December 15, 2011

Family...The MOST important in MY LIFE...

My Family...
Mama tengah sibuk2 nak pilih gambar mana nak tepek dalam our 2012 family calendar...
Kerja wajib mama setiap akhir tahun...
Kalendar yang akan menghias kubikel mama di pejabat...
Wajah-wajah kesayangan mama sentiasa di depan mata...
Perkara wajib dalam membakar semangat diri dalam mencari rezeki...
Merekalah segalanya untuk saya...that's definate...

Dan ini adalah salah satu gambar yang mama tgh berkira-kira nak tepek dalam kalendar tu nanti...

Yang pasti tuk kalendar 2012 ini..
mama nak tepek gambar kita bertiga je semuanya...
Having fun and spending quality time together....
**Huk..huksssss...bukan selalu dapat bertigaan begini..**
Semakin hari mama rasa hidup ini sangat bahagia...
Rizqullah pun dah pandai cakap memacam sekarang ni...
Kengkadang tu memang mengundang ketawa tuk semua...
Berusaha keras dia nak sebut "Helikopter"...
Selalu jadi "Elitopter"...tak perlah nak...usaha lagi yaaa...
Apapun,mama happy Rizqullah tak suka amik hujung ayat...

Dan paling buat mama bangga bila Rizqullah pun dah pandai counting sampai 20...
Thanks ayah coz ajar Rizqullah counting...

 Okaylah,just a simple one je mama taip kali ni...
Seminggu tak masuk opis...
Memacam kerja melambak atas meja kat opis...
Sungguh sibuk dan selalu balik lambat this lately due to this...
Apapun...mama bersyukur...sekurang-kurangnya I have occupation...
Ada jugak pegang duit sendiri...leh gaklah nak berangan-angan pakai designer bag dan memacam lagi...
**saya x der pau2 suami saya yerr..pada yang salah sangka tu,harap maklum...**
So...Rizqullah,kalau nak beli apa2 tuk awek awak pasni...
Suh dia kerja dan usaha sendiri yerrr...
Cakap kat dia...mak saya pun beli apa2 pakai duit dia...
Alaaaaahh...setakat awek je...anak mama tak yah nak perabih duit okay tuk dia...
Nak kereta ke,nak designer handbag ke,nak branded jeans ke,nak branded shoes ke...
Suh dia beli sendiri yerr...kalau tak mama pial2 telinga awek anak mama ni...
Belum apa2 dah minta memacam...pandai mengikis...
(ini jenis pompuan yang anak mama kena jauhi okay...)
Kalau tuk anak isteri mama tak kisah...sbb itu tanggungjawab Rizqullah....
Lagipun isteri dan anaklah yang akan mendoakan Rizqullah andai tiada nanti ya anak mama...


Dah...cukup dah meraban ditengahhari ni...
Apapun...mama harap message mama disampaikan yerrr...
Harap anak mama faham dan jelas akan pesan mama ni...


Till my next entry...salam sayang buat semua...

**Peace no war!!**


Have a nice day!!

2 comments:

Sidratul Muntaha said...

elok2 citer psl family kalnder dgn citer ank
tetiba plak melalut ke makwe si anak..
ahaha..
sakit perut aku gelak ni..
jauh sungguh vision si emak.

Shiela Latif said...

alahaii...siannya pada awek2 yang macam ibu ni...duk umah tak bekerja takder wet nak beli suar jeans sendiri, jgn kata jeans...tudung pun tak mampu nak beli kalau encik abang tak bagi wet...hukhukk

 
Real Time Web Analytics