October 5, 2011

Syawal Kedua...

Sambungan lagi ni...
Tapi ini adalah entry tentang raya kedua kami..
Tahun ni lagi sekali kami balik Teluk Intan...weeeeeee!!!
Balik kampung angku...TQ ayah coz drivekan kami balik ke Teluk Intan...
Dapatlah mama jumpa makcik2,pakcik2 and semua sedara mara mama...
**Happy sangat**


Dan macam biasalahkannnnn...bila sedara-mara dah berkumpul ni...
Dah tentu banyak cerita yang nak diceritakan...
Usik-mengusik...gurau senda itu mengikat dan mendekatkan lagi tali persaudaraan...
Dan di raya kali ini seronok sebab semua pun pulang balik ke Teluk Intan...


Okay...cam biasa...mama akan letak picas2 yang sempat dicaptured during our hariraya visit back to Teluk Intan..


Gosiping hour...

Bila dah x der kerja nak buat...
Inilah yang kami buat...

Meanwhile Rizqullah is being babysit by others...
Seronok balik kampung...
Ramai tolong layan Rizqullah...
Naik minyak budak tu sebab ramai melayan...

Rizqullah and mama having fun and laugh together...

My little rascal who always brighten up my day...

Perkara yang buat mama bangga dengan Rizqullah is...
When salam orang...Rizqullah will cium tangan sbg tanda hormat...
Sayang anak mama...
So clever!!!

Dan perkara lain yang jugak buat mama bangga is...
Rizqullah dah pandai sandal sendiri..
He knows which is right and which one is left...
Bangga mama with his achievement..
Sejuk perut mama tengok Rizqullah dah mula pandai memacam...

Haaa...yang ni x boleh blah...
Perasan besar walaupun kaki x sampai lagi nak kayuh...
Pasal picture inilah Mak Ngah,Mak Lang dan Mak Teh belikan Rizqullah basikal for birthday present tempoh hari...


Dan seperti biasa...
Wajib ada gambar my familia...
Oh!!!happy familia...


Anak2 En Roslan dan Puan Masnom...
Mama feel young bila ngan dorang...
**Ahaksss...perasan tul mama Rizqullah kannn..**


And of course..
Bila dah reramai camni...
Harus bergambar sakan camni...
Weeee!!!!ko hade???


Gambar yang selalu buat mama senyum ialah...
Gambar mama with Rizqullah...
Me so love you my dear son...

Okay...ini antara gambar2 hari raya kami...nak kirakan raya sebulankan...ish,x mampu mama nak tepek all 30 days of raya punya gambar...heeee...apapun,this time raya is so meaningful coz ayah is around with us...mudah-mudahan tahun depan pun kita sekeluarga dapat beraya bersama...amin...


Dah cukup dulu entry pasal raya ni...till my next entry...salam sayang buat semua...


**Huhuhu...malam tadi gi jumpa owner rumah yang mama nak beli...dia naikkan plak rege rumah tu sbb ada plak buyer lain nak compete ngan kami..frust betul sekarang ni..hari tu baru berbunga-bunga hati sbb akhirnya jumpa jugak rumah pilihan kami...haiiih...dugaan,dugaan...semoga semuanya dipermudahkan urusan kami sekeluarga..**

1 comments:

ctk said...

meriah tul rye akak ye.amek gmbo ramai2 yg bes tuu :D

 
Real Time Web Analytics