December 3, 2011

River Cruise Melaka...

Continue...



Masa naik Menara Taming Sari tu nampaklah cam ada boat2 yang bergerak kat Sungai Melaka...
Terus mama suggest kat ayah sesaja naik boat tengok apa yang best sepanjang Sungai Melaka nih....dan cam biasalahkan...jarang sekali ayah cakap tak leh...hehehe...(thank you ayah sbb memahami...ewaaahh....teringat time bercinta kita dulu...sana sini kita travel and cuba makan memacam...)
Okay aje ayah bila mama suggest nak naik River Cruise nih....
Tak dapat naik kapal besar....boat pun jadilah kaannn...
Nak naik kapal kena tinggalkan plak Rizqullah...kesian kat dia....
Dah lah ada mama je kat darat ni...tapi maybe bila dah besar sikit nanti leh kot tinggal ngan uci dan dayang2 semua...
Lagipun mama pun ada kerja kat darat ni...so,tak leh nak tinggalkan lama2 sangat...


Well...congratulation to Melaka sebab membawa Bandaraya Melaka berubah dan cantik...


Cam biasa...gambar2lah pemudah bicara...so,layanlah some selected picas yang sempat mama Rizqullah tepekkan watermark tu...


Zasssss.....

Kaunter Tiket yang berada di belakang 'Ship'...
Kena jalan sikitlah yerr dari Menara Taming Sari tu....

Pemandangan malam Sungai Melaka....

Casa Del Rio....
One of 5 star hotel jugak kot...

Rizqullah and ayah while queuing nak naik boat...

Some nice view...
Jambatan pun di terangi dengan pelbagai lampu yang berwana-warni....

Ferris Wheel@The Eye on Malaysia...
Yang dulunya ada di Taman Titiwangsa,Kuala Lumpur...
Dan kini berada di Melaka...

Us....
**Menyompek lagi...**

Dan ada macam2 lagilah sepanjang sungai tu...
Jadi tak rugilah sebenarnya...

Rizqullah yang happy dapat jalan2 satu hari...
Weeee....

Pada sesiapa yang nak cuba naik boat ni....suggested pegilah malam okay...sbb dapat tengok keindahan malam di sepanjang sungai Melaka ini...disepanjang sungai ini...kesemua bangunan diterangi dengan lampu2 yang berwarna warni...ada jugak bangunan yang dilukis dengan mural2 kemerdekaan...


Jadi memang tak rugilah kalau nak River Cruise nih...selain tu,pada yang nak merasa naik LRT@ERL@Monorail...leh gak naik,monorail ini pun bergerak sepanjang sungai Melaka yang mana anda dapat melihat keindahan Sungai Melaka dari atas pula...


So...pada sesiapa yang tak tahu nak buat apa kat Melaka...hope sedikit informasi ini dapat membantu...


Till my next entry...salam sayang buat semua...


Have a nice and beautiful day!!!

2 comments:

deno said...

wah... rizg ngan papa mama slalu g jalan... bestnyee.... jeles deno.. hehe

aisya said...

g melaka minggu lepas.. nak naik cruise tu tp xtau pulak nk beli tiket kat mana.. huhu

 
Real Time Web Analytics