November 1, 2011

He's at skool = Taska = Day care...

Sobsss...sobsss....sobsss...
Mama sedih hari ni...terus mood pun sudah ke lautan sana...
Tadi dalam kul 9 lebih baru je hantar Rizqullah gi Taska for the first time...
At first mama rasa cam okay je..
Rasa cam tak derlah nak nangis ke hape...rasa cam best feeling lah orang kata...
Borak2 and tanya cikgu memacam sesambil tengok Rizqullah exploring the Taska by himself...
Mata belum lagi bertakung air mata...

Ni first time okay mama tak rasa ragu2 pun nak antar Rizqullah gi Taska...
Kalau dulu,memang memacam yang bermain dalam kepala...
Taska itulah...taska inilah...
Lagi pun this few months back pun memacam negative story yang mama baca tentang Taska...tapi after doing some survey and checking few taska around KJ nih...
**Dah jadi macam juruaudit negara plak tau..**
Sudahnya mama pilih Taska Salsabila Kelana Jaya untuk Rizqullah...

Taska ini merupakan pusat sehenti untuk segalanya...
Tadi sempat jugak mama tanya pengisian hari Rizqullah kat situ...
By this time ialah waktu untuk makan tengahhari...

Nanti petang masa amik Rizqullah mama nak bawak notebook..
Nak tulis all the details...termasuk no tepon cikgu dia...
**Terlupa plak minta tadi,dok sibuk melayan hati yang mula nak diruntun kesedihan...**

I miss this little cheeckylious boy already...
Hadoooii...gi opis tinggalkan dia kat umah hari2 leh tahan...
Ni tinggalkan dia ngan org lain...serius,lain perasaannya...


So...hari ini...


1.11.11


Melakar satu lagi sejarah baru dalam hidup Rizqullah...
Yang mana di usia 2 tahun ini...
Rizqullah telah pun ke Taska...
Mama dan ayah doakan Rizqullah menjadi anak yang cerdik,pintar dan cemerlang...
What we have done for you is what we think best for you sayang...
We both love you so much abang...


Di tarikh ini jugak menandakan mama dah bersama Maybank selama 4 tahun...
Still remember camne feeling masuk Maybank masa tu..
And today,I feel blessed sebab berada di sana...
Walaupun member yang join Maybank sesama ramai dah cabut ke tempat lain...
Tapi mama masih di sini setia bersama Maybank...
**hakktuiiih...setia konon,tengah sibuk update resume tu apa cerrrr...heeeeee...**


Okay...dah sambung nanti2 ek...malam nanti insyaallah mama citer apa terjadi masa pickup Rizqullah di taska...adakah dia akan banyak bercakap or sunyi sepi...coz selalu bila mama balik kerja Rizqullah akan jadi cam reporter mereport itu ini kat mama...


Lagi2 sekarang ni memang dah pandai cakap...walaupun kengkadang tu keluar gaklah ayat german dia..tapi kebanyakkan words dia mama dan ayah dah boleh paham...


Till my next entry...salam sayang untuk semua...


Have a nice and beautiful day peeps!!

6 comments:

Marsha~ said...

sebelum ni sape yang jaga dia ek??

luvelymummy said...

Salam.. u..!!

First xperience memg cmgitu.. dok mcm2 pk.. pas2 kite yg sedey2 cm xleh lepas nengok pagar taska.. hheee.. yg ank mcm xder aper2 blaku..dh jumpe kenkawan... me pon cmgitu gak... lagilah.. lepas antar anak.. masuk kete.. terus nangis.. Waaaakakakaka... first xperiences...

sikecikshop said...

sedih erk nak tinggalkan anak.. huhuhu

Ratu Satin said...

kalau blh xnk xperience cenggitue... sbb tu la Satin x kije pas kawin... kijer sndiri jerk... apa pun nk bagitau mama yang nama mama da kena TAG... huhuhuuu... jgn maraaa aaa.... :)

Mama Rizqullah said...

Kak Marsha,

Sebelum ni ada maid,maid datang pagi balik petang kat umah mak...sekarang ni mak dah x sanggup nak jaga coz dia tengah melasak yg amat...lagi satu,suka sangat dia mengemas rumah..penat uci dia kemas,x sampai 5 min dia dah tolong kemaskan balik...huhuhu...

Itu yang terpaksa hantar ke Taska...tapi pikir2 untuk kebaikkan dia jugak...atleast kat skool dia gain something...

sugarshay said...

now taska tu reliable lagi tak?my daughter da 2 yrs plus gak n lasak..nenek da x larat jaga...and am now da 9 months preggie....kang kalut nenek nk jaga baby n bdk kicik lg...price wise dia ok?

 
Real Time Web Analytics