November 8, 2011

Uci's & Rizqullah Suprised Birthday Celebration...

Date : 25th September 2011
Venue : Chicken Rice Shop,Giant Kelana Jaya

Sambungan lagi ni sebenarnya...lepas balik dari Bangi,aktiviti kami tak habis di situ je...balik2 je dari Bangi...sampai2 rumah,ajak plak Uci gi Dinner...mama buat2lah macam2 marah2 adik2 mama...konon-konon yang mama dah pesan kat dorang seme supaya stay kat rumah...Don't go anywhere coz mama nak banjer makan malam...cewwwaahhh,berlakon bersungguh-sungguh tau mama Rizqullah masa tu...

Ayah plak...cam biasa,bawak watak tanpa suara...hehehe...actually ayah pun ikut je plan mama dan adik2 mama...fuuuuh,penat okay nak tipu sunat mak sendiri...huhuhu..(Sila jangan amalkan selalu...)...Nama pun suprise kaaann,jadi haruslah semuanya dibuat tanpa pengetahuan si tuan punya badan yang nak diraikan...mama kalau part suprise ni memang leh bagi kat mama lah...tapi dengan syarat,siapa nak bersekerongkol ngan mama Rizqullah ni...dia kena ikut sebaik-baiknya plan mama Rizqullah...kalau tak ikut arahan...memang x jadilahkan suprisenya...

This is actually suprise Birthday celebration for Uci,yang mana kami sekalikan jugak acara potong keknya dengan Rizqullah...(errr...ini budak pun mama rasa setiap kali bezday orang...dia pun potong kek sesama..haiihhh,untungnya dia...tiap2 bulan makan dan potong kek...)...maklumlah,both is September babies...jadi sempena kempen berjmat cermat...we decide to satukan je celebrationnya...

Dan as usual...let's picture speak the happiness that we had together...

Taaarrrraaaa...!!!
**Happy Birthday To you...
Happy Birthday to you...**

Uci blushing okay anak2 dia bikin havoc lagi...
Dan kami ni bila dah ramai2 camni tak der malunya nak nyanyi2...
Muahahahaha...memang selamber kaaann...

Rizqullah and Uci tiup lilin and potong cake sesama..
Alaaahaiii...memang cucu kesayangan Uci betul...
(Huhuhu...mana taknya...Rizqullah memang sangat manja ngan Uci..)
Mama tahu Rizqullah sangat rindu to stay at home with Uci kan sayang...
Tapi mama dan ayah minta maaf sangat,Rizqullah kena belajar tuk berkongsi kasih sayang dan perhatian...
Coz insyaallah,next year Rizqullah akan jadi abang...

Rizqullah sibuk nak rasmikan cake dulu...
Haiiiih...lebih dari tokeh tul dak kecik sorang ni...

The Birthday Boy and Girl yang kami raikan...

Cake yang sempat Mak Ngah rembat...
Entah mana Mak Ngah rembat cake ni..
Not bad jugaklah taste dia...
Padahal Secret Recipe ada je kat sebelah...
Hahaha...

Kroni-kroni mama bergambar dengan Birthday Girl...
(Ahaksss...uci kalau baca ni memang kena jelingan manjalah kaaann...
Uci mesti cakap...Girl apanya...dah kertu ni...hik,hik...)

Dan gambar dan kenangan yang akan buat mama menitiskan air mata nanti...
Gambar kasih dan sayang antara anak dan ayah...
Adeeeh...sedih tengok gambar ni coz ayah is counting days je nih tu kembali ke lautan sana...
Mama harap Rizqullah dan mama is ready with this separation...

Huhuhu...ini adalah antara gambar kami sekeluarga...definately i gonna missed all this bila kami sekeluarga dah berpindah ke Shah Alam nanti...tapi what ever it is laaaah kaaannn...Mama and Rizqullah will be at Kelana Jaya jugak if ayah is not around...giler sangap koooot kalau duduk rumah berdua je ngan Rizqullah...kan Rizqullah???

Anak mama pun suka balik KJ kaaann.....ada ramai dayang2 nak layan kannnn...lagipun Uci masak pun cedap hingga menjilat jari kaaannn...

Opsss...sudah melalut ke laut dah mama Rizqullah ni...okaylah,cukup dulu entry kali ini...next entry mau cerita apa lagi????

Jawapannya...tungguuuuuuuuuuu....

Till my next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice day!!!

**Psssst...memalam sikit yer mama balas komen2 korang seme..huhuhu...agak kesibukkan sikit nih..ini pun draft entry...hehehe...**

2 comments:

Cik tikah said...

bestnya dapat buat surprised birthay! :)

Ungu Violet said...

wah..suka tengok...hepi famili..:)

 
Real Time Web Analytics