November 6, 2011

Jamuan Hari Raya...

Ahaaa...raya dah lama habis,mama barulah nak taip entry pasal jamuan raya...
Raya haji pun dah lepas...
Alahaiiii....x perlah ek,mama nak gak tepek gambor2 jamuan hari raya with neighbours semua...huhuhu...


This is actually Jamuan Hari Raya for taman perumahan kami...
Luckily we have AJK's yang sangat2 rajin tuk buat event camni...
But this round the event was quite big with the appearance of Datuk Bandar Petaling Jaya...beside that we also celebrating the wedding of Imam besar Masjid Al-Ikhlas SS3...not forgetting the Merdeka day which was also same date of Hari Raya Aidilfitri...


So,this time jamuan adalah 4 in 1 event sekali...memang meriah dan sangat happening....dapatlah jumpa jiran2 yang dah lama x berjumpa...
Inilah masanya tuk update cerita memasing...
Maklumlah memasing sibuk dengan kehidupan seharian masing2...


Tanpa banyak bicara...layan jelah apa yang sempat mama Rizqullah ni edit dan tepek kat sini....

Rizqullah dan ayah...
Dua insan yang akan selalu berada di sisi mama...
Walaupun kemana...(Haiiipp...kecuali toilet lah ek...itu bisnes memasing..)

 Keadaan di kawasan majlis... 

 Orang lama yang berkongsi pengalaman... 

 Banner besar... 


 Rizqullah with atuk and nenek angkat..
Yang selalu manjakan dia...
Mama tak risau kalau Rizqullah tak dapat kasih sayang dari atuk betul pun...
He still got it from atuk angkat dia...
Ohhh...this is one of Uci best friend jugak...
Dah jadi macam mommy kami semua.. 

 Mak Ngah with soto..
Memang sedap soto nih...
Sold out okayy... 



Ini adalah antara siri jalan2 jelajah raya kami...boleh dikatakan saban minggu ada je aktiviti kami sekeluarga...itu yang mama pun nan hadooo je update blog...tak larat dan kepenatan selalu...masuk senin dah mula kerja plak...inilah rutin mama bila ayah balik dari laut..bermacam-macam agenda penuh dalam jadual kami...


Coz masa yang ada untuk kami bersama is so limited,jadi haruslah digunakan debaik mungkin...seafdalnya setiap aktiviti dilakukan bersama...


Last year hari raya aidiladha di sambut tanpa Uci dan Pak Su...tapi tahun ini Uci and Pak Su ada di rumah...siapa yang ingat entry mama pasal rindu kat mereka yang di Mekah tu...alhamdulillah...dorang dah jadi Hajjah dan Haji pun...haaiih,bilalah turn mama dan ayha...mudah2 kami dapat ke Tanah Suci dalam Usia yang muda...ameen...


Okaylah...entry tertunggak dulu pagi ni..nanti mama update lagi...

4 comments:

yudee said...

Selamat hari raya Rizqullah..x potong sapi??

Dalila Hamid said...

Salam Adiladha... :)

Mama Rizqullah said...

Yudee,

Selamat Hari Raya...tahun ni Rizqullah belum cukup umur...tapi ada orang sponsor tuk buatkan korban untuknya..alhamdulillah...

Mama Rizqullah said...

Dalila,

Selamat Hari Raya untuk anda jugak..

 
Real Time Web Analytics