December 24, 2011

Kalau dah anak ayah tu...

Kalau dah anak ayah tu...apa-apa pun nak ayah je...
Macam dia sorang jelah yerr ada ayah...
Manjalah sayang...manjalah sepuas-puasnya dengan ayah....


Minggu ini merupakan minggu-minggu terakhir kita berdua berada dalam pelukan ayah...(patutnya tika ini ayah dah pun berada di lautan sana..)
Lepas ni 6 bulan ++ kita akan menanggung rindu nak bermanja dengan dia..
Satu je yang mama minta...supaya Rizqullah tak demam teruk cam hari tu lagi..
Supaya mama pun sihat tuk menjaga Rizqullah sepanjang ketiadaan ayah nanti...


Challengingkah hidup tanpa suami disisi berbulan-bulan lamanya???
Hanya yang mengalami memahami...
Harus menjaga anak,bekerja dan berdikari sendiri dalam melakukan segalanya...
Huhuhu...sib baik gaklah mama ni leh drive...kalau x leh drive mesti rasa tak bestkan..
Mana2 pun tak leh jalan,kena asyik harapkan orang lain...


Syukurlah mama boleh drive nih...
Next year insyaallah we are moving to our new house...
Weeeee...syukur sangat akhirnya we gonna have our own castle...
Dalam kepala mama ni dah memacam deko2 rumah yang mama nak buat...
Insyaallah dalam 4 bulan lagi dapatlah kunci rumah,urusan tukar nama dari developer ke tuan rumah sekarang baru je selesai...pasni tukar ke nama kami pulak...suka-suka...
Nampaknya mama amik kunci rumah nanti without ayahlah...
Soooo...mama leh start cat rumah especially bilik mama and Rizqullah...
Tak sabarnya nak ada rumah sendiri..eh!!dah ada..cuma nak tunggu kunci je nih..
Loan pun tunggu masa je nak disburse...
Alhamdulillah...semoga dipermudahkan segalanya...


House warming???
Definately ada nanti...insyallah mama was planning 4 in 1 event sekali kot...
House warming,Birthday Rizqullah,Hari Raya(if still in the raya mode) and Akikah for Rizqullah(Kambing golek-kambing golek)...
Semoga planning mama ni dipermudahkan urusannya...


Dah...dah..banyak plak mama membebel kaaannn...
Entah jadi entah tidak...tapi apapun,we should have plans in our life...
Apapun yang berlaku...Rizqullah and anak2 will be our first priority...


Okay...jom lihat anak manja saya bermanja dengan ayah dia...
Huhuhu..mama gonna missed all of this father-son momentos...

Ayah pakaikan Rizqullah socks...
Memang dah jadi kelaziman plak,kalau pakai shoe...
Mesti ada sock..Rizqullah pun dah pandai minta sock if he wanted to wear shoe.

 Ayah and anak...
Sobss...sobss...mama will missed all this momentos..
Bukan mama je..Rizqullah pun sama kaaann...

 Rizqullah yang dah pandai main button kat lift...
Haiiih...sabar jelah...
Apapun...kamu tetap kesayangan kami...

Okay...dah cukup dulu entry tuk kali ini...apa yang mama rasa tatkala ini...tatkala masa hanya beberapa jam lagi sahaja dapat bersama lelaki yang menjadi ayah kepada Rizqullah dan jugak suami kepada saya...orang yang paling kami sayangi...


Huhuhu..kalau boleh nak sangat masa tu bergerak lambat....kalau boleh nak sangat cuti esok hari...kalau boleh nak duduk dalam pelukan dia je...


Huhuhu...macam2 dalam fikiran dan perasaan sekarang ni...
Apapun,saya tetap berdoa agar setiap apa yang kami berdua lakukan...senantiasa dalam lindungan Allah swt...semoga kami berdua dapat bersua muka kembali nanti sekembalinya dia dari lautan 6 bulan kemudian...semua doa yang terbaik buat lelaki yang saya sayangi ini...


Okay...dah cukup dulu...mama dalam mode tak rela berpisah sekarang ni...
Sayu je tengok father & son malam tadi tido bersama...


Start hari ni mesti Rizqullah dok tercari-cari ayah kesayangan dia..
Jangan demam lagilah minta2 nya...


Till my next entry...salam sayang buat semua!!


Have a nice day!!!

1 comments:

impian dulena said...

sob...sob..sob..mmg sedihlah.. tgh lap air mata nie.. aduyaiii akak x boleh baca entry2 cam nie... lagi2 tgh pregnant nie..mmg sedih giler lah.. tabahkan hati yer...

 
Real Time Web Analytics