October 31, 2011

It's O.V.E.R oledi laaaaah...

Akhirnya...setiap yang bermula pasti berakhirkan...
**Ayat klise...**
Namun walupun ia telah berakhir...namun tetap memberikan satu kenangan dan memori nan indah buat kami sekeluarga....
Sesungguhnya...percutian di Cyberview Lodge ini sangatlah menenangkan...
Kiranya percutian hadiah buat si kecil Rizqullah juga merupakan remedy buat mama...
Serius...this lately mama sangat-sangat dan sangat stress...
**Sampaikan nak update status kat FB pun dah malas...apakan lagi amik tahu hal orang lain...lagi lah malas...so,apa2 yang terjadi pun mama tak kesah dah...huhuhu...masalah diri sendiri pun ada banyak...**
To much of things in my mind...
Nak berjimat cermat...nak design rumah camne...nak tentukan hal anak...nak pastikan prestasi kerja tip-top dan macam2 lagilah...belum lagi tanggungjawab dengan Allah swt dan jugak keluarga...


Opsss...bukanlah mama Rizqullah ni mengeluh atau apa yaaa...tapi syukur ada jugak gaji sendiri untuk dispend demi orang2 yang saya sayang...syukur dengan wang titik peluh saya ini..yang kengkadang kena standby bagai dan memacam lagi...dapat jugaklah merasa holiday di hotel 5 star...sekurang-kurangnya terbayar jugak penat lelah tengok orang2 yang amat saya sayang tersenyum dan bergembira...duit tak datang bergolek kat kaki ya tuan-tuan dan puan-puan sekalian...kena ada usaha barulah ada rezeki tersebut...


Since this the last day kami kat sini...after je breakfast di Restoran Verandah...kami pun tawaf untuk kali terakhir di Cyberview Lodge ini..maklumlah,di hari sebelum tu birthday boy sudah tarak sabar mau splashing in the pool...dah lama 'puasa' tak main air...jadi bila ada kesempatan macam ni,haruslah tak dilepaskan kannn....jadi tak sempatlah tawaf habis area Cyberview nih...


Dan ini merupakan koleksi-koleksi gambar yang sempat dicaptured ketika sesi tawaf terakhir kami di sini....

The ENTERANCE...



Selalu ayah dan Rizqullah je kan yang jadi model...
Kali ini mama dan Rizqullah plak ek...
Ayah jadi photographer....ye-be-da-be-du...
Syoook jugak sekali sekala ada photograher amik gambor Rizqullah ngan mama...
Rizqullah nampak manja ngan mama???
Yuppppsss...he is sangat manja ngan mama....
Walaupun mama di garang cam rimau...tapi dia tetap manja ngan mama dia...
**Uhukksss...pasrah...sbbkan pasal nih...Rizqullah suka melepek kat mama...**

Must go Spa...
Tapi masa ni,mama tak dan nak gi...
Maklumlah...stay pun semalam je kat sini...
Just nak try and experience ourselves camne perasaan stay kat sini...

A place for kiddos...
Dalam tu ada macam2 benda leh buat...
Tapi kena tengok jadual dia kat reception table...

Us...sesambil jalan2 tu...
Sempat lagi posing sekeluarga...



Daaaaannn...sebelum gerak balik...
Another family picture...
Time ni hangin je mama ngan ayah tengok perangai Rizqullah...
Habis seme gambar...dia buat hal dia je..
Tak reti nak duduk bebaik...grrrrr....


Okay..this is one of our holiday experience yang mama rasa worth it to share with others...memang rasa cam dekat je tempat ni...tapi once you are in the room,anda semua pasti rasa tak mahu keluar...kerana bilik di resort ni pun sangat-sangat cozy...sesuai sangat kalau nak berehat dan bersantai bersama keluarga...it's like an escape place lah kiranya...


Kalau tanya mama samaada kami akan ke sini lagi ke tidak???


The answer is...YESSS!!!we will be here again and again...
Mama dah cakap ayah...kalau mama stress lagi this is the place mama nak stay...
Don't worry about the cost...I'll spend my own money...
Kerja ayah dan Rizqullah is only temankan mama and have fun...


Okaylah...cukup dulu entry kali ni...


Till my next bebelan yang entah hape-hape...salam sayang buat semua...


Have a nice Monday!!!

2 comments:

Ungu Violet said...

wah bez ye holiday...:)

Mama Rizqullah said...

Ungu Violet,

Sekali-sekala je nih..bila ayah ada di darat...

 
Real Time Web Analytics