November 8, 2011

It's Family Gathering Time bebeh!!

Date : 25th September 2011
Venue : Bangi

(Serius..ini adalah entry yang sangat2 lama tertunggak...tapi nak gak mama tepek kat sini...kenangan okay ini semua...)

Lepas je menghadiri Majlis Perkhawinan Unkel Hafiz,kami sekeluarga menuju pula ke Bangi...kiranya waktu2 kami sekeluarga di hari minggu penuh dengan pelbagai aktiviti...kira round the Klang Valley jugaklah kami...

Okay..tak sure this is actually open house ataupun family gathering...tapi bagi mama is more like family gathering lah kot...coz everybody were here...dan perkara yang paling penting bagi mama ialah 2 lelaki yang amat mama sayang bergembira di sini...

Errmmm...macam biasalah ek...camera is always at mama's hand(tak jugak selalu..this lately sudah start lazy to take pictures)...so,layankan apa yang sempat mama captured...

Anak teruna saya sudah pandai pegang pistol...
Memang sah ini anak lelaki okay...

Aksi tak boleh blah dari Rizqullah...
Beria-ia dia nak shoot orang...
His totally having his fun...

Ayah with his siblings..
Pak su Izzat and Pak Ngah Hanif...
Dah lama tak jumpa dorang...
Time gathering camni jelah dapat jumpa...
Kalau tak memasing sibuk dengan aktiviti memasing..

Haaaaa!!!gossiping yerrr...
**Catch in the action...sib baik bukan video kaaann...**
This is normal when family berkumpul okaaayy...

Family picture before next event...
This is all women sahaja...
Tapi entah camne ada plak tersesat sorang...
Cuba anda cari di manakah dia insan yang tersesat itu...

My little rascak is really into weapon now...
Dah tahu okay nak NERF...
Siapa yang tak tahu apa tu NERF...
Sila jenguk2 ke ToysRUs...

The happening family...
Really sporting okay...

Tak padan yang kecik okay...
Entah siapa yang menang kalau Rizqullah main sekali...
Haiiiiihh..ini budak really in the mood nak main sakan..
Tak padan yang kecik...**pengsan mama camni..**

Yeaaaahh!!!the Dark Vadder sudah mari..
Rizqullah sudah takuuutt...

My Mr Dark Vadder yang tiut...

Next event issssss....

|

\/


The Birthday celebration for bezday boy...
Happy Birthday dear cousin kecik...
Unkel to Rizqullah...
May all your dream comes true...

The 2 little rascal who makes our day wonderfull...
Rizqullah and Sulha...
2-2 muka tertanya-tanya...hihihi...

Okay...pakcik2 semua...
Please take care of Rizqullah kejap yerr...
Lagi once a while je kan korang dapat jumpa dia...
Lepas ni...another 6 months lah yerr baru dapat jumpa...

Hmmm..what a hactic day actually tuk kami sekeluarga...walaupun penat tapi the main thing is we spend our precious time together...itu yang paling bagi kami sekeluarga...walau di mana pun...tetap bertiga bersama...sesambil tu menghitung berapa lama lagi dapat bersama...

Okay...ini adalah antara hari2 kami ketika hari raya Aidilfitri yang lepas..bermacam-macam yang kami sekeluarga lakukan sebenarnya..tapi macam biasa,mama peram semua ni dulu..agak2 macam dah rupa pekasam sikit baru mama upload kat sini..saja tepek citer basi dulu...ihiksss...

Insyaallah,kalau punya banyak masa lagi nanti mama update lagi yerrr...

Till then,salam sayang dari kami sekeluarga...

Have a wonderfull day!!!


14 comments:

PurpLe LoVeR said...

wahhh seronoknya rizkullah main tembak2.....berpeluh-peluh lagi tu....jom main dgn faheem jom...
hi Mas...ritu mas ade lawat blog gee ya...thanks ya...gee ada di shah alam jom jumpe:)

misTeaRed said...

meriahnya....

maszmadi said...

erm.. best kan dapat jumpa ramai2 mcm ni, rasa masa berlalu kejap jerk kan.. dah nak berpisah.. huhu

Cik tikah said...

suka tgok muka anak mama. sgt comel!!!!

Pacek ABU sifir said...

besar nye pist0l..nak pinjam la nak maen perang2

shark said...

acara makan2 dan bergambar adalah sgt best!

Mama Rizqullah said...

Gee,

Itulah....hari tu baca blog Gee,Gee ada kat Shah Alam..weekend hari tu memang saya gi Shah Alam...semalam pun ke sana shopping barang buat bunga pahar tuk kawan...

Gee sampai bila kat Shah Alam??

Mama Rizqullah said...

Miss Teared,

Alhamdulillah...kecil2 je tu...yang penting mak happy..heheh...

Mama Rizqullah said...

**Semua happy

Mama Rizqullah said...

Masz,

Best sbb sekali-sekala je...hehehe..itulah,time hubby ada jelah dapat jumpa dorang...lebihnya duduk diam2 kat rumah...

Kejap je dah 3 bulan dia kat darat...nak menanti kepulangan dia sikit punya seksa...huhuhu...

Mama Rizqullah said...

Cik Tikah,

TQ Dear...hari ni dia demam and batuk...kesian plak tgk dia..huhuhu...

Mama Rizqullah said...

Pacek Abu,

Pinjam...alahai Pacek..Beli jelah satu kat Toy's R Us...heeeeeeeee...

Mama Rizqullah said...

Shark,

Betul tu...lagi best kalau time makan tu ada yang candid kaaann...pastu pass around the camera...hihihi...berdekah gelak..hihihi

PurpLe LoVeR said...

Mas,

gee keje kat shah alam....duduk kat sg buloh....

senang2 nnt bole jumpe..

terima kasih sudi berkawan dgn gee...

suka baca blog mas...

 
Real Time Web Analytics