December 25, 2011

Like father like son...

Malam semalam masa ayah is busy packing things tuk naik kapal semalam...
Dalam sibuk2 ayah tengah packing tu...
Ini budak pun sibuk jugak tau...
Macam best plak dia dok mengacau ayah buat itu dan ini...

Memacam barang2 ayah dia usik dan buat macam harta dia je...
Tapi yang paling tak tahan adalaaaaahhh....
Rizqullah nak try...test and merasa sendiri how's the feel to be a marine engineer like ayah...


Dan ini adalah antara snapshoot terpilih aksi Rizqullah while 'HELPING' ayah packing up this last night....(helpinglah sangat kaaaannn...)
Apapun...his having fun while mama is in the moody mood...huhuhu...

Rizqullah with ayah overall...
Sibuk suh pakaikan...
Pastu pusing-pusing satu bilik...

Dah lepas habis pakai overall ayah....
Dia jumpa plak satu baju lain....
Yang ni uniform ayah plak...

Itu diaaa...dah pakai plak uniform ayah...
Siap buat baring plak...
Time ni ayah dah berangin sikit sbb uniform ayah dah kemotttt...

Apapun...mama happy tengok Rizqullah riang gelak-gelak dengan ayah malam semalam...walaupun pasni kita sekeluarga akan terpisah dekat setengah tahun lamanya...namun ikatan kasih sayang antara kita sekeluarga semakin kuat...


Mama harap Rizqullah will be keep smiling like this forever...kuat dan tabah bersama mama menjalani hari-hari kita berdua tanpa ayah...mama harap nanti Rizqullah will be abang yang bertanggungjawab dan bantu mama dalam menjaga adik2...


Okay..just short one je tuk kali ini...nanti mama share plak citer the departure of ayah to Bintulu...aktiviti kita sekeluarga beberapa jam sebelum kita sekeluarga ke KLIA...


**To ayah...bon voyage ayah...i hope the video in the FB is good enough for you mengubat kerinduaan pada kami berdua..mostly pada Rizqullah kannnn...he is our 'nyawa' and spirit for now...insyaallah next year kita tambah sorang lagi ahli keluarga yaaa...our new house also need additional member soon...insyaallah...so,pasni kalau ada tambahan ahli keluarga...mama nak share segalanya di sini jugak...


Semoga ayah senantiasa  dalam lindungan Allah swt hendaknya...mama berdoa semoga segala tugasan ayah dan kehidupan ayah atas kapal nanti dipermudahkan...**

2 comments:

OneSimpleMother said...

lama perjalanan 6 bulan tu kan mas. kami yg 2 bulan ni pun tak tertanggung juga rasanya kekadang tu.. semoga mas dan rizqullah bertabah hati selalu. lillahitaa'la.. insyaAllah ada ganjarannya dgn ujian ini.. :)

Cik tikah said...

olololo! cute sungguh. nak kerja mcm bapak dia la tuh :)

 
Real Time Web Analytics