November 3, 2011

Nadiku...

Tajuk entry dah macam lagu Nadiku by Sabhi Sadhi...
Tapi mama bukan nak share lirik lagu mahupun video klip lagu pun...
Mama nak citer pasal Nadi mama...
Siapa lagi kalau bukan Rizqullah...the one and only one setakat ni yang mama sayang...
Opsss...ayah pun mama sayang...itu lagi lebih...ayah mama sayang cinta sampai akhir hayat mama...
Rizqullah mama sayang manja sampai akhir hayat mama jugaaak....


Pada yang tahu...Rizqullah dah pun masuk Taska on last 1st November 2011...
Alhamdulillah...setakat ni,Rizqullah doing fine kat sana...
Walaupun kadang2 tu cikgu cakap dia adalah nangis2 sikit..
Tapi memang boleh nampak yang dia sangat-sangat manja...
Cikgu cakap tak der masalah pun sangat dengan Rizqullah...
Huhuhuh...itulah,Rizqullah memang sangat-sangat manja...
Ayah pun salahkan mama sebab terlalu manjakan Rizqullah...


Tapi bagi mama...tak salah manjakan anak asalkan dia ikut cakap kita...
Setakat ni bila mama manjakan Rizqullah...dia tak pernah lagi tak dengar cakap mama...Alhamdulillah...dia ikut cakap mama dan menjadi anak yang soleh...sbb bagi mama mendidik anak ini haruslah dengan cara yang halus...walaupun penat macam mana pun kita ditempat kerja mahupun stress macam mana pun...anak bukanlah tempat kita melempiaskan segala-galanya...


Therefore...mama selalu tinggalkan hal kerja hanya di pejabat..once mama jejakkan kaki luar pagar Maybank tu...mama dah tak pikir hal kerja..mama selalu pikir malam ni nak buat apa ngan Rizqullah dan ayah...dan inilah yang menjadikan mama bersemangat setiap hari...sorrylah kalau ada yang kata mama is family type...yupsss,sbb mereka ini je yang akan berada bersama mama tatkala mama sakit nanti...bukannya opis yang akan temankan mama nanti..even diakhirat nanti pun..mereka2 inilah yang akan doakan mama nanti...so,pada sesiapa yang workaholic sangat tu...thinks twice okay bila choose office as 1st priority...

Alhamdulillah...I still can see his smiling eventhough tak berapa rela stay kat Taska...
Tak perlah ek sayang....gi Taska dapat jumpa kawan2...dapat build social skill and other skill jugak yerrr...atleast good for your exposure...cukuplah 2 tahun bermanja-manja ngan mama dan Uci kat rumah...it's time to change and move on to be a better man..


Doa mama dan ayah sentiasa untukmu sayang...
Since ayah pun dah anytime je naik kapal ni...ayah cakap it's better ayah pun jarakkan diri dengan Rizqullah...ayah tak mo Rizqullah tercari-cari ayah nanti...tapi itulah,Rizqullah cam faham je bila ayah x der....still remember hari tu ayah x der 3 hari coz gi amik exam kat Ganu...Rizqullah cam biasa je...tak der pun tercari-cari ayah...maybe he is used to it kot...so ayah jangan risau2 ek...


Rizqullah is a strong boy...
Sebab itulah dia NADI kita tuk meneruskan usaha kita dalam membina dan memberikan yang terbaik buat keluarga kita...


Hmmm...banyak plak mama membebel kali ni...


Cukup dulu rasanya...till my next entry..salam sayang buat semua...


Have a nice day peepss!!

6 comments:

dEyda::Ezany said...

bace entry tadi..ase na nages..TOUCHIN sgt..=(

My SweetPea said...

alahai.....huhuhu....sedih

Doi said...

Beautiful! I pray that I'll have a boy too. Though my baby girl is more than I could ask for :)

Mama Rizqullah said...

Deyda,

Huhuhu..janganlah sedih...akak just luahkan rasa hati je...

Mama Rizqullah said...

My SweetPea,

Huhuhuhu...:-(

Mama Rizqullah said...

Doi,

Saya plak pray for a girl..tapi bila dia lahir...syukur tak terkata...atleast I have someone to walk with me when I'm alone...

 
Real Time Web Analytics