October 20, 2011

Holiday : Teluk Senangin(Day 2)

Sambungan dari entry jalan2@holiday kami ke Damai Laut...
Hmmm....actually not much things pun leh buat kat sini...
Nak ke tepi pantai pun boleh lah jugak...
Tapi itulah...ombak dia agak 'sepoi-sepoi terkam' gitu...


Jadi lebih baik jalan2 pusing keliling Lumut...
Tengok apa yang ada...
Since Damai Laut ni sangat dekat dengan pantai Teluk Senangin...
Jadinya mama dan ayah decide to go there...
Tengok apa yang ada di sini...


Okay...serius wa cakap lu....
Tempat ni memang sangat relaxing...
Orang pun sangat tak ramai....
(errr,x der orang pun langsung...yg ada PASCAL team yang tengah training kot kat situ...)
Jadinya...rasa tenang dan aman je di sini...
Ada jugak perkampungan kecil dan chalet2 kecil di sini...
Rasanya weekend ramai kot orang yang bertandang di sini...
Kami ke sana on Monday...jadi dah tentu x ramai oranglah kan...


Errrmmm...less talkinglah...let's the picture tells you the full story....

 Pantai Teluk Senangin...
Terletak beberapa kilometer sahaja dari Damai Laut...
Sangat mendamaikan jiwa bila berada di sini...
Tenang hati dan jiwa ketika di sini...
Ditemani pula dengan angin yang sepoi-sepoi bahasa....

 My little HERO!!!
Anak sulung-ku dan suamiku... 

 Ayah tengah sibuk ukir nama kami sekeluarga.... 

 Tak kurang jugak yang ini....
Tak tahu Rizqullah tulis nama saper...
Alien kot...sebab mama tak dapat baca apa yang Rizqullah tulis atas pasir tu... 

Mama dan ayah sempat camwhoring di sini...
Time bercinta dulu rajin gile amik picas camni...
Dah kawen pun rajin gaksss...
Ahaksss...sila jangan muntah yerrr...

 Something nice found here...
Rasanya kat pantai2 comercial lain dah x jumpa cengkerang camni...

Ayah dan anak...

Us...
Family photoshoot buat kenangan...
Kami telah ke sini!!!

Okay...ini adalah antara picas2 kami ketika berada di Teluk Senangin...kejap je kami kat sini coz lepas tu nak gi jalan2 pusing Lumut tengok apa yang menarik di sana...

Next entry mama share picas2 di pekan Lumut.Dah lama giler tak menjejakkan kaki kat sini...sekali bila ke sini tengok banyak sangat perubahan pekan kecil ini..dari sebuah pekan koboi...dah jadi cantik dan maju...ada banyak kedai2 tuk beli memacam...

Rasanya cukup dulu entry kali ini...insyaallah,nanti mama share lagi apa yang menarik dan tertarik di sini lagi...

Till my next entry...salam sayang buat semua...

**Thank you Allah swt for a beautiful life**

2 comments:

haniazrina83 said...

kampung hani kat sana dekat dengan giant, tesco, kamdar dan maybank seri manjung

few times g teluk senangin
memang besh sebab tak ada orang.

kebetulan plak..hehe
kat pokok tu la kitorang berdua buat photoshoot kawin plus kat pantai tepi pantai kem motivasi kat sebelah pantai yg ada pokok tu...

Mama Rizqullah said...

Hehehe...hani,ini pun kebetulan plak terasa nak gi sana...

Tapi takut gak sbb x der orang langsung...sib baik ada PASCAL tu...risau kalau apa2 jadi...tapi memang best duduk kat pantai ni...

Angin dia sepoi2 bahasa je...syoookk!!

 
Real Time Web Analytics