November 29, 2011

Safari World,A'famosa Resort...(Part 2)

Sambung lagiiiiiiiiiiii....
Fuuuuhhhh...setengah hari berada di Safari World dan banyak benda nak citer....satu entry memang tak cukup nak cerita pasal Safari World...ini pun ada banyak benda skip sbb tak larat nak edit gambar dengan menepek watermark...fuuuuhh...berpeluh eden memilih gambar2 nak sampaikan betapa bestnya gi Safari World nih...hehehe...


Okay...pas jalan2 tengok Bird show...neeeeexxtt show pulak adalah Elephant Show...fuuuh,sikit punya jauh gaklah nak menapak ke tempat show ni...nak kena cross lagi kawasan mini zoo...tapi sempat gak masa crossing tu bagi binatang makan...Rizqullah cam biasa...takuuuuuuuttt...tak tahulah betul2 takut atau sebenarnya geli....hehehe....


Daaaann...macam biasalah kaannn...biarlah gambar2 yang menceritakan betapa gembiranya kami dengan adventure kecil ini...


Yang penting bertiga bersama...
**Hope next year will be berempat pula...mama teringin nak anak girl...atleast ada gak member nak masak2...mana adil ayah je ada member....**


Mama bagi Gajah makan...
Time ni Rizqullah dah menjerit-jerit takut sbb mama saja je bawak gajah tu dekat2 ngan Rizqullah...hik,hik...
Adoiiihaiii...anak teruna saya ni penakut orangnya..

Show dari gajah2 dan trainer mereka bermula...

Cara2 nak naik gajah...
Huhuhu..relax je tengok dorang2 ni naik gajah...
Kita plak yang naik seram...

Adegan lakonan dari gajah2 ini...

Siap tunjuk talent melukis lagi...
Dan lukisan mereka ini dijual dengan harga RM10.00...
Duit tersebut adalah untuk mereka...

Persembahan terakhir...
Gajah2 ni teasing penonton dengan sembur air dari belalai dia...
Rizqullah masa tu menjerit ketakutan...
While mama and ayah tergelak je tengok dia...
Haiiih....anak...

Okay...pastu tu kami kuar naik bas safari plak...masuk taman safari yang menempatkan harimau,singa,zirafah,beruang dan lain-lain...

 Harimau yang bebas dalam kandang dia...
Sekurang-kurangnya ada 5-6 ekor di sini...
Dah macam harimau Maybank plak mama tengok...

 Beruang dan mouse deer...

 Dan yang terakhir...kami melawat kandang anak2 ayam...
Comel je tengok mereka semua..
Huhuhu...dah besar sikit dah leh sembelih buat gulai...

Okay...ini lawatan kami di Safari World...sorrylah x semua mama tepekkan kat sini walhal ada banyak lagi benda2 menarik yang boleh di buat kat sini..lagi2 kalau anak2 ada bersama...memang meriah melayan kerenah mereka yang excited tengok macam2 binatang dan perkara..

Cukup dulu entry di Safari World ini...alhamdulillah syukur sentiasa dimurahkan rezeki tuk bawak insan kesayangan kami ini berjalan melihat bermacam-macam benda yang boleh menjana mindanya..semoga Rizqullah menjadi anak yang soleh buat mama dan ayah...

Time ayah ada jelah yer sayang kita leh jalan2 sakan camni...bila ayah x der pun boleh sebenarnya...tapi mama plak yang rasa tak happy sbb tiada insan yang paling mama sayang di sisi mama...apapun,mama sayang korang berdua dalam2..

Till my next entry jalan2 pusing2 kota melaka...

Salam sayang dari kami sekeluarga...

2 comments:

Tina Othman said...

best jugakkan dtg sini, budak2 mesti suka tgk binatang2 ni

Cik tikah said...

comelnya anak2 ayam tuh. comel!

 
Real Time Web Analytics