November 22, 2011

Izzaz & Sue Solemnization...

Firstly mama Rizqullah nak ucapkan tahniah buat pasangan Izzaz and Sue...
Welcome into the family dear Sue...
And hope marriage korang dua ini akan indah dan bahagia hingga ke akhir hayat...
Kami mendoakan yang terbaik untuk anda berdua...

Okay...this is actuallly entry rentetan dari entry jalan2 ke Melaka tempoh hari dan jugak entry gambar2 hantaran2 yang mama tepek kat sini dalam entry sebelum nih...

Dan inilah dia pengantin atau tuan punya hantaran tersebut...sikit punya lama dia cakap kat kakak saudara dia ini tuk bantu buatkan hantaran dia tu...**mama harap dia puashatilah dengan hasil kerja tangan mama Rizqullah tu...**

On last 1st October 2011,adik saudara mama yang berusia 27 tahun telah pun selamat mendirikan masjid indah bersama pasangannya Sue...dengan sekali lafaz je adik sedara mama ni dah jadi suami orang...hehehehe...

Dan macam biasalahkan cakap banyak apa gunakan...nanti orang cakap gebang pulak....biarlah gambar2 yang ada ini menjadi saksi segala-galanya...
Keluarga pengantin lelaki...semua berbaju purple...
Warna yang sangat sweet kannnn...
Mereka bersama Umi Hafilda...makcik kepada Pengantin,adik kepada ibu pengantin....

Mama bersama hasil kerja yg tak tido malam...
Leh nampak mama penatkan...
Tapi still leh senyum...
**Penat okay...pagi kerja...petang dah sibuk2 gi beli bunga seme...travel gi Melaka lagi...then menggubah...tapi yang penting happy sbb bersama mereka yang bergelar saudara-mara**

Pengantin lamaaa....
Rizqullah yang menjadi star sbb the only dak kecik dalam family...hehehe...

Inilah dia pengantin lelakinya...
Mohamad Al-Izzaz...
Yeerrrr...pada sesiapa yang kenal nenek kat sebelah tu...
Itulah dia Cik Tom ibu kepada Azmin Ali,Azwan Ali,Umi Hafilda...

Their family potrait...
Hj Aklan & Halimah punya side mana???

Dah ready2 nak gerak...
Beratur amik gambar dulu yerrr....

Pembuka kata di mulakan dulu sementara menanti ketibaan tok kadi...
Berpantun-pantun tu....

Sebelum tu....majlis pertunangan singkat diadakan kejap...

Penyerahan tugas sebagai wali dari adik pengantin perempuan kepada wali hakim...
Huhuhu..syahdu,terkenang plak nanti adik2ku nak kawen...
Pak Su Raislah yang akan jadi wali...
Mesti syahdukan perasaan masa tu....

Majlis akad nikah bermula....

Alhamdulillah...dengan sekali lafaz je...
Dah menjadi suami kepada Sue...
Pimpinlah isterimu sebaik mungkin yaa....

Family photoshoot sekejap...


Dan gambar terakhir...
Ciri-ciri isteri solehah...
Patuh pada suami....

Okay...ini hanyalah part one...ada lagi yerrr gambar2 sambungannya....tapi next collection adalah koleksi atas pelamin plak...hehehehe...part bersanding plak...

Cukup dulu entry kali ini...meriah kooo ngan gambar2 orang kawen kannn...
Till my next entry..salam sayang buat semua...

**Lagi kurang sebulan je lagi mama and ayah punya wedding anniversary...dah nak masuk 3 tahun rupanya kami kawen...baru je 3 tahun kannn...masih panjang lagi perjalanan keluarga kecil kami ini...hmmm...celebrate sorang2lah nampaknya coz en suami menanti panggilan dah nak naik kapal...huhuhu...**

2 comments:

Cik Jari said...

patutla...pengantin lelaki macam muka azmin ali..

ir yien 9897 said...

i love purple.. "hehe tiba2 " :)

 
Real Time Web Analytics