November 26, 2011

Cowboy Town in Melaka...

Date : 1st October 2011
Venue : Cowboy Town,A'Famosa Resort,Melaka


Ahaaaa...moh kita sambung lagi yerrr....kali ni mama mau story2 Cowboy town....walaupun kalau cari kat Mr Google tu memang akan jumpa macam2 version of story about Cowboy Town yang paling famous kat Melaka nih...tapiiiiiiiiiiiiiiiiii...mama nak citer gaksss...ahaksss...

Biasalah ek...itu citer version dorang...ni version 100.1 dari mama Rizqullah...
So...everybody have their own experience when going to somewhere kannn...


This is actually 2nd time mama gi Cowboy Town ni...
First time experience rasa wonderful+ seronok je...
2nd time ni plak rasa macam nak penampar orang...
Sebab apa...ada 2-3 family ni macam beruk okay...baik si anak,si bapak dan jugak si mak...ko dah datang lambat tu suka2 hati je tayang bontot korang yang x seksi tu kat kami yang duduk row paling depan nih...serius,rasa macam nak sepak je sorang2 time tu...bini dia dah kena sound baik punya ngan mama barulah behave sikit,kalau x tahu main pijak je tangan orang time kejakunan dia datang...mahupun anak,sesedap rasa dia je nak pijak2 stroller anak ai sbb kejakunan tahap babun...rasa nak sepak2 je tau masa tu....


Tak tahu hutan manalah dorang ni duduk...ayah dah tahu dah masa tu mama dah mendidih,dok sabarkan mama...sudahnya mmg terlepas gak...ai sound okay...dimulakan dengan anak diperhatikan oleh ayah dia..."Adik,tolong berdiri kat bawah yer,jangan nak pijak harta orang yer...kalau patah bapak ko mampu ke nak bayar???"...
Haaa...itu dia...kan dah kena,yang bapak plak mama sound...tapi guna jelingan tajam yang menikam kalbus....


Sekejap jelah baiknya...lepas tu buat balik...ewaahhh...pastu apa lagi,mama pun main kasarlah kannn...tiap kali anak dia datang depan,mama buat cam sepak2 sampah...hahaha...padan muka korang...heeiii!!!anak ai pun nak tengok show okay...anyway,bukan korang je bayar tiket...aarrgghh!!habis spoil mood tau pasal family2 yang kurang adab nih...so,pada tuan2 dan puan2 yang punya anak...hormatilah jugak hak orang lain yer...orang lain pun nak bergembira dan enjoy...bukan anda sahaja...agak2lah sikitkan kalau nak super duper maharaja jakun tu...


Lagi satu...kalau nak tengok show tu dekat2...datanglah awal sikit,booking tempat awal yerr...ini syok rasa nak tayang bontot2 korang tu kat muka kitaorg...


Okay...dah fuuuuhhh..tarik nafas dalam2 yer mama Rizqullah...sila bersabar...


Dah...jom layan gambar2 dulu buat sejukkan hati yang panas dan membara ni bila terkenang balik adegan2 x best tu...

Some nice deco yang ada di Cowboy Town...
Halloween deco kalau mama x silaplah yerrr...

 Kepala keretapi....

 Ayah dan anak....
**Huhuhuh...gonna missed this moment soon...**

 Rizqullah sibuk dengan helikopter cahaya dia...
Thanks ayah for the toys....

 The show started...
Tapi sebelum tu leh beli apa2 makanan or minuman yang ada...
Ada stall kecik2 di tengah2 tu tuk beli junkfood and drinks before show started...

 Itu dia...main api depan kami tuhhh...
Risau mama masa dia sembur api dari mulut dia...
Rizqullah plak dah ternganga-nganga 

 Ada macam2 binatang....
Ayam ada...gajah pun ada...
Seram pun ada gak bila gajah tu datang ke seat kami...

 During the show...

 Kereta berhias...

Okay....sambunglah tengok yaa...


 The ending ada persembahan bunga api....
Rizqullah impress kejap tengok bunga api...
Pastu mulut tak habis-habis sebut "Unnga  api"...
**Syok okay anak dah pandai berbicara nih...**

Okay....this is some of hundreds of pictures taken during our visit ke Cowboy Town hari tu...sangat-sangatlah tertunggaknya entry ini...dah lama gak simpan tapi hati yang bengkek sbb adegan x best tu masih membara okay...can't forget it...itu sbblah sebenarnya mama Rizqullah ni kurang suka tengok2 show atau bunga api ke hape...bukan apa,mulut ni ringan je nak tegur orang yang rasa cam x der adab nih...

Well,kadang2 tu geram okay tengok kejakunan yang melebih-lebih nih..bukan nak kutuk ke hape...pleaselah,x der apa yang best sangat pun show kat Cowboy Town tu..biasa2 je..lagi gempak Perarakan Warna-warni Malaysia atau Hari Merdeka...

Arrgghhh!!dah2...lagi banyak mama taip...lagi banyak mama meluahkan rasa ketidakpuashatian ini...apapun we still enjoy our night together pada malam itu...

Dah,cukup dulu tuk kali ini...till my next entry...salam sayang buat semua!!

Have a nice weekend!!

2 comments:

Ungu Violet said...

bawak bertendang...eh bawak bertenang...hihi

tak penah pegi ponn...huhu

Mama Rizqullah said...

Ungu Violet,

Dah okay dah...tapi bila pikirkan bali..grrr..geram sangat jadinya...huhuhuhu

 
Real Time Web Analytics