November 27, 2011

Malaysia Air Festival 2011@Subang SkyPark...

Festival Udara Malaysia 2011...

atau dalam bahasa Inggerisnya...

Malaysia Air Festival 2011...

First time kami sekeluarga pergi event yang melibatkan air-craft...
Dah tentu yang paling teruja adalah Rizqullah...
Kejap2 dia sebut "Pal Bang"....
Pastu "Elitopter"...
Aaaahhh...so tiut je kan budak2 cakap camtu...
Cuba kalau orang tua yang cakap camtu...
**Ya Allah..please...tak sesuai...ahaksss...**

Okay...this event berlangsung dari 26 November 2011 hingga 27 November 2011...
Event bermula dari pukul 10.00 pagi hingga ke 6.00 petang...
Tiket masuk berharga RM10.00 seorang yerr...
Bertempat di Subang SkyPark atau dulunya di kenali...
Subang Airport Terminal 3....
**haa...siap mama dah boldkan key-point yang penting...**

Kenapa mama tetiba tak publish entry tertunggak hari ni??
Sebab mama rasa....something nice to watch bersama keluarga is something nice to share...tak salahkan share benda yang menarik...
Lagipun bukan selalu kita leh tengok event2 camni kat Malaysia...kaaannn...
Leh tengok lebih dekat air-craft yang ada...

Tapi cam biasa...sesambil baca entry ni...layankan some picas yang sempat mama capture petang tadi...

Malaysia Air Festival 2011...
First time ever ke sini...
Sungguh menarik dan tertarik...

 Tiket masuk RM10.00 sahaja...
Dibekalkan bersama jugak buku aturcara...

 Ayah dan Rizqullah...
Tak tahu kenapa this lately Rizqullah sangat malas berjalan sendiri...
Huhuhu...pasni ayah x der...
Mama x larat nak dokong ya anakku sayang...

 One of the air-craft yang dipamerkan...

 Helikopter penyelamat...
Pun adaaaaaaaaa....

 Yezzzaaaa...ayuh kita naik Helikopter...
Atau dalam bahasa Rizqullah...
"Elitopter"....heeeeeeeee....

 Rizqullah dalam helikopter...
Haiiiihh...Rizqullah,rezeki kamulah sayang mama...
Kecik2 dah merasa naik helikopter...
Walaupun x gerak memana...
Tapi merasa gaklah kaaannn...

 Eh!!!mama pun ada sama???
Haiiih...mestilahkan....mana leh lepaskan peluang camni...


 Inilah dia helikopter yang kami naik...
Next time nak rasa yang leh terbang plak...

 Rizqullah and ayah tengah nak watch event yang dijadualkan...

Okay...this is some of picture yang sempat mama tepekkan watermark....tadi pun tak habis lagi tengok semua...hujan lebat plak mula turun...tapi tak perrr...ayah cakap insyaallah esok pagi kita pergi lagiiiii..yipppieee!!!thanks hubby...excited nak tengok "Dog Fight" esok(Ahad)...tapi dapat tengok stunt sikit tadi pun cam dah kecut perut sbb risau kapal terbang tu terhempas...huhuhu....


Apapun...pada sesiapa yang nak gi Festival ni...
Meh mama sharekan esok apa yang bakal anda saksikan...


Event Program (27/11/2011,Sunday)


10.00 am - 10.30 am : Parajump Performance
10.30 am - 11.00 am : Paramotor Demonstration
11.00 am - 11.30 am : Aerobatic Performance
11.30 am - 12.00 pm : Parajump Demonstration
12.00 pm - 1.00 pm : Dog Fight
1.00 pm - 2.00 pm : Free and Easy
2.00 pm - 3.00 pm : Parajump Performance
3.00 pm - 4.00 pm : Solo Aerobatic Performance
4.30 pm - 5.00 pm : Paramotor Demonstration


Sooo...rasa berminatkah nak pergi bawak keluarga tersayang anda bersama melihat dengan lebih dekat industri aviation kita sekarang ni....please free a little bit of your time ke sini yerr...apapun,esok merupakan hari yang terkejar-kejarlah kooot tuk kami...sbb ada jemputan kenduri kawen jugak...


Okaylah...cukup dulu entry pasal Festival Udara Malaysia 2011 ini...
Tak sabar esok nak menembak lagi...hehehe...
Thanks to ayah for the new lense dan remote controller for our DSLR gadget...
Mama suka sangat....walaupun sekarang ni sudah tidak rajin menembak liao...huhuhu...
Apapun,nanti mama cari mood yang hilang tu balik yerr....


Till my next entry...salam sayang dari kami sekeluarga....
Pada sesiapa yang nak pi Festival ni...please do so okay...
RM 10.00 tu rasanya sangat berbaloi sbb dapat melihat those event yang sangat jarang dapat kita lihat depan mata sendiri...


Have a nice Maal Hijrah semua...
Semoga kehadiran tahun hijrah 1433 membawa keberkatan buat semua...

4 comments:

deno said...

wahhhhhhh.... bestnye dapat masuk helikopter! deno sepanjang hidup tak pernah pun masuk helikopter... sentuh pun tak pernah... bertuahnye rizqullah...!!! mama rizqullah pun kiut je posing... heeee :)

AkaZukii ChaCha said...

bestnya selalu jalan2...baguslah dapat laki understanding bab tu...(oh first time lawat blog hang ni mas..Hehe)
-aishah-

Mama Rizqullah said...

Deno,

Itulah...akak pun first time naik helikopter...rupanya mmg leh naik yang live pun..terbang keliling subang tu...charge dia RM130 seorang/flight duration dalam 10 min...


Aduuh...rugi plak tadi x naik..huhuhu...

Mama Rizqullah said...

Aisha,

Best???huhuhu...time suami aku ada je beb leh jalan2 camni...nanti dia atas kapal,memerap jugaklah aku kat rumah...huhhuhu...

Dia pun aku tgk dah bosan kat rumah sbb lagi seminggu lebih je lagi ni dia dah kena perap dalam kapal balik..:-(

 
Real Time Web Analytics