December 29, 2011

Pengalaman ayah...

First time mama nak share pengalaman ayah ketika perjalanan dari port ke kapal naik bot...
Dengan ombak-ombak yang manja gitu...
(Manjalah sangatkaaaannn...bad weather 2-3 hari ni ayah bagitau...)
Tapi melompat-lompat jugaklah boat tu...
Huhuhuhu...demi mencari rezeki yang halal demi keluarga tercinta...

Lautan berombak ganas terpaksa ayah redah...
Ya Allah...Kau lindungilah dan Kau jagalah suamiku sebaik mungkin..
Sesungguhnya pada-Mu aku bermohon segalanya...


Inilah yang ayah hadapi ketika perjalanan dari port ke kapal...
Terus terang mama katakan...
It was not that easy okay..money doesn't come easily...
Pada yang selalu fikir orang kerja kapal ni gaji besar...
Well see what they have to tempuh before and on the ship...
Belum lagi time taufan dan ribut tengah laut...
Merasa camne kapal rolling...huhuhu...

Kenapa mama letak video ni kat sini???
Sebab mama nak tahu akan erti pengorbanan yang ayah lakukan dalam mencari sedikit kesenangan buat anak2 dia...
Sebab mama nak Rizqullah menghargai setiap titis peluh ayah dalam mendapatkan rezeki ini jangan suka membazir...
Sebab mama nak jugak Rizqullah tahu bahawa bukan senang mencari rezeki ini...
Di pendekkan kata mama tak mahu Rizqullah salahkan ayah kerana meninggalkan kita berbulan-bulan lamanya...


Okaylah...just tontonan video sikit je hari ni...mama Rizqullah tak der mood sangat due memacam hal...apapun,hidup mestilah ceria kaannn...


I'm still smiling tapi sedang tune in tuk terima hakikat I have to do everything alone...huhuhuhu...kali ni agak mencabar sikit coz,tak lama lagi nak dapat kunci rumah!!!yipppiee!!!(ko hade ke???)...


Banyak ni nak buat...reno dapur,kitchen kabinet,living hall,rooms and macam2 lagilah...apapun,am so excited to do this...cuma a little bit lonely kot sbb kena buat sorang2 semuanya...huhuhu...

Till my next entry...salam sayang buat semua!!!


Have a nice day!!!

1 comments:

Cik tikah said...

semoga ayah mama slmt selalu :)

 
Real Time Web Analytics