November 15, 2011

Mission possible...

Dalam entry sebelum ni mama citer yang kami ke Melaka with a mission kaaann...


Nak tahu apakah missionnya....


Scrolll sikit yerrr kat bawah....


|


|


|


|


|




Scroll lagi....
(page down lagiiiii...)


|


|


|


|


|


|


|


|


|


Jauh lagi kaaahhh??


|


\/




Taarrraaaa....


Ini lah dia mission mama Rizqullah ke Melaka...
Memenuhi pemintaan makcik mama tuk bantu buat hantaran tuk perkahwinan anak lelaki sulong dia...which is my cousin...
Alhamdulillah...mama dapat lapangkan masa sedikit tuk membantu apa yang patut...
Anyway..mama just nak tunjukkan sikit hasil kerja tangan mama Rizqullah sambil dibantu oleh Makcik mama sendiri@Mak Cik Intan dan jugak Uci Rizqullah...
**giler kooo nak buat sengsorang..mau sampai ke esok pagi x siap hantaran2 ni..**


Some of picas take on the night,ketika melakukan persiapan terakhir...

Coklat Patchi tajaan mama Rizqullah buat pasangan pengantin...
Siapa yang nak cari coklat Patchi ni...
Leh cari kat Mid Valley..dia ada outlet kat area2 Chili's..
Selain tu ada jugak di Pavilion dan jugak KLCC....

Tepak sirih ada orang Perak..
Tepak sirih ni adalah turun-temurun..
Dari arwah@onyang Rizqullah...

Sang jejaka@Pengantin lelaki baru nak pakai inai...
Sib baik ada gak adik pompuan tuk membantu...

Antara hantaran FRESH FLOWER...
Yang berjaya disiapkan pada malam itu...
Start mula mengubah pukul 10.30 malam dan habis dalam pukul 3.30 pagi...
Dan ini adalah hasilnya kerja tangan mama Rizqullah with others too...
**Nak close up...nanti mama sharekan...**

Hantaran cincin dan gelang yang mama ubah dari kotak ke kelopak bunga...
Bagi sentimental value sikit...
Entah camne tetiba muncul idea nak buat camtu...
Selitkan cincin dalam kelopak bunga ros tu...

Ini adalah antara misi mama ke Melaka...tuk memenuhi pemintaan dan undangan perkahwinan adik saudara mama yang bernama Mohamad Al-Izzaz...dari awal perancangan lagi makcik Intan dah mintak mama bantu tuk buat hantaran...dan macam biasa...mama Rizqullah tak lupa jasa dia masa mama kawen dulu ngan ayah...Makcik Intan is one of the people yang sangat2 banyak membantu dari bermacam-macam segi...so,orang berbudi kita berbahasa...orang buat baik,kita balas baik...


Mama Rizqullah pun bukan jenis yang x kenang budi or suka cari pasal...what ever it is...i'm sharing and helping mana yang termampu buat sedara-mara...ada yang suggest suh mama buat biz...mmg nak buat sangat2...tapi kemalasan yg amat tuk buat biz...coz our time and our effort need to put into the biz to make sure the biz is success..bukan takat hangat2 tahi ayam je...kejap ada stok,kejap low stock...**dah macam susu ibu plak...stok banyak,stok kurang...ahaksss....**


Apapun,kalau ada sesiapa yang rasa2 nak mama Rizqullah buatkan hantaran tu mereka...boleh lah PM mama Rizqullah di e-mail atas sana...
**ewaahhh..siap buat promo lagi nih..ekekek...**


Dah...cukup dulu entry tuk kali ni...insyaallah ada punya masa lagi..will update again...


**Oohh!!this lately traffic blog agak merudum..huhuhu..sorry x sempat nak buat BW ke blog kwn2 lain..insyaallah ada masa nanti mama Rizqullah jalan2 with Rizqullah ke blog anda semua...**


Salam sayang buat semua...

Have a nice day peeps...


**Currently mama and Rizqullah is counting days and tgh adjust diri if ayah kena naik kapal...maklumlah cuti ayah 3 bulan dah habis...jadi harus persiapan mental dan fizikal diperkuatkan kembali...cukup2 dah yer manja2 time mama Rizqullah oooiii...suami ada leh arr ada 2nd hand to help dalam banyak benda...gi kerja pun berantar dan berjemput...makan sesama...mandi sesama(kat swimming pool je ekk...)...bersemoit bertigaan di katil saban malam dan semuanya bersamalah...arrrggghhh!!us gonna missed you ayah...hope kita panjang umur tuk bertemu kembali nanti...**

2 comments:

Cik tikah said...

ada bakat buat hntaran ni mama. hehe...

Eein Azryn said...

boleh tak mama terbang pegi sarawak, buatkan hantaran bila saya kawen nanti? hahaha. :D

 
Real Time Web Analytics