November 28, 2011

Safari World,A'famosa Resort...(Part 1)

Hokay...sambung lagi kisah holiday kami di A'famosa Resort Melaka...
Hari tu mama dah cerita pasal bilik kami...Cowboy Town dan sekarang pula mama nak citer pasal Safari World...


Another interesting things to do at A'famosa resort selain dari Wet Park dia yerrr...
Terus terang leh mama katakan....tiap kali datang sini mesti tak missed tuk singgah this 2 places....tuk kanak2 cam Rizqullah...definately something yang interesting tuk dia...dapat tengok show dan jugak animals...


Selama ni asyik tengok dalam TV je kan..kali ni mama bagi dia tengok 'LIVE' lagi..lagi pun bercuti dalam Malaysia is more cheaper than overseas...dalam negara kita pun ada macam2 tempat yang menarik dan belum sempat lagi kami sekeluarga kunjungi...sekali-sekala bolehlah keluar negara...kalau selalu memang x makan nasilah jawabnya....


So,entry kali ni mama nak re-cap balik those sweet memories yang kami lalui ketika siri cuti-cuti Malaysia kami tempoh hari...


Kalau ke Safari World di A'famosa Resort memang tak sah kalau tak menonton show yang ada...firstly  kalau ikut jadual di petang hari...adalah show cowboy ni...alamak,mama lupa plak apa nama show nih....apapun cam biasa...layan dulu cerita bergambar dari mama Rizqullah nih...


The show....
Siap ada adegan tembak-tembak tu...
Rizqullah terkejut-kejut jadinya...

Muka risau Rizqullah...
Takut ya sayang...


Stunt dorang memang 'Marvelous'...

Inilah pentas mereka...
Seat yang spacious tuk penonton...

Mama dan Rizqullah...
Next pulak adalah animal show...
Macam2 animal tunjuk talent dorang buat macam2...


Pernah tengok Kerbau senyum???
Taraaa...
Ini dia...kerbau senyum lebaq!!!
Comel kaaannn....

Monyet yang seksis lagi peramah...

Kucing pun ada...
Siap panggil penonton tuk pegang ular..


Pastu kami sambung plak ke Bird Show...
Kat sini leh tengok bermacam-macam burung yang ditrained tuk buat show...

Ada macam2 show yang dipersembahan...
Dari burung menyanyi hinggalah terbang di atas kepala anda...

Okay..ini hanyalah bahagian satu...ada lagi bahagian duanya...insyaallah sambung nanti yer...coz ayah dah call suh mama bersiap...nak gi jalan2...dorang dah on da way balik dari Shah Alam...jalan2 gi jumpa nenek and atuk kat sana...while mama sibuk menyiapkan bunga pahar tuk kakak angkat mama...huhuhu...hope semuanya dapat siap dalam waktu terdekat ini...konon2 nak update KPI...sekali kemalasan melanda plak..huhuhu...


Apapun,nak kuar kejap amik angin pastu nak focus buat KPI plak malam ni...


Till my next entry,salam sayang buat semua...


**Huhuhu...esok sudah kerja kembali...the circle back to normal...kerja,kerja,kerja...tapi apapun...mama bersyukur coz ada gak kerja tuk mama...atleast boleh gak tampung mana2 yang boleh...nak beli barang yang mama teringin sangat nak...tak derlah menyusahkan sangat ayah...I have my own money...tapi apapun,mama nak ucapkan terima kasih kat ayah sbb izinkan mama bekerja dan mencari rezeki bersama-sama dia...**

2 comments:

shark said...

bestt jalan2 bercuti :)

Mama Rizqullah said...

Shark,

Sekali sekala dapat jalan...ini pun pasni menghitung hari dapat jalan2 camni..huhuhu...

 
Real Time Web Analytics