November 30, 2011

Menara Taming Sari,Melaka...

Okay...dah puas jalan2 di Safari World,A'famosa Resort...kami keluar dari resort plak menuju ke Bandaraya Melaka...jalan-jalan konon nak naik Menara Taming Sari,the new attraction of Melaka...jadi teruja sekejap nak naik menara berputar tu...ada gak dengar ferris wheel yang dulu kat KL tu kini berada di Bandaraya Melaka...


Tapi sbb mama cepat pening bila asyik berputar satu tempat...jadinya niat tersebut dibatalkan...ada banyak lagi benda lain leh buat kat Melaka ini...tapi sebelum tu...mama nak citer first experience naik Menara Taming Sari nih...

Nak kata seronok sangat tu...biasa2 jelah ek..maybe sebab dah biasa tengok ada benda yang lagi hebat dari ini...apapun,tetap berbangga sebab di Bandaraya Melaka ini ada jugak Menara berputar nih...atleast ada something to visit and experience in Melaka...

Dan macam biasalahkannnn...tiada cerianya blog mama ni tanpa gambar2 pemudah cara...**uweeekkss...cerialah sangatkann...plissslah mama Rizqullah...**

Menara Taming Sari...
Maaflah penataan cahaya pada gambar tidaklah begitu baik...
Coz kami sampai kat situ dalam kul 6 lebih...
Dah nak gelap dah time tu...

Amik gambar dulu sebelum menara bergerak naik...
Thanks En Redzuan sayang for the holiday...
Dan paling penting melayan je kerenah isteri you yang selalu sakit nih...

Rizqullah definately gonna missed this momentos...
The clock is ticking and ayah pun dah habis cuti nih...
Bila2 je boleh gi naik kapal...huhuhu....

Pemandangan dari atas Menara ketika sedang naik ke puncak...
Cantik jugak pemandangan senja di Melaka nih...

We've been here...
Alhamdulillah...merasa gak datang ke sini...
**Ayah...next trip jom umrah ke Mekah jom...**

Replika Menara Taming Sari yang berada di lobby Menara ini...

Ini adalah some of our small adventure ketika berada di Negeri Melaka...memang banyak jugak tempat yang wajar di lawati...oh,kami x jejakkan kaki ke Dataran Pahlawan pun...entah kenapa sekarang ni feeling nak ke situ tak seronok cam dulu...kalau dulu2 ada gak kereta lembu kat situ...selain tu,dulu2 dapat gak tengok beca berhias yang cantik2 kat area tu...


Sekarang ni...ia hanya sebuah dataran yang dibahagian bawahnya ada shopping mall...huhuhu...teringat kenangan mama kecik2 dulu...experience naik kereta lembu bersama adik-beradik mama...adventurous betul rasanya time tu...maklumlah,orang bandar naik kereta lembu...jakunis sikit tu adalah kannn...heeeeeeeee....


Opss..baru mama sedar...dah panjang2 membebel...rupanya mama x share pun rege tiket naik menara taming sari ni kan...hehehe...ampun yer...sebenarnya mama pun dah lupa berapa rege tiket dia...tak salah tuk Malaysian cam dalam belas-belas ringgit je...tuk tourist mahal sikit...**biasalahkan...wajib buat duit ngan tourist nih..**


Okay...dah cukup dulu entry pasal jalan2 kat Menara Taming Sari nih...next mama citer pengalaman naik River Cruise kat Sungai Melaka...satu lagi pengalaman menarik jugaklah...tak sangka begitu indah pemandangan di tepi sungai melaka nih...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!!

5 comments:

Cik Jingga said...

best nya cuti2 dapat jalan2..melaka pulak.. hehehe..teringin nak naik taming sari.. tiket brapa eh? free ke?

Cik tikah said...

cik tikah x pernah naik menara ni taw mama. untunglah mama. hehe..

Amyra Azhar said...

best kan melaka hehe n_n

model pakaian muslim wanita said...

wow great post thanks.

Sharinginfoz said...

tak sempat nak naik pi baru2 ini, maybe next time

 
Real Time Web Analytics