November 10, 2011

Master Chef Malaysia vs E&O Search of next Celebrity Chef...

Malam tadi sempatlah menonton TV sesambil buat bunga dip dengan En Hubby...
Alih channel sana channel sini...seme pun citer tak berapa mengujakan....
Tertiba hubby tekan channel AFC kat Astro tu...

Oppppsss...terus tekan brek from keep punching the button kat remote tu...
Something is very mengujakan tertera di depan mata kami...(Jahanam bahasa mama rosakkan...ish,ish,ish...)
Nak tahu apakan ia???

Seriously it was really interesting watching it since it's full of debaran and tak kurang juga tantrum of the Judge...

Okay kat sini mama share the promo of 2nd episode of the E&O Search of next celebrity search...siap ada Chef Wan lagi tu...one of famous celebrity chef in Asia...


Camne???
Tengok promo pun dah rasa....Eh!!!what gonna happened next???Why Dayal showing his six packs...:-)

Nak tahu...kenalah tengok kat AFC di Astro...serious!!!
I have to say this...this is more awesome compare to MasterChef Malaysia...
(Banyak sangat membebel dalam tu...kinda boring jugaklah tengok Masterchef...)


If you asking me which one I choose to watched kalau dua-dua is appear at the same time but different channel....


Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....
(A long mmmm there right???)



VS


I will choose....
(Drum roll please!!!!)


|


|


|


\/


Taarrraaaa....


E&0 Search of next Celebrity Chef



Serious...this is more interesting since all the participants are really into the cooking mode and competition mode...some more it's Asian....ada dari negara Indonesia,Malaysia,Filipina,Singapura dan satu lagi mama lupa...heeeeeee...


Apapun..sangat tak sabar nak tengok the next episode...


Apa pulak kata Rizqullah???
Mama's SUPER CHEF...





Yeaaah...apapun,makan kalau ada yang tolong suap...lagi best dan sedap kannn...


Pada yang rasa Masterchef lagi best...you should watch this one...lagi mendebarkan dan memeranjatkan...and paling penting is kurang membebel and full of action...


**Huhuhu.....sempat jugaklah malam tadi menonton Telemovie Kekasih Awal dan Akhir hasil arahan pertama Aaron Aziz...aduhaaaiii...mama rasa sangat-sangat sedih sbb tak seperti yang diharapkan...yuppps,memang his new on this and masih belajar..tapi jalan cerita dia macam agak kecelaruan sikit..alang baguskah jika cerita itu diolah dengan lebih baik...masih banyak lagi penambah baikkan boleh dilakukan..apapun,a big clap jugaklah untuk Aaron Aziz sbb berjaya jugaklah menjadi pengarah drama...**


Till my next bebelan....salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!!

3 comments:

haniazrina83 said...

rasa cam dua-dua po best...syok la ada cerita nak tengok kat tv. dari cerita drama yg poyo2 kat astro tu.

Mama Rizqullah said...

Hani,

Betul tu...atleast citer camni lagi best berbanding drama yang entah hape2 kat TV tu...lagi2 drama Indon..balik2 dok ulang2 je...cuma tukar plot citer...nyampahsss..

Hehehe...tengah free ke nih??

Anonymous said...

May i knw what happen on The episode where Dayal took out his shirts. Missed that one. There was one contestant quit also. Who quit n why? Thx

 
Real Time Web Analytics