October 21, 2011

Pekan Lumut(Day 2)

Ahaaaa...sambungan lagi nih dari entry jalan2 kami...
Macam biasa...bila dah berjalan tu,haruslah tak duduk melekat kat bilik je kan...
Lainlah kalau baru kawen kan...tiap2 hari berusaha buat anak...
**Ahaksssss...**


Okay...sebenarnya mama dah lama tak menjejakkan kaki ke Pekan Lumut ni....dulu pun datang ke sini bersama arwah abah dan keluarga...masa tu saja jenjalan ke sini...paling best gi sini ialah...dapat borong2 hasil laut...
Ingat nak ke Pangkor...tapi pas survey2...
Tak der apa sangat menarik kat Pulau Pangkor...
Mama dan ayah decide just pusing2 kat Lumut jelah...


Dan setelah beberapa tahun...lebih 10 tahun kot tidak menjejakkan kaki ke sini...
Akhirnya ke sini kembali...
Tapi memang banyak sangat yang lain di sini...
Kedai2 lama dah dinaik taraf dan di perbaharui dan dicantikkan...
Kedai2 baru di bina bagi menempatkan lagi ramai peniaga...


Hmmm...since dah ada camera di tangan ketika itu...
Meh mama share sikit apa yang menarik di pekan Lumut ni...
Zaaassss...

Ada macam2 kedai yang menjual makanan laut...
Naik rambang mata mama okay...
Tak tahu kedai mana satu nak pergi...
Dah pilih kedai...dah rambang plak mata nak beli apa...
Itu dia bila sekali sekala mama Rizqullah bershopping...

Peta pekan Lumut kooot...
Dah lupa plak...hihihi..

Ada jabatan lautt tu...
Ayah buat2 tak nampak je...
Hehehe...tak lagi je kan ayah...

Anak kesayangan ayah...
Ayah definately will missed you sayang...
And mama percaya Rizqullah pun akan rindu ayah sesangat...
**Huuuuaaa!!nak nangis... **

Pemandangan Jetti di Lumut...
Siapa yang nak gi Pulau Pangkor...
Leh naik bot dari sini juga...

Lumut Waterfront...
Penjenamaan semula??
Tapi memang cantik selepas di baik pulih pekan ini...

Siap ada Waterfront Promenade lagi...
Canggihhhh...

Ini adalah antara gambar2 yang mama sempat captured...huhuhu..masa ni mata dok jakun pandang kedai2 yang jual makanan laut tu...huhuhu...sampai terlupa nak captured banyak sikit picas2 yang boleh di ambil...


Akhirnya...ini jelah hasil yang ada...


Lawatan kami tidak berakhir di sini je tau...


Ada sesuatu yang menarik di Lumut ni...nak tahu apakah ia???


Next entry yer mama citer...


Till then,salam sayang dari Rizqullah,mama dan ayah untuk semua...


Have a nice weekend semua...


**Minggu ni ada HOMEDEC...yipppiiee!!leh survey2 barang and deko2 tuk rumah...syok sangat sekarang ni dah ada astana sendiri...hope dapat kuncinya x lama lagilah...amin...sementara tu Mr Owner,tolong jaga astana kecil kami tu baik2 ya...hope the condition is same as per what we see previously....**

4 comments:

misyamissyou said...

uh apakah yg menarik tu kak?

dulu pernah teringin nak gi lumut ni tp atas sbb2 tertentu, angan tu berkubur jep..hmm

Cik Azizah said...

yang ni ada jugak pergi..beli ikanmasin bagai kat situ..hehe

Mama Rizqullah said...

Misyamssyou,

Hehehe...ada warship kat Lumut tu..leh gi tengok..

Mama Rizqullah said...

Cik Azizah,

Yezzaaa...akak pun gi situ borong makanan laut...

 
Real Time Web Analytics