December 9, 2011

Day 3 : Rizqullah @ KPJ Selangor Specialist Hospital.

Hari ni dah masuk hari ke-3 Rizqullah staying at KPJ Selangor...
Thank you pada families yang datang ke sini tuk melawat Rizqullah...
Tak lupa jugak special thanks to all mama's friend yang bagi kata-kata semangat pada mama ketika mama dalam keserabutan semalam dan jugak hari ini...Receiving SMS,What's up Messages and also Facebook comment...Thank you dear frens for the advise and support given...

Memang betullah...hanya yang mengalami akan memahami...
Lagi-lagi serabut kepala otak ni coz ayah sepatutnya sign-on kapal tomorrow....
Leave only mama to take care Rizqullah...
Dengan kerja lagi mama nak take care...
Hohoho.....sangat mencabar mama sebenarnya...
As a wife,mother,sister and also a worker to the 1st Bank in Malaysia...
Sangat-sangat mencabar kewibawaan sebenarnya...
Terlintas jugak di fikiran ini nak berenti kerja and take care Rizqullah je....
Tapi apakan daya...I need to work sbb kami suami isteri ada impian yang ingin dicapai...
**Nak gi umrah and haji,nak beli mahligai idaman dan tambahkan anak lagi..**

Semalam mama memang serabut sangat...sebabnya Rizqullah punya demam is on and off...bila kesan ubat habis je,demam dia naik till 39+ darjah celcius...
Dengan mengigil-gigil and mata terus layu cam nak tido...
Serius this is first time mama tengok Rizqullah camtu...
Sejak lahir till now...this is first time Rizqullah sakit teruk...
Ibu mana yang tak risau bila anak sakit camni sekali...


Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....
Bila segar dan dapat ubat demam...camni plaklah aksi dia...

Hello ayah!!!
Camne ayah??ayah dapat tak delay naik kapal???
Rizqullah tak cehat lagi ni ayah...
Rizqullah still need you here ayah...
Pleaseeeeee...ayah....

Pada tadi while ayah mereport diri ke opis...Tinggallah mama and Rizqullah berdua kat hospital....ayah need to go office kejap sbb nak settlekan few things..tapi the main thing is nak minta approval tuk delay next trip naik kapal....sbb kalau apa2 terjadi nanti,ayah cakap ayah tak regret...atleast he was here with us if anything happened....

Mama tahu,yang paling buat ayah risau ialah keadaan mama yang jugak tak sihat...mama crash down malam tadi bila tengok bibir Rizqullah terketar-ketar,kepala panas sangat2,suara slow je sebut "Mama,wa juk.."(Mama,Rizqullah sejuk)....masa tu Rizqullah dalam dakapan mama...dari mama cuba jadi kental,akhirnya air mata berjurai jugak pabila melihat keadaan anak camtu...barulah mama faham camne perasaan arwah angku dan uci dulu masa mama jatuh sakit teruk dulu...

Serius terus hati rasa tak sedap...terus mama tekan button panggil nurse cakap Rizqullah demam panas balik..kebetulan plak malam tadi Paed Rizqullah,Dr Hoe tengah buat standby....apalagi,kami pun minta dia check...and guess what Dr Hoe pun terkejut Rizqullah is having hig fever balik..coz antibiotik yang dia bagi tu dah cukup high,so sekarang ni antibiotik Rizqullah is double dose dah sekarang ni...

Memandang keluar sambil memikirkan bila leh balik...
Dah masuk 3 hari and coming to 4th day esok kami sekeluarga berkampung di sini...

Isi masa dengan main toys yang mama bawak dari rumah...
Terpaksalah mama bawak few toys tuk buat Rizqullah tak bosan kat spital nih....

**semua gambar-gambar ini adalah gambar pagi tadi while ayah is at MISC office kat Dayabumi..**


Setakat petang ni,nampak macam demam Rizqullah dah kebah...maybe due to the double dose of antibiotic yang doktor subscribe kot...doa mama Rizqullah will get well soon...
Ketika mama menaip entry nih...sepatutnya kesan ubat fever petang ni dah habis,tapi looks like his tempreture is normal tuk petang ni...alhamdulillah...


Mama pun dah lega sikit coz ayah postponed naik kapal...so,ada lagi 2 minggulah nampaknya kami bersama..syukur jugak di situ...mungkin apa yang berlaku ini ada hikmahnya...kami sekeluarga saling menjaga satu sama lain dan kasih sayang antara kami bertambah kuat...


Syukur dikurniakan family yang sangat2 wonderfull ini...


Okay...dah cukup dulu entry petang ni,nak bagi Rizqullah dinner plak...makanan dah sampai pun nih....


Till my next entry,salam sayang buat semua...


Terima kasih buat semua yang mendoakan Rizqullah...sesungguhnya sangat2 menghargai doa2 kalian semua...

6 comments:

Shiela Latif said...

semoga rizqullah cepat2 seembuh ya.

Ena Mazly said...

Sayunya hati seorang ibu bilamana si anak jatuh sakit...

Semoga rizqullah cepat sembuh dan kembali riang ria seperti sediakala.

Mas pun kene kuat dan tabah jugak ye..

Nadhirah Ahmad said...

Tsntuh bce hti seorg mum bila ank skit tuk. Nnti bila dia dh sihat elok dia mkn ikids. Kids udually ssh demam mkn i kids ni sbb ia tgktkn imunisasi bdn. Just to share..

Momma Qiestina said...

syukur wan delay naik kapal, sian rizq perlukan ayah dia time camni.paham sgt situation camni.

mas be strong ye.moga rizq cpt sembuh.take care.

Ummi said...

ni la natra dugaan paling besar kan.mujur husben ade lg.nti dia on kapal mane mas?

Dee said...

Salam perkenalan.
semoga rizqullah cepat sembuh dan sentiasa sihat dimasa hadapan.

 
Real Time Web Analytics