October 13, 2011

Times goes by...

Pejam celik,pejam celik...
Masa dah berlalu pantas...
Tinggal lagi beberapa minggu je lagi ni...
Tak sampai sebulan pun lagi ayah akan kembali bertugas di lautan sana...
Walaupun semalam happy sebab ayah dah lepas exam paper yang fail tempoh hari...
Tapi kegembiraan tu tak lama...
Bila memikirkan lagi beberapa minggu dan hari je lagi kami dapat bertigaan begini...
Selepas ini...yang tinggal hanyalah...


Rizqullah dan mama...
Menyusuri hari-hari tanpa ayah di sisi...
Menanti kepulangan ayah selama 6 bulan lebih...

Tapi kali ni...kami ditingggalkan dengan tanggungjawab yang besar....
Rizqullah dan mama ada aktiviti yang boleh dilakukan bersama nanti...
Nanti leh Rizqullah teman mama deko rumah baru kita...
Yipppieee!!nanti ayah balik je tengok umah dah ready tuk kita stay...
**Bersemangat ni...**
Hopefully kali ni mama tabah mengharungi segala-galanya...
Hopefully pemergiaan ayah nanti tuk bertugas...
Hati mama tak akan terluka lagi...
Hopefully segalanya aman damai je...

Fuuuhh...banyak sungguhkan harapan mama...
Of course lerr...sbb jadi isteri tinggal berbulan-bulan ni memang sangat2 mencabar...
Dah lah dengan performance kerja nak jaga...
Anak lagi nak take care...
Rumah lagi nak tengok-tengok...
Cabaran yang lelain lagi yang x dapat disebut disini...
Basiccally mama bukan je kena tabah...
Kesihatan pun kena tip-top to make sure leh take care seme benda...

Itu sebab mama harap sangat kali ni mama x stress lagi...
Sbb kalau stress rasanya dok hospitallah mama kali...
Hari tu pun stress dah sampai nak pengsan kat stesen LRT...
Huhuhu...hanya Allah swt je yang tahu keadaan mama...

Okaylah...just nak luahkan sikit je rasa hati kali ni...
Actually nak taip panjang lagi...
Tapi entah kenapa this lately kepala asyik migrain je...
Mr Hubby dah suggest gi check-up...
Huhuhu...risau plak nak gi...

Apapun...cukup dulu bebelan kali ini...
Till my next entry...
Salam sayang buat semua...

Have a nice and wonderful day!!

4 comments:

Ummi said...

mas nampak slim dalam gambar tu.. (^__^)

Mama Rizqullah said...

Kin,

Stress sangat kot...makan pun asyik muntah je...tunggu hari je ni nak masuk spital..tapi bukan ngandong tau...

huhuhu...:-(

Qaseh Qistina said...

alooo..sedihnya nk kena tinggai lagi...akk kena kuat ye..take care...xmo stress sgt..x baik utk kesihatan..ngeee~~ =P

|| a - j . E . E || said...

kalau ajee yang macam mas tak tau la camne nak cakap. tak tertanggung kot.. huhu

 
Real Time Web Analytics