October 6, 2011

Permintaan yang sukar ditolak...

Okay...fuuuuuuhh...sangat-sangat-sangat memenatkan this lately...
There is a lot things happening in our little family...
Making the dream becoming true...
**Insyaallah...we will have our own home soon...syukur**

Mama's cousin wedding yang baru-baru ni berlangsung di Melaka...
Kerja yang menimbun kat pejabat...
Last family holiday kat A'famosa Resort yang mana holiday yang sangat menjimatkan...
Dan bila balik2 kerja je...
Ada plak masalah sistem kat opis...tapi syukur sbb mama x kena standy sampai jauh malam...TQ Boss for the understanding...


Okaylah...back to the story...
Hari tu...makcik mama datang ke rumah,and actually this thing is being discuss lama dah...at first mama ingat dah x jadi coz makcik mama cakap dia nak upah orang buat...so,mama okay jelah kannn...
Sekali tanya orang berapa dia nak...
Terkejut makcik mama ngan price yang diberi...so,it come back to me...
Mama okay je,lagi pun bila lagi nak guna skill yang ada kan...
Tak salah pun membantu sedara sendiri kan...

Permintaan dari ibu pengantin...
Cantikkan hantaran tu???

Permintaan yang susah nak ditolak ni...
Penuh dan meriah dengan bunga-bungaan kan hantaran ni...

Dan sebelum merialisasikan impian makcik Intan...mama pun kena test skill...maklumlah dah lama gilos x mengubah hantaran...risau gak x menjadi nanti,tak cantik plak hantaran tu...

Okay...jom tengok sat sesi testing mengubah mama....this is really my passion...
**sigh..bilalah dapat full time buat benda nih..**

Rose putih antara yang ada dalam gambar tu..

Tara.....

Hasilnya bila dah siap...

Akhirnya..menjadi jugak...
I still have the skill...walaupun dah lama x diasah..
Syukur,dapat bantu my auntie...


Okay...nak tahu sama ada jadi atau tak hasilnya...tunggukan jelah entry yang selalu tertunggak dari mama Rizqullah...


Ahaaa...baru tahu ada sedara-mara lain yang baca blog mama Rizqullah...hahaha..no problemo..silalah baca...tak der apa pun yang nak disembunyikan..sbb kami hanyalah orang biasa yang mencari sedikit kebahagiaan untuk diri sendiri...


Kami jugak insan yang mencari kasih dan cinta yang tulus antara satu sama lain...


Okay...cukup dulu short entry je..apapun,request dari Mak Cik Intan mama tak dapat nak tolak...tengoklah nanti hasilnya..ada masa mama akan kongsi kat sini..


Till then..have a nice day everybody...


Salam..





2 comments:

littlehumblelynn said...

Assalam,

its good to sharpen the skills..mana tahu jadi punca rezeki sambilan..

take care :-)

Mama Rizqullah said...

As-Salam,

Itulah,dah lama x buat gubahan hantaran...dulu buat masa nak kawen and ada sorang cousin lagi...hope boleh jadi punca rezeki satu hari nanti...amin...

Thank you dear for you support..^__^

 
Real Time Web Analytics