...serius spending our quality time together...

Hmmm...ini baru hari pertama...next entry mama share apa yang menarik dilakukan di sini...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua!!!

Have a nice and wonderful day!!!

**DISTANCE IS NOTHING WHEN THE LOVE IS REAL**

0 comments:

 
Real Time Web Analytics