December 21, 2011

Jejak Upin Ipin@Muzium Negara...

Haaaa...siapa peminat UpinIpin???
Sila angkat kaki tinggi-tinggi...ekekeke..
Rizqullah sah-sah angkat kaki tinggi2 kalau dia baca nih...
Peminat habis UpinIpin...
Sib baik citer nih citer yang membawa message yang baik...
Jadi mama approvedlah Rizqullah watching UpinIpin...
Beside that nak gak support effort Uncle Adam yang been working with Les Copaque for 3 year kot dah...**we are proud with you uncle Adam!!**


This event actually was held at Muzium Negara sampai 31 Disember 2011 ni...
Jadi pada adik2 yang tak tahu nak buat apa kat rumah...
Boleh ajak mak ayah datang sini sempena cuti sekolah...
Ewaaahh...mama Rizqullah macma dah jadi jurucakap UpinIpin plak...
Ekekeke...apapun,benda yang baik eloklah di sharing-sharing gitu...
Kalau simpan sendiri-sendiri pun tak gunakaaaaaaaaaan...


Pada sesiapa yang nak tahu camne penghasilan cerita UpinIpin nih bolehlah menjejakkan kaki anda ke Muzium Negara untuk melihat Jejak UpinIpin yang akan berada di situ hingga 31 Disember ini...jadi jangan lepaskan peluang anda untuk berada lebih dekat dengan kartun animasi terbaeeekkk buatan Malaysia...


Memang TERBAAAAIIIIIKKK Woookkkk!!!


Dan macam biasalah...mama akan walk through pengalaman kami di sini with picas yang cantik menawan dan kebabommmmm!!!(bluuuuweeeekkk...muntah hijau)..


Apapun...jomlah layan kolekso gambar2 yang ada dan x seberapa ini...


Zaaaaasssss....

Admission ticket of Jejak UpinIpin....
Berharga RM12 untuk dewasa...
Kanak-kanak plak mama tak sure...

Ada show UpinIpin jugak...
Ketika kami sampai...show dah pun mula....

Lagu gosok gigi...
Bulat-bulat-bulat....
Hahaha...itu je yang mama Rizqullah ingat...akakakaka...

Rizqullah yang kusyuk with the UpinIpin Show...

Ehsan dan UpinIpin...
Adik2 di sebalik suara2 dalam kisah UpinIpin....
Comel sangat dorang dua nih!!!

Dah habis show...
Apalagi harus lah ke dalam muzium tuk melihat lebih dekat lagi pembuatan dan penghasilan UpiIpin...

Rizqullah with mama....
Mama pun tak tahu Rizqullah tengah buat apa kat situ???

Antara watak-watak dalam UpinIpin...
Tersenyum mama tengok keletah Rizqullah bila dok kira UpinIpin dalam gambar tu...
Entah apa2 je yang keluar...

Sketches of upinipin in the making...
Hhuhuhu...bukan mudah rupanya process pembikinan cerita UpinIpin nih...
Kita seronok je tengok kat TV kaaaannn...

Rizquulah with his cheeky smile...
Lidah sentiasa nak tunjuk bila amik gambar...
Grrrrrrrrrrr...yer kawan2....


Rizqullah with mama naik TDR 3000...
Atau basikal yang diberi nama...
Tok Dalang Ranggi...
Eceeeehh!!!tengok...mama pun dah naik hafal seme citer dlm UpinIpin nih...


Rizqullah@MetroMillenium....
Cam best je tengok rizqullah diri kat situ...

Dan ini adalah unkel Adam kesayangan Rizqullah....
Unkel yang kerja ngan Les Copaque...

Dan sebelum mama menutup tirai entry ni....
Meh layan dulu lagu Padi - Sahabat selamanya...
**Errrkk...betul ke tajuk tu??ehehehe...sukahati,taram je...**
Persembahan adik2 dari kumpulan real UpinIpin...

Comel kannn???
Sahabat untuk selamanya.....
Lalalalala....rindu sama kawan2 BFF mama...
Auntie Marini,Auntie Emy,Auntie Hanum,Auntie Eifa,Auntie Suhaila,Auntie Maheran,Auntie Na...
Missed you guys semua...dah lama kita semua tak berjimba-jimba cam dulu...


Dan pada yang nak tengok UpinIpin Musical...
Don't forget toget ur ticket book for UpinIpin Musical...
Which will be held next year...
Mama rasa cam nak bawak Rizqullah gi tengok je UpinIpin Musical nih...
**Unkel Adam...mau bagi discount tak tuk Rizqullah and Sulha??**


UpinIpin Musical will be held on 14th April 2012 to 6 May 2012...
Next year je...so,cepat2 booking tiket yerr...

Okaylah...itu jelah citer mama nak share hari ni...banyak giler entry tertunggak nih...tak perlah,simpan dulu lah ek...kalau itu mood berblog datang balik...
Insyaallah mama update gak kat sini...
Lagi pun all the things happened ketika ayah ada harus+wajib mama nukilkan disini buat tatapan Rizqulla...mama nak Rizqullah tahu yang Rizqullah senantiasa dalam hati dan priority ayah...walaupun lautan memisahkan kita,walaupun benua memisahkan kita sekeluarga...namun dalam hati kita sekeluarga amat menyayangi satu sama lain..

Siapa kata kalau jauh tu kasih sayang makin jauh...sebenarnya makin dekat dan makin rapat...sebab selalu merindui dan mengingati satu sama lain...

Dah,cukup dulu citer jalan2 kami kali ni...pada ibu bapa yang tak tahu nak bawak anak2 jalan2 ke mana time cuti sekolah ni..mungkin ke Jejak UpinIpin ni satu tempat yang menarik tuk dilawati...

Till my next entry...salam sayang buat semua!!

 Have a nice day!!!

**Hiasilah peribadi dengan pekerti mulia,jangalah selalu buruk sangka dengan orang dan jagalah hati dan minda dari berfikiran negative**

2 comments:

PurpLe LoVeR said...

wahhhhhhhhhhhhhh bestnya....faheem pun sgt suka upin dan ipin

Mama Rizqullah said...

Gee,bawak lah faheem gi...mesti dia suka...cam Rizqullah...dok kira berapa banyak UpinIpin...

 
Real Time Web Analytics