November 24, 2011

A'Famosa Resort!!!Here we come!!!

Yaribaaaa-yaribaaaa....
It's time for the family holiday...
Akhirnya waktu yang ditunggu-tunggu tiba jugak....
The cheapest holiday yang pernah kami ada...
Tak caya????


Serious this holiday is only cost of RM300++ for 3 days and 2 nights...
And it become the cheapest holiday that we had....
**ni seme sbb dah masuk mode berjimat cermat yaaa tuan-tuan dan puan-puan sekali...
Nak beli rumah idaman...haruslah mula berjimat...**
Apa yang penting...kita sekeluarga happy eventhough it was the cheapest holiday sekalipun...mama tak kisah ke???tak kisah pun murah ke mahal ke....yang penting,both of my heros' is with me...itu je yang penting....


Okay...this holiday package is actually taken during Matta Fair hari tu....memang sangat berbaloi-baloi...penginapan dan jugak ke themepark2 di A'Famosa Resort...everything was inclusive and even kita boleh pilih mana yang kita nak...


Hmmm...tapiiiiiiiii...dalam entry ini mama nak citer dulu the room yang kami stay..well,we  took the family studio punya bilik since yang pergi hanyalah mama,ayah dan Rizqullah...so,taken the Family Studio was a great choice jugaklah coz quite big jugak bilik dia....


Alah...cakap banyak tak guna...jom tengok dulu bilik Family Studio tempat penginapan kami selama 2 malam di Melaka tempoh hari...


Layannnnn....

The D'Savoy Condo...
This is where we stay...

Tapi sebelum tu...
Kita check-in dulu yaaaa...

Bahagian ruang tamu....
Comels je...tapi okaylah kannn...
Kami ber-3 je pun....

Bahagian dapur yang a bit spacious...
Tapi tak der microwave pun...
Huhuhu...kalau ada lagi best nih....

Bahagian meja makan...
**Sila abaikan Mamy Poko Rizuqllah tu...dia pun nak enterpem**

Bahagian bilik tido pengantin...
Eh...silap...bahagian bilik tido di Family Studio Room ini...


Camne????berballoi kannnn...bilik dia pun sangat selesa...walaupun dalam hati terasa cam takut2 coz adalah 2-3 bulan sebelum tu mama dok sibuk check citer2 hantu kat hotel2 dalam Malaysia nih...terbaca gaklah kisah kat A'Famosa Resort nih...ayah dah gelakkan mama coz jadi penakut due kesalahan sendiri yang sibuk dok baca citer hantu...sudahnya sendiri yang takut...huhuhuhu....


Okaylah....next activity kami ialah Visit to the famous Cowboy Town in Melaka....heeeee....next entry mama story morie apa yang best di Cowboy toen ni yerrr...


Till then....salam sayang dari kami sekeluarga....


Have a nice and beautiful Holiday!!

7 comments:

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih

Marsha~ said...

hahaha.. gelak dulu.. sy org melaka pun lama tak jejak sini.. last masa anak dara dulu... happening ke ek cowboy town tu??

HaninFarshid said...

cowboy town the best :) kyra pun enjoy....hanin nak update...tak update2...hihihi...

takpe...mahal ke murah....yang penting u had fun with your love ones....and u dapat spend time with your beloved family.....

maszmadi said...

bestnyer cuti2 family..... not bad condo tu yerk,, tetiba terasa nak ambik idea dapur dia jadik my future kicthen... haha

Mama Rizqullah said...

Kak Marsha,

Saya yg duduk PJ ni..leh kira ngan jari je gi Sunway Lagoon tu...baru 2 kali je gi..itupun rasa x berbaloi..huhuhuhu...

Cowboy town taklah happening...tapi sangat enjoy sbb ada show je...yang lain2 x berapa sangat..

Mama Rizqullah said...

Hanin,

For me the safari world is the best....sbb memacam ada...cowboy show,bird show,animal show and we can feed the animal jugak...oh,lupa nak citer...the safari pun best...gerun je masa harimau datang dekat dengan truck...huhhuhuhu...

Mama Rizqullah said...

Masz,

Idea dia very simple je...tak yah serabut2...saya pun plan nak buat camtu..simple and easy je...:-)

 
Real Time Web Analytics