November 14, 2011

To Melaka with a mission....

Ahaaa...tajuk tak boleh blah je mama Rizqullah nih kaaannn...
Kasi chance lah mama Rizqullah nak kasi tajuk kebabooomm sikit...
Sekali- sekala je...bukan selalu pun...

Apalah mission sangat nak gi Melaka...
Alahaaaii...bukan jauh sangat pun Melaka tu wahai mama Rizqullah...
Tak kiralah dekat ataupun jauh..yang penting kami semua ke sini with a mission to complete...yang pasti by the next morning semua mission dah siap...

Tapi sebelum mama share pasal mission kami ke Melaka....
Mama nak share aktiviti kami di sini dan sedikit tentang hotel yang kami tinggal...
Walaupun x derlah berkelip-kelipan sangat bintang-bintang dia...
Walaupun tak der butler atau penyambut tetamu yang tolong bukakan pintu...
Tapi sebab hotel ni baru renovate and siap...
Tak terasa pun hotel ini hanyalah hotel 3 bintang...

Rizqullah with pak su..
After 2 hour plus journey from Kelana Jaya to Melaka...
While ayah tgh check...nampak x kereta dari tingkap bilik...

Rizqullah pun sama gak...
Kejap je dia rasmikan katil...pastu dah pusing2 bilik buat onar...
habis seme drawer dia nak bukak..huhuhu...

Bilik air lutsinar...agak2 leh nampak x apa yang didalam..huhuhu...
Lobby hotel yang agak spacious jugaklah...

Now its makan time...
Owwwh...lupa nak citer...
Penginapan kami dan makan kami ditaja oleh Pakcik Jamal...
Hehehe..itu sebab ada mission kami ke Melaka...

While waiting the food to arrived...
Cam biasa...borak dulu and planning lepas ni nak buat apa dulu...
Nak tahu apa mission kami...
Tunggu next entry jelah ek...
Nanti mama Rizqullah reveal what is the mission..
**Nak tahu baca next entry yaaa...**

Tak menyempat-nyempat mama nak update citer ni...dah lama sangat tertunggaknya..huhuhu...kini pun dah masuk pertengahan bulan November...dan dalam tak sedar..rupanya cuti ayah dah pun habis last Saturday...huhhu...perasaan ketika ini???dup..dap..dup..dap...bilalah Rizqullah dan mama kena masuk mode menanti and menunggu kembali...


Seterusnya menjadi penunggu setia buat ayah...walaubagaimanapun...kali ini pemergian ayah adalah untuk mencari rezeki tuk kami sekeluarga....dan lepas ni kepulangan ayah dari belayar nanti...kami sekeluarga akan berpindah ke teratak baru kami di Shah Alam nanti...waaah!!tak sabar mama nak deko2 rumah ni..serius sangat berkobar-kobar ni...setakat ni loan dah approved dan LO pun dah sign...tinggal urusan tuan rumah je nak tukar nama geran ke nama kami...syukur sangat segalanya dah hampir selesai...semoga semua urusan rumah kami ini selesai secepat mungkin...ameen..


Okaylah...cukup dulu short entry di petang-petang hari ini..sesambil buat kerja..menyempat gak lagi mama edit ni entry...dah simpan lama dalam draft..cuma x publish je lagi..so,hari ini mama publish...


Till then...salam sayang dari kami sekeluarga...


**Psssst...Pada Cik Nur yang jumpa mama dan Rizqullah kat kedai mamak tu...alaaa,tegur je kami dik...mama ngan Rizqullah x makan owang pun...insyaallah kami layan..tup-tup mana tahu tetiba rezeki  Cik Nur,mama Rizqullah baik hati nak belanja makan..heeee...so,lain kali kalau jumpa tegur2 yaaa...mama Rizqullah okay je nih..siap mamak2 kat kedai tu pun dah jadi member dan kenal kami...kalau nampak mamak2 tu layan baik Rizqullah tu...itulah kami,mmg dah jadi bahan cubitan pipi Rizqullah dek mamak2 kat situ...sorry sangat ek,baru perasan ada msg dari Cik Nur kat shoutbox...**

2 comments:

PurpLe LoVeR said...

wah seronoknya...mas beli rumah kat shah alam.....bestnya....idaman gee nak memiliki rumah area sana..tapi apakan daya kurang berkemampuan.....bestnya mas....

Mama Rizqullah said...

Gee,

Nanti one day kita jumpa yerr...saya selalu gak gi Shah Alam...time sengal tu saja jalan2 lalu depan umah yang bakal nak duduk,pastu berangan macam2...hahaha...kira tgh hangaulah...

Nanti Gee datang yer housewarming rumah saya...insyaallah buat 4 in 1 sekali kot...planned nak masuk rumah tu dalam next year..ni tgh settle tukar nama seme...

 
Real Time Web Analytics