December 31, 2011

Kalau rajin...mesti ada upahnya...

Usaha tangga kejayaan...
Di mana ada kemahuan,disitu ada jalan...

Antara ayat klise yang selalu kita gunakan...
Apapun yang nak kita lakukan mesti ada usaha di sebaliknya...
Tapi mama bukanlah nak citer pasal usaha...


Tapi mama nak story Rizqullah yang raaaajjiiiinnn sangat tolong seme orang nih...
Tak caya???
Percayalah..Rizqullah memang sangat rajin kalau bab 'TOLONG' orang...


Dah jom tengok apa yang dak kecik kesayangan kami ni 'TOLONG'kan kami semua...

Untuk tontonan halwa mata sahaja....
Hikssss...

Rizqullah is helping...

Jadi tukang pas botol...
Jadilah kaaannn...

Lepas siap kerja kat sini...
Mama & Ayah bawak Rizqullah jalan-jalan beli barang sikit kat Giant...
Tempat beli barang dapur kami...sini jelah,paling dekat ngan rumah...
Pas pindah Shah Alam nanti ada jugak choice lain...

Apapun,bila dah sampai Hypermarker Giant KJ...haruslah pergi ke tingkat atas sekali...
Bawak Rizqullah main slide and motor kat atas tu...
Dan ini antara adegan Rizqullah dalam cubaan mengepau ayah minta belanja main moto kat Kiddos Ride...
Sib baiklah Rizqullah jenis sekali je naik dah cukup...
Kalau berkali-kali ni..mau kopak poket mama dan ayah...

 Buat muka comel lagi tidak bersalah pada ayah...
Dengan harapan ayah nak belanja naik moto...
Dan macam biasa...ayah buat tak tahu...ekekeke...
Sudahnya...mama jugaklah yang kuar duit bagi anak naik moto nih...
Ayah pesan kat mama,jangan ajar sangat Rizqullah main dengan benda2 mewah...
Sesekali kena ajar dia susah...
**Ok,noted ayah..**

Okay..jom layan sikit cerita berdialog dari Rizqullah...




Inilah antara aksi anak teruna saya yang berusia 2 tahun nih...dah pandai bawak moto sendiri tapi mulut masih lagi pelat...ada certain words je yang agak jelas dia ucapkan...apapun,mama was very proud of you son...kengkadang orang cam x percaya je bila tengok Rizqullah really can handle the motor...sampai orang Kiddos Ride risau...hiksss...


Haiiiyaaa!!kakak kiddos ride,ini budak ada memacam kat rumah..basikal ada,car pun ada...next ada sesuatu yang plan nak beli tuk Rizqullah...tapi nanti dululah...nak tahu apakah ia???jeng...jeng...jeng...tungguuuuu!!!


Apapun...inilah upah mama tuk Rizqullah yang banyak tolong kami semua sebelum tu...selain tu,Rizqullah pun behave je bila mama & ayah shopping kat Giant...


Thank you my son for being a great kids for mama and ayah..
Semoga dikau membesar menjadi insan yang cemerlang dan gemilang...


Dah,cukup dulu entry kali ni...till my next entry...salam sayang dari kami sekeluarga..


***HAPPPY NEW YEAR 2011***

It was a new year already,how's time flies and know our age is increasing again...semoga dengan penambahan dalam usia,kita akan menjadi insan yang cemerlang,gemilang dan terbilang...enjoy your life till the fullest and stop envy about other people life.Once you appriciate your life,you'll find the greatest life of all.

3 comments:

Cik tikah said...

olololo.. rajinnya dia tolong org. bagus2 :)

Yatie Awang said...

biasalah budak2..masa tak boleh diharap ni, masa tulah dia nak tolong, tunggu jelah dah besar nanti...hahahhaa

bestnya dapat motor

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

anak mithaliii hehehe.. Selamat tahun baruuuu ye

 
Real Time Web Analytics