November 16, 2011

Krriinggg!!!!!Api,Api!!!Lariiiikkkkksssss...

Neno...neno...neno...
Itu dia...sekali kul 4 pagi kena kejut daaaaaa....
Mama plak baru je lelap...huhuhu...maklumlah sibuk dengan menyiapkan hantaran...
Mata ketika itu sangat kelat nak bukak...


Sebelum mama dan Uci tido malam tu actually ada dengar something kuat sangat bunyi dia...mama jenguk jugaklah kat luar kot2 ada orang buat jalan ke hape...pastu kejutkan En suami suh dia tgk2kan air-cond..kot2lah air-cond yang rosak ke...


Tapi setelah diperiksa...tak der plak apa yang mencurigakan...
So...sambung jelah tido...mata dah sangat2 mengantuk ketika itu...mmg x layan apa2 dah...huhuhu....


Tau-tau...dalam kul 4.30 kooot...pintu diketuk...ada orang cakap..."Keluar-keluar...Api,Api!!!"...masa tu terus mama kejutkan Uci dan lain2...amik barang2 penting cam wallet,kunci kereta,camera dan Ipad dulu...yang lain x perlah kot...baju2 bajan je....Oh,terlupa...angkut Rizqullah sekalilah kaaaannn....


Camnilah..x yah citer panjang lebar...jom tengok gambar2 yang sempat mama captured dan edit nih...layaaannnsss....



Ini keadaan di luar...
Masa tu rasanya ramai lagi yang x keluar...
Huhuhu...
Kalau betul2 terbakarlah kaannnn...rasanya selamat x kami??

Yeahhh!!!akhirnya selepas 15 minit menanti...
Ada 2 biji lori Bomda datang...
Huhuhu...kalau kebakaran betul ni...
Entahlah... 

Inilah dia hotel tempat kami bermalam...
Satu kenangan manis lah sbb macam kelakar pun ada...
Yo-yo-an je ingatkan betul2 terbakar... 

Sempat lagi ayah borak ngan abang Bomba nih...
Tanya dari Balai Bomba mana...
Pukul berapa dapat panggilan...
Hehehe...ayah dah macam wartawan plak...
Tanya memacam...tak perlah ayah,tengah bosan lah tu kaaann... 

Rizqullah nak jugak merasa...
Naik Lori Bomba..
Huhuhu..teringat plak satu kisah yang mama baca kat internet..
Kisah kasih ibu pada anaknya yang nak naik kereta bomba sangat2 sebelum ajal menjemput dia...huhuhu... 

Sekali check punya check...rupanya waterpump hotel tu air dia kering...itu sbblah dapat loceng kecemasan...haaiiihhh....dah esok pagi mata mama dah gelap bawah mata...huhuhu....apapun,this is good memories....


Dari sini kita jugak training apa yang penting dan jugak apa yang patut diselamatkan andai perkara ini terjadi...huhuhu...itu kat hotel,okay lagilah kannn...kalau kat rumah,mak aiiii...lagi payah...sijil2 seme kena selamatkan...kalau x camne nak cari kerja lain nanti dan macam2 document lagi...hmmm...maybe putting it in the safe deposit is better choice...


Okaylah...cukup dulu tuk kali ini...just nak share pengalaman yang mengajar diri erti bersyukur....syukur malam tu bukan betul2 terbakar...kalau betullah...haiiih,pakai baju tido jelah kami semua gi wedding Izzaz...Hantaran2 semua plak...habis kooot...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice day!!!


**Hargailah mereka yang kita sayang...di saat2 getir begini barulah kita tahu siapa yang sebenarnya berada di hati kita...bagi mama dah tentulah Rizqullah,ayah,Uci dan Pak Su...dah sampai bawah baru teringat yang lain2...huhuhu...apapun,semua pun selamat dalam kejadian ini....**

3 comments:

Cik Lia Lomi said...

teringat masa kat sekolah dulu...latihan kebakaran..heee..

Tira Pengemis Maganda said...

sgt malas kalo latihan kebakaran...tp ble situasi betul...kecut perut...hihi

PurpLe LoVeR said...

yelah moral of the story kute kena siapkan diri kite sekiranya terjadi emergency cmni..sijil2 tu kena simpan tempat yg mudah dicapai ..huhuuhh balik ni kena start kemas jadikan satu tempatla..thanks for sharing this

 
Real Time Web Analytics