December 17, 2011

Cherish the moment...

Fuuuuuuhhh...the whole week were super peak with a lot of things...
Rizqullah were at last discharged from hospital,tons of work at the office to catch up and also not forgetting had some little or silent fight with this one person...

Anyway,for me...what ever happened...
The most important things for me is...
I need to cherish every moment in my life...
Coz...past is past...
The important is the future...
Present is to be cherish...
Barulah hidup lebih bahagia...


So...bagi mama...apapun yang berlaku...
walaupun kerja yang melambak-lambak kat opis...
ditambah pulak masalah dengan seseorang ni...
Yang penting adalah Rizqullah dan ayah....


Alhamdulillah...syukur dikurniakan hidup yang simple ini...
Ada mereka untuk saya sayangi dan mereka yang menyayangi saya seadaanya...
Ada perkerjaan yang stabil...ada kawan2 yang very supportive...
Ada impian yang bakal terlaksana...
Cukup sudah semua...Alhamdulillah....

Okaylah...mama tak der apa pun nak bebel sangat kali ni...
Just nak share some random picas taken by ayah during jalan2 kami ke Mid Valley last Thursday...
Cantik hiasan Krismas di sana...
Siap ada maze lagi kat tengah2 Mid Valley tu....
Selagi ayah ada...selagi itulah...Jalan-jalan dan jalannnn....


Pasni ayah naik kapal pun leh gak jalan-jalan...
Cumanya tak cukup korum jelah kot rasanya...
Dah...jom tengok selected picas taken by ayah during jalan2 kami sefamily...
Layaaannnn....

Rizqullah and mamalah yang jadi mangsa tembakan ayah....
Masa ni mama tengah bergurau ngan Rizqullah...
Tengok ada plak picasnya...
Candid moment by En Redzuan...

Rizqullah and bokeh...
Congrats ayah sbb akhirnya berjaya buat bokeh... 


Okay...ini antara selected picas jelah yerr...
Ada banyak beribu-ribu lemon lagi ni(tipu je...padahal x banyak sangat pun...)...tapi malas nak edit dan upload(tiup lagiii...)... hehehe...


Pada insan yang mama maksudkan di atas tu...tak gunalah nak cari pasal ngan mama Rizqullah coz you are nothing to me...just a normal person with normal life...there is no "WOW" factor in you that make me feel like I should adore and envy to you...so,tak yahlah nak cakap mama Rizqullah ni dengki dengkos dengan ur life...coz everybody have their own life circle...i'm delighted that I met you,but again..Just watch out on what have you said,jangan depan je cakap baik2...tapi belakang actually sangat2 berlainan...Anyway,you are no values to my life pun..so,hope this is clear to you yang asyik syak wasangka tu...


Kenapa mama Rizqullah keluarkan statement kat atas tu??


Sbbnya...it is true that mama Rizqullah tak heran pun sebenarnya dengan orang tu...tapi once I heard something bad said by that person..its hurt me a little bit and make me aware with that person.Apapun yang berlaku,bagi mama Rizqullah I will cherish all the momentos in my life,the bad things that happened won't make any different in my life actually...but make me bersyukur coz I have more better life...


I have the gorgeous life!!!
(sila perasan mama Rizqullah oiiii..) 


Okaylah...dah cukup dulu entry merapu meraban...sometimes meluahkan sikit rasa hati kat blog ni pun okay gak...since that person pun rajin baca blog mama Rizqullah kaaann..
TQlah yer...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Peace,peace kacang pissss...
~~Kalau tak leh terima teguran dok hutan yerr...~~

2 comments:

PurpLe LoVeR said...

hi Mas...


gee pun ada rasa perasaan cam mas tu..terkejut yg amat tak sangka org tu leh ckp cmtu n depan kite manis madu ......hmmm yg plg kecewanya org tu org yg masih punya kaitan rapat lak tu..,,,,manusia manusia.....
sedihla......

Mama Rizqullah said...

Hi Gee,

Gee...saya okay je nih...tak der impact pun apa orang tu buat coz bagi saya dia bukan sesiapa pun...hanyalah insan biasa je.Errrmmm...tak der kaitan pun ngan saya sebenarnya...tapi dia rajinlah baca blog ni dan fren ngan saya kat FB...

Saya pun tak faham apa sbb dia rasa tergugat dengan saya...saya tak pernah plak nak PM2 orang citer keburukkan dia dan nak mengsensasikan lagi hal tersebut.Tapi apa yang dia buat mmg sgt pelik.Tak tahu apa yang dia nak sebenarnya...Biarlah dia,kalau dia rasa bahagia buat camtu,saya doakan semoga dia bahagia dan gembira.

Jauhkan bermusuh tanpa usul periksa...

 
Real Time Web Analytics