October 12, 2011

To Taska or Not???

A quite tough decision yang mama kena buat...
coz nak cari maid yang sama macam maid sebelum ni.
Memang harem lah kannn...nak dapat yang baik cam dulu...
Memang susah bangat....kalau ada pun x setarap yang dulu...
Serius mama sayang giler okay bibik yang dulu...
Sebab bibik dulu sangat baik dan lembut orangnya...
Sangat hormat dengan mama dan uci...

Lagipun dia memang sayang dan jaga Rizqullah dengan baik...
huhuhu...I missed her so much...kan bagus kalau dia nak balik sini balik...
**Still keep praying dia datang Malaysia balik...***

Tapi since ayah pun dah nak naik kapal x lama lagi ni...
I have to do the decision...
Decision yang mama rasa terbaik untuk Rizqullah...
Dan setelah melakukan kira-kira pro and cons...
Akhirnya mama decide tuk hantar Rizqullah ke Taska...
After usia Rizqullah 2 tahun ni...barulah mama berani antar dia ke Taska...
Hopefully by sending him to pre-kindergarden will help him to improve in many things..,

Mama pun dah check back-ground Taska yang mama nak antar ni...
Seems like  sangat okay...
**pssstt..yuran dia pun leh tahan koooott...**
Tapi tak perlah...demi masa depan Rizqullah jugakkan....
Sebab taska ni dia bukan day-care je...
Dia akan ajar anak2 kita ilmu agama,belajar ABC,mengira,melukis dan lain2...
So,masa siang Rizqullah akan terisi dengan perkara yang berfaedah...
Malam hari leh berjimba-jimba ngan mama...

Dan paling best...Rizqullah leh kawan ngan Adam,anak auntie Farah Dina...
Yeaaayyy!!!atleast ada kawan kat situ kann...eventhough umur lelain...



Apapun...next month Rizqullah akan mula gi Skool...
Yeaaay!!semoga anak mama jadi orang yang bijak ek...
Harap nanti anak mama ni akan more independent instead of asyik nak manja2 je ngan mama and ayah...
Apapun,mama nak yang terbaik buat mu sayangku...
Kalau Rizqullah rajin and pandai...
Nanti mama upah holiday lama2 ngan ayah...


Okaylah...apapun,mama berdoa...keputusan mama dan ayah ini merupakan yang terbaik buat-mu sayang...dah sampai waktunya kamu harus belajar untuk tidak terlalu manja...mama kalau boleh x mahu Rizqullah spoiled due to sangat manja with semua...
Maklumlah...dayang2 ramai yang nak manjakan kamu..yang paling best ialah...bila mama pukul atau cubit Rizqullah..ramai je yang tukang pujuk and marah mama balik...huhuhu...so,keputusan terbaik ialah antar Rizqullah ke Taska...

Untuk jadikan Rizqullah seorang anak yang terbaik buat kami...
Setelah berbincang ngan ayah...ayah setuju tuk hantar Rizqullah ke Taska...


Okaylah...cukup dulu short entry ni...till my next experience sharing...


Have a nice day buat semua!!


**Alhamdulillah...hari ni mama bersyukur sangat...ayah dah pass pun exam paper dia...super duper happy...bila kita resah,berdoalah selalu pada yang esa,iaitu Allah swt...sambil tu dalam hati sekarang ni tengah bengang giler...baru je nak suap makanan lunch kat mulut dah ada orang sms suh resolved problem...sorry ek Ita sbb kena cepat balik,biasalah kannnnnn...rasanya kena ikut jejak Ita jugaklah kot meninggalkan benda yang selalu buat makan hati nih...Ya Allah,bukakanlah peluang untukku melangkah ke tempat lain yang lebih baik dari sini...amin...**
 

9 comments:

bonda dadif aka akish said...

wah....udh g skool..pasti ramei kawan...

=)

dan psti rizqullah tau momma + poppa mau yg terbaek utk dia

dey said...

Alhamdulillah da xya ayah pening2 lg amik exam...nail kol nnt dpt duet lebih ;)

NURUL ASHIKIN said...

comelnya dierrr

KasihDariLaut said...

okla dah g skool.. cume kene gak nengok2 kan kak...Huhuhu..

Tahniah sebab hubby akak dah pass exam.... Hope bertambah rezeki akak sekeluarga

Mama Rizqullah said...

Bonda dadif@Akish,

A'ah...rasanya baik melentur buluh dari rebungnya...

Lagipun terpaksa jugak antar ke sana...sbb x jumpa bibik yang memenuhi kriteria...
**Huhuhu..cerewetkan saya nih..**

Mama Rizqullah said...

Yana@Dey,

Alhamdulillah...itulah,syukur sangat bila wan sms cakap dia pass...

Sia2 je I stress hari tu...hahahaha...**stress banyak duit nak pakai sbb beli umah..padan muka sendiri kan...**

Mama Rizqullah said...

Nurul Ashikin,

Thanks dear...^__^

Mama Rizqullah said...

Kasih,

Yup...apapun kena tgkkan jugak nanti...risau jugak kalau2 apa2 terjadi nanti...

Alhamdulillah..AKIHIRNYA dia pass...ekekeke...

Ita said...

salam Mas, ade special notes lak utk Ita..hehe.. as long as bole bertahan..bertahan lah..:)I will pray the best for you..:)Sorry & Thanks for everything.. Bon Voyage Mas.. n keep on touch ..

 
Real Time Web Analytics