October 25, 2011

When the END = FULLSTOP comes...

Huhuhuhu...setiap yang bermula pasti ada akhirnya kaaaaannnn????
Begitu jugaklah dengan percutian kami ini...
Dah ler free kannn penginapan tu...
Lagilah kalau boleh nak sambung lagi je cuti-cuti Malaysia nih...
**Wahai Swiss Garden Resort,silalah sponsor penginapan kami lagi yerrr...
I promo ek Swiss Garden & Resort Damai Laut kat sini...hiksss...**
Mentang-mentang FREE atau lebih afdalnya adalah FOC = Free of Charge nak lebih-lebih plak mama Rizqullah nih...
Bukan senang okay nak dapat percutian@penginapan free di mana2 resort kaaannn...
Lagi2 tak yah nak ler nak masuk contest bagai dan memacam lagi...

Cukup dengan hanya menadah telinga di Matta Fair...**Ahakssss...**
Tapi ketika menadah telinga itu...hati dan iman kenalah teguh dan jugaaaakkk....
Fikiran kena jelas dan cuba buat perbandingan dengan yang lain....
Barulah selamat duit anda dari tergadai membeli pakej percutian yang ditawarkan...
Opssss....tak lah,yang penting buat pertimbangan yang baik...
Setakat ni...ini adalah yang ke-3 rasanya mama dan ayah mendengar pendedahan tentang pakej percutian...yang mana kami dah pun ada satu sekarang ni...so,we have 7 day a year to finished up every year for our family vacation day...mama dah terbayang PARIS & LONDON dah ni..hiksss...
**insyaallah one day akan ke sana with my hubby...ameen...**

Okaylah..actually dalam entry ni bukan mama nak citer camne kami dapat penginapan free ni...tapi mama nak citer keindahan dan keselesaan SWISS GARDEN RESORT & SPA dan jugak SWISS-COURT HOLIDAY APARTMENT...
Since kami dah menjejakkan kaki di sini...dan seperti biasalah...mama akan buat sedikit review tentang tempat penginapan kami...

Secara overall...tempat ini mmg sangat mendamaikan..sesuai sangat dengan nama dia...sedamai angin laut yang bertiupan menghempas pipi...kalau suh mama bagi bintang-bintang kat tempat ni...mama leh bagilah 7/10 bintang...haiippp,bukan mama Rizqullah kedekut taaaauu nak bagi bintang2 tu...tapi rasanya tempat ni x berapa well maintained...jadi ada few section yang agak tidak membanggakan....tapi mama tak salahkan pihak hotel...maybe sbb kurangnya pengunjung jugak ke sini menyebabkan few section is not well maintained...apapun,service dia memang okay..staff dia kebanyakkannya peramah dan sangat membantu...

Since this is our last day visit kat sini...jomlah mama bawak pusing sikit sekitar tempat penginapan kami di Damai Laut ini...

Zassssss....

Kami tinggal di apartment yang serba luas...
Siap Rizqullah lari-lari lagiiii...
Syukur jugaklah kaaann...FREE okay..
So,shut up...jangan banyak cakap..

Blok yang hanya menempatkan kami sahaja...
Scary???tak derlah...sbb ada worker dia sekali 
tinggal di salah satu bilik di blok ini...
So tak der risau2 pun...nak iron pun pantas je dapat....

 Inilah nama tempat yang menumpangkan kami...
Tapi still dalam area Swiss Garden...cuma ini menghadap padang golf...
Still menenangkan...coz redup mata memandang kehijauan alam...
Kat KL mana ada kaaannn... 

 While waiting process check-out...
Mama sempatlah pusing2 sekitar reception area...
Huhuhu...selama beberapa hari berada di sini...
Tak terpikir pun nak ke sini...
Simple and nice je deko dia... 

 Kolam yang tersedia untuk pengunjung-pengunjung...
Weekend memang ramai orang di sini...

Dan selepas selesai urusan check-out...mama dan ayah decide to singgah kejap ke Swiss Garden Resort...saja jalan2 di sini tuk buat kenangan dan ingatan yang terakhir...mana tahu,x der lagi Swiss Garden Damai Laut ke nanti...**opsss..**

 Ini adalah Gerbang masuk ke Swiss Garden Resort and Spa...
Yang mana bangunan ini menempatkan hotel2 sahaja...
Opsss..nak makan pun kat sini ada... 

 My 'BUAH' hati pengarang jantung...
The everything for me...
Ayah tengah nak kenakan Rizqullah with the Enggang...
Sabar jelah kengkadang tu...ada je benda dia nak sakat anak.. 

Okay...ini adalah antara siri jelajah jalan2 sedut hangin kami sekeluarga...rasanya yang ini adalah pembuka tirai bagi semester kali ini(percutian ayah)...seterusnya ada lagi nih sebenarnya...nak tahu ke mana lagi siri cuti2 sedut hangin buang hangin kami seterusnya...teruskanlah bersama blog mama Rizqullah ini...ahakssss...dah macam pengacara plakkan tengah promo....caaaiitsss...sudah2 yer mama Rizqullah...**dush..dusssh...2-3 kali kat diri sendiri..**


Selepas pusing2 keliling resort...kami pun mulakan enjin kereta tuk pulang semula ke KL,bandar yang penuh dengan bermacam ragam manusia....sempat jugaklah mama singgah beli mempelam yang elok jer cantik kekuningan di tepi jalan raya...dah lah cantik...wangi sangat plak tu...sedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaapp...bak kata UpinIpin...ehehe...


Apapun,this vacation is another story and memories to be kept in our life...sesungguhnya menghabiskan masa dengan orang yang amat kita sayang is priceless...


Even money is not enough to pay the value of LOVE...


Errkk..alahai,terpanjang berjela plak entry kali ini...niat hati nak tulis sepatah dua kata...**haakk tuiiihh..sepatah dua katalah kononssss...**
Tapi terpanjang berjela-jela plak ni...syok plak menaip entry malam ni...hikss...


Till my next entry...salam sayang buat semua...

**Yiipppiee!!!esok cuti!!!**

5 comments:

luvelymummy said...

besttt nyer... bile lahh dapat gi sini.. uuhhhuuu..

♥Aien Najwa♥ said...

wah..seronok berjalan kan..=)
FOC pulak tuh..erm, swiss garden katner..nak book pulak ler pasbiy..hehehe..

♥Aien Najwa♥ said...

*pasniy...

Mama Rizqullah said...

Luvelymummy,

Saya pun kalau tak kerana free...mmg x akan kesinilah kottt...

Walaupun selalu dengar review bagus..tapi malas nak drive jauh2...

Tapi memang berbaloi bila kesini..ketenangan...

Mama Rizqullah said...

Aien,

Yang ni Swiss Garden kat Damai Laut...nearby Lumut sana...

Cubalah gi sana...cantik resort dia..

 
Real Time Web Analytics